Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

Türkiye’nin karaciğeri yağlıymış

Türk Gastroenteroloji Derneği’nin yaptığı yeni bir araştırma, her 100 kişiden 60’ının karaciğerinde yağlanma olduğunu ortaya koydu.

Sözkonusu araştırmanın sonuçları 35’inci Ulusal Gastroenteroloji Kongresi’nde açıklandı. Araştırma nüfus dağılımı olarak Türkiye’yi birebir yansıtan ve göç hızı %5’in altında, ideal merkezler olarak seçilen Nevşehir’in Gülşehir ve Avanos ilçelerinde, 3369 erişkinle yapıldı. Araştırmanın nüfusun %35’inin fazla kilolu, %45’inin ise obez olduğunu gösterdiğini belirten Türk Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Sezgin, şunları söyledi: “Karaciğer yağlanması, kilo artımı ve yaş artışıyla ilişkili bulundu. Ultrasonografide de karaciğer yağlanmasının belirgin olarak karaciğer büyümesine neden olduğu tespit edildi. Karaciğer yağlanması basit bir sorun değil. Siroz, karaciğer kanseri riskini artırıyor. Ayrıca karaciğer yağlanması, metabolik sendromun da (bel çevresi kalınlığı, yüksek tansiyon, kan yağlarında bozukluk, kan şekeri yüksekliğiyle kendini belli eden kardiyometabolik risk faktörleri) göstergelerinden biri. Obezite karaciğer yağlanmasının en önemli nedenlerinden biri. Diyabet, kullanılan bazı ilaçlar, alkol de karaciğer yağlanmasına yol açabiliyor. Bazı genetik yatkınlıklar nedeniyle, zayıflarda da karaciğer yağlanması gelişebiliyor. Erkeklerde kadınlara göre daha sık saptadık” dedi.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.