Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

KOAH HASTASI İÇİN KÜTAHYA’DA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

T.C. Sağlık Bakanlığı Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı (AD) tarafından KOAH hastası R.Ç. (65) isimli bir erkek hastaya yenilikçi bir tedavi yöntemi uygulandı. “Coil” tedavi yöntemi Kütahya’da ilk kez gerçekleştirildi.
Uygulanan yenilikçi tedavi yöntemiyle, çalışmayan akciğer alanları büzülerek akciğerde yeni alan açılımı gerçekleşti. Böylelikle uzun zamandır nefes darlığı çeken hastanın solunum mekaniği iyileştirildi.
“KOAH HASTALARI İÇİN UMUT IŞIĞI”
Konuyla ilgili Göğüs Hastalıkları AD’den Dr. Öğr. Üyesi İlknur Kaya, “Kütahya’da ilk defa gerçekleşen bronkoskopik volüm azaltıcı işlem (Coil) için Dokuz Eylül Üniversitesi Göğüs Hastalıkları AD’den Doç. Dr. Kemal Can Tertemiz kurumumuza gelerek destek olmuştur. Ayrıca kendi kliniğimizden Prof. Dr. Ümran Erbay ve Dr. Öğr. Üyesi Ferida Marım ve diğer sağlık çalışanlarımız da yer almıştır. KOAH hastaları için bir umut ışığı olan bu işlemin bölgede başka merkezlerde yapılmaması merkezimiz açısından önemlidir.” diye konuştu.

“40 İLA 60 DAKİKA ARASINDA SÜRMEKTEDİR”
Kaya işlem hakkında şu bilgileri paylaştı: “Bronkoskopik volüm azaltıcı işlem, akciğerde hava hapsi olan ve iyi havalanamayan amfizem alanlarına yönelik bir işlemdir ve iyi havalanamayan alanlar coil ile daraltılıp kapatılır. İşlem ameliyathane koşullarında, genel anestezi altında ortalama 40 ila 60 dakika arasında sürmektedir.”
AMAÇ HASTANIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK
KOAH hastalarının ciddi nefes darlığı çeken hastalar olduğunu belirten Kaya, “İşlem sonrasında hastalarda nefes darlığı hissinde azalma, günlük işlerini daha kolay yapma, merdiven inip çıkmada kolaylık, yürüme mesafesinde artma beklenmektedir. Amacımız genel olarak hastamızın yaşam kalitesini artırmaktır. Bu işlemin bundan sonra Kütahya’da aktif olarak yapılması planlanmaktadır.” dedi
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.