Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

TAVŞANLI BELEDİYESİ YENİ İMAR PLANI PAFTALARINI ASKIYA ÇIKARDI.

Tavşanlı Belediyesinin yeni imar planı düzenlemeleri ile ilgili olarak yaptığı i,şlemler için NİHAT MERMER’den edindiğimiz bilgileri paylaşıyoruz.

Tavşanlı Belediyesi, imar revizyonu kapsamında, yeni şehir planlamasına dair paftaları askıya çıkarttı.
Ancak görünene göre isleyişte ciddi sıkıntılar var. Her şeyden önce, yayınlanan paftalarda çoğunlukla cadde, sokak, okul isimleri, paftanın hangi bölgeye ait olduguna dair bir bilgi yok. Bunun için önce paftanın üzerindeki kod numarasını buluyorsunuz. Uğraş sonraki paftanın ait olduğu bölgeyi buluyorsunuz lakin paftada ada ve parsel numaraları bulunmadığı için taşınmaz sahipleri veya inşaatçılar, mülkiyetinin ya da arsalarını bulup revizyona uğrayıp uğramadığını öğrenmekte sıkıntı yaşıyor.
Konu hakkında yorum yapan uzmanlar, “Askının bu şekilde çıkması sağlıklı olmadığı gibi olası bir revizyona itiraz etmek için konuyu anlamaya çalışmak bir hayli zaman alıyor. Belediyenin, bu durumu bir an önce düzeltmesi gerekiyor. Dijital çağdayız. Paftaları, elektronik ortamda yayınlamış olsalar, herkes iş gücü kaybı olmadan tetkiklerini yapabilir. İmar Müdürlüğü, dijital pafta talebini de kabul etmiyor. Bu şekilde, mülk sahibi 25-30 bin kişinin belediyeye gelmesi lazım.” dedi.
Diğer yandan, vatandaşların mutlaka arazi veya mülklerini kontrol etmesi gerektiğini belirten uzmanlar, mağduriyet yaşanmaması için konuya egilmelerini tavsiye etti. “Örneğin Ufuk Caddesinde önceden 5 kata müsaade varken revizyona bu izin 4 kata düşürüldü. Şekerlik Caddesinde 4 katlı bunlar varken yeni binalarda 3 kata müsaade var. Sadık Penbe Caddesinde binaların oturduğu taban alanı küçültüldü. Bazı bölgelerdeki kısıtlamalar da genişletildi. Bu sefer de revizyon kararı alınmadan inşaata başlayanlar mağdur oldu. Halkımızın, arsasında yola terk var mı arsası yeşil alana çevrilmiş mi diye bilgi edinmesi gerekiyor. İtiraz süresi bitince başvuru kabul edilmiyor.” şeklinde açıklama yapıldı.

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.