Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

TAVŞANLI SHMYO İLK MEZUNLARINI VERDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tavşanlı Sağlık Hizmetleri MYO ilk mezunlarını verdi.
Tavşanlı Sağlık Hizmetleri MYO Fizyoterapi Programı ile Dezenfeksiyon, Sterilizasyon ve Antisepsi Programı öğrencileri mezuniyet heyecanı yaşadı.
Tavşanlı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda gerçekleşen mezuniyet törenine KSBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, Tavşanlı SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Saraçoğlu, AK Parti Tavşanlı İlçe Başkanı Bilal Kıyak, SHMYO Sekreteri Erol Güran, diğer protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
Açılış konuşmasını Tavşanlı SHMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Saraçoğlu yaptı. Saraçoğlu,”2 yıl önce canım ülkemin dört bir yanından bir araya geldiniz, aileleriniz sizleri; sizler de geleceğinizi güvenerek bizlere emanet ettiniz. Bu süreçte beraber yaşamayı, güvenmeyi, paylaşmayı ve birlikte çalışmayı öğrendiniz. Bir kısmınız hastalara şifa dağıtırken, bir kısmınız da işin mutfağında adeta isimsiz kahramanlar gibi şifa dağıtılması için gerekli ortamları hazırlayan birer sağlık neferiydiniz. Henüz mezun olmadan bile Tavşanlı ve Kütahya halkına çok önemli hizmetler sundunuz, şifa dağıttınız, dualar aldınız. Yeriniz her birimizde ayrı kalacaktır. Bugün o kepleri en yükseğe fırlatmayı sonuna kadar hak ettiniz. Tebrik ederim. Ancak sizleri son birkaç öğütle uğurlamak isterim; hastalarınıza iyi davranın, onlara güler yüzle yaklaşın, iş disiplininizden asla taviz vermeyin, bilimden ayrılmayın, sürekli kendinizi geliştirin, yaptığınız işte en iyisi olmaya çalışın. Her zaman önce insanlığa hizmet edin, vatanınıza, milletinize, bayrağınıza ve Cumhuriyete bağlı kalın. Son olarak mezuniyetinizin dolayı sizlerle vedalaşmıyoruz çünkü bizler için bu bir ayrılık değil, hayatınızda açılan yeni bir sayfadır ve üniversitemizin ve bizlerin kapısı daima sizler için açık kalacaktır.” dedi.

KSBÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Perçin Renders ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tavşanlı Sağlık Hizmetleri MYO bizim en genç birimlerimizden biri. Çok genç çok dinamik bir kadroyla, hevesle, emekle, sevgiyle kuruldu. Fizyoterapi Programı’nın eğitim müfredatı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Vural Kavuncu himayesinde özenle hazırlandı. Bugün ilk mezunlarını verecek olan Dezenfeksiyon, Sterilizasyon ve Antisepsi Teknikerliği Programı’nı da ülkemizde eksikliği pandemi sırasında daha da çok anlaşılan çok önemli bir açığı kapatmak üzere ülkenin ve hatta dünyanın ilk programlarından biri olarak açtık. Bu programın gereklilikleri için ilimiz sınırları içerisindeki tüm hastaneler ile Dezenfeksiyon Antisepsi, Sterilizasyon Derneği ve sterilizasyon endüstrisinin de katkılarıyla çok güzel bir eğitim sağladık. Öğrencilerimizin hastane uygulamalarında verdikleri katkıları da hem gururla izledik hem de tüm ülkede sterilizasyon camiası ile paylaştık. Bunun sonuçlarını da alıyoruz. Öğrencilerimizin henüz mezun olmadan iş görüşmelerine davet edilmeleri ve çalışmaya başlamaları hepimizi memnun ediyor. Sevgili öğrenciler bugün sizin için uzun okul hayatınızda bir dönüm noktası. İlkokul ve orta öğretimin ardından zorlu üniversite sınavını kazandınız, disiplinli ve sebatlı çalışmalarınız sayesinde mesleki eğitiminizi tamamlayarak bugüne yani diploma ile taçlandırılacağınız bu ana eriştiniz. Bu tacı sadece entelektüel kapasiteniz ile değil her gün biraz daha olgunlaşan karakteriniz ve cesaretiniz ile de hak ettiniz. Bunun için sizi en içten duygularla tebrik ederim.” dedi.

Tavşanlı SHMYO dönem birincisi Nezaket Dömeke’ye Rektör Vekili Prof. Dr. Perçin Renders tarafından diploması takdim edildi. Ardından mezuniyet kütüğüne ismi çakıldı.
Sonrasında halk oyunu gösterileri izlendi. Tüm öğrencilere diplomaları verildikten sonra büyük bir heyecanla gerçekleşen kep atma töreniyle birlikte program sona erdi.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.