Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Güncel Haberler

KÜTAHYA BELEDİYESİNDEN SPOR ÇALIŞTAYI

Spora ve sporcuya yaptığı destekleri her alanda sürdüren Kütahya Belediyesi’nin organize ettiği Spor Çalıştayı, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın katılımıyla başladı. Başkan Işık, “Bu çalıştayda her şeyi konuşmamız lazım. Buradan bir spor stratejik planı çıkaracağız. O yüzden birikimi olan herkesin o birikimi paylaşmasını özellikle istirham ediyorum” dedi.
Geleceğimizin teminatı olan gençlerin spora yönelmeleri, zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için Kütahya Belediyesi’nin yatırımları ve destekleri sürüyor. Bu kapsamda, şehrimizde sporun durumu, kulüplerin beklentileri, yapılabilecekler ve önerilerin tartışılacağı Spor Çalıştayı, Kütahya Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edildi. Akademisyenler, sporcular, spor kulübü yöneticileri ve şehrimizin önde gelenlerinin destek verdiği çalıştay, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın katılımıyla başladı.
“BURADAN SPOR STRATEJİK PLANI ÇIKARACAĞIZ”
Çalıştayın açılışında konuşan Başkan Işık, “Göreve geldiğimiz günden bu yana özellikle sporun da belediyemizin ana iştigallerinden birisi olduğuna şahit olduk. Dışarıdan bakıldığında belediyenin bu işle ne ilgisi var diye düşündüğümüz zamanlar oldu. İşin içine girince sporcuyla, spor yatırımlarıyla, spor camiasıyla ayrı bir belediyenin hiçbir işe yaramadığını gördük. İhmal ettiğimiz konular varsa bunlar için ne yapabilir diye arkadaşlarımızla bir araya geldik. Araya giren pandemi süreci bu çalıştayı geciktirdi. Bizim seçim öncesi taahhütlerimizde de vardı. Bazı konularda kamuoyunu bir araya getirip onların fikirlerini stratejik plan haline dönüştürerek o alanda gerekli çalışmaları yapmak. Bunlardan ilkini 2019 yılı Temmuz ayında üç gün süreyle Kütahya’da Trafik ve Ulaşım Çalıştayı yaptık. Aynen burada olduğu gibi Kütahya’daki çok değerli isimler fikirlerini beyan ettiler. Çok güzel bir rapor çıktı. 35 maddeden oluşan öneriler dizisi ortaya kondu.
Arkasından Türkiye’de belki de ilk kez belediye nezdinde İstihdam Çalıştayı yaptık. Hangi alanlardan, yatırımcılardan, kamu ya da özel yatırım desteklerinden nasıl yararlanırız. Kütahya’nın yatırımcılarına yardımcı olalım diye kitapçık hazırladık. Spor Çalıştayı’mız da bunlar arasında öncelikli düşündüklerimizdendi. Araya giren pandemi süreci nedeniyle bugünlere geldik. Öncelikle geç de olsa bu çalıştayı hazırlayan değerli ekip arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önemli olan burada, yıllarını bu işe vermiş ama sporcu ama yönetici ama taraftar, onların fikirlerini ortaya döküp önümüzdeki 5 yıl boyunca Kütahya’da sporu nasıl yönetmeliyiz, nasıl yönlendirmeliyiz, eksikliklerimizi ortaya koyup o doğrultuda yürümeliyiz. Bireysel olarak kendi alanında çok kıymetli hemşehrilerimiz var. İl olarak çok değerliyiz. Türkiye’nin ilk 5 ilinden birisiyiz, sporcu potansiyeli ve nüfusla orantıladığımız zaman spor yatırımları açısından. Sonuçlar aynı oranda bizi memnun ediyor mu bu ayrı bir tartışma konusu.

Değerli konuşmacılarımızın da ifade ettiği gibi sporun tabana yayılması, daha çok insanımızın bireysel ya da kulüp takımlarında sportif etkinlikler yapmasının yanında vatandaşın da kendi sağlığı, ruh ve beden sağlığı açısından spor yapması önemli. Onun için her şeyden önce altyapı lazım. Nerede bisiklet binecek Kütahyalı hemşehrilerimiz, nerede yürüyecek? Peki kurumlarımızda spora özendirici ne tür planlamalar yapılmış, önlemler alınmış? Yok. Bunları tartışacağız. Biz bu sektörün dışında kalamayız. Dünyada bu bir trendse ve vatandaşın katılımı gelişmiş ülkelerde ortalama yüzde 50 iken biz de bunun 10’da 1’iyse hiç kimseye bir şey demeyelim. En azından Kütahya’yı Türkiye ortalamasının üzerine nasıl taşırız buradan işe başlayalım. Kimseyi eleştirmekle bir yere varamayız. Eleştiri mümkün, oradan alacağımız dersler de mümkün ama sonucu olumlu etkilemiyor. Üç yıldır gördüğümüz gibi. Şehrimize sahip çıkmanın yolu her alanda yüreği bütün, vatansever insanların ben buradayım demesinden geçiyor. Üç yıldır ne mücadele verdiğimizi Belediye Kütahyaspor ile ilgili siz biliyorsunuz. Yazılanlara bakarsak çöplükten almışız, çöplükte takım duruyor. Pandemi döneminde bir liralık maskeyi bile almaktan geri duranlar zamanı geldiğinde ahkam kesecek hakkı nereden buluyorlar kendilerinde. Hocayı gönderin diyorlar. Gönderdik geçen sene, gönderdiğimiz hoca ikinci ligde tarih yazıyor. En azından buradan daha üst bir kategoride hocalık yapıyor. Play-off maçına çıkıyorsun, senin profesyonel sporcun maç başlamadan kavga başlatıyor. Kendi sahamızda maç oynuyoruz, küfür cezası ayrı, yabancı madde cezası ayrı, saha kapatma cezası ayrı kulüp ödüyor. Şehrin başarıya hazır olması lazım. Onun için bu çalıştayda her şeyi konuşmamız lazım.

Eksiğimiz neyse gidermek için, yapmak için. Kimseyi spordan uzaklaştırmak değil amacımız. Amacımız burada sporu yaymak, şehrin ortak değerleri arasına taşımak. 5 yıl boyunca Kütahya’da spor nasıl yönlendirilecekse tüm konuşmaları kayıt altına alacağız, çalıştayın bir çıktısı olarak doküman haline getirip sizlere de ulaştıracağız. Buradan bir spor stratejik planı çıkaracağız. Onun için birikimi olan her hemşehrimin o birikimi paylaşmasını, belediyemizin ortak dökümanında fikirlerinin yer almasını sağlamasını özellikle istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.
“HEDEFLERİMİZDEN SAPMIŞ DEĞİLİZ”
Belediyemizin iki kulübü olduğunu söyleyen Başkan Işık, “Biri Belediye Kütahyaspor, diğeri Kütahya Belediyespor. Belediye Kütahyaspor futbol ağırlıklı futbol takımımız. Altyapısıyla ve profesyonel futbol takımıyla şehrimizin adını en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyor. Hedeflerimizden sapmış değiliz. Hedef 1. Lig’dir, bu sene 2. Lig’i zorlayacağız. Akşam kulüp başkanımız ve sporcularımızla toplantımızı yaptık. Ne tedbir alınacaksa, onların da görüşlerini alarak gereğini yapacağız. Gereğini yapma, eksik neyse onu tamamlama olacak. Birileri istiyor diye hoca gönderme, sporcu gönderme olarak değil. İrade ortaya koyacağız. 15-20 tane işletme sahibini davet ettik, 5 kişi geldi. Ertesi yıl ayaklarına gittik, hiçbir şey değişmedi. Denedik, Belediye Kütahyaspor’un yönetimi için her kesimden 30-40 arkadaşımızı çağırdık, olmadı, olmuyor. Kimsenin eli cebine gitmiyor ama Kütahya dışında bir etkinlik olduğu zaman herkes cebindeki parayı harcamaktan hiç çekinmiyor. Oraya destek veriyor, televizyonlarda reklam veriyor. Söz konusu Kütahya olduğunda ne hikmetse kimsenin eli cebine gitmiyor. Kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanacağız. Görevi devraldığımızda gelirimiz 280 milyon liraydı, şu anda arkadaşlarımız çalışıyor, 2.8 milyar liraya çıkartıyoruz. Üç yıl sonra, dördüncü yılında bütçesini 10’a katlayan bir tek kamu kurumu yoktur Türkiye’de ama biz varız. Buradan da ne kadar kaynak ayırabiliyorsak spora ayıracağız. Her alanda, engellisinden okul sporlarına ve profesyonel takımımıza kadar. Ama bu tek bir kurumun sırtlanmasıyla, yüklenmesiyle olmuyor. Ortak payda olarak yapacağız. Herkesten para yardımı ya da sporcu verin demiyoruz ama bir sevda var. Bu şehrin adını yukarıya taşımak için hayır duası etmekten neden geri durur bizim insanlarımız. Bu kurum, Kütahya’nın en büyük kamu kurumlarından birisi. Bütçesiyle, çalışanıyla ve iradesiyle.

Yerel yönetimin herhangi bir alanında olmaması gibi bir durum olması söz konusu değil. Her alanda bu yönetimin yerel bazda belediyenin doğrudan veya dolaylı bir şekilde ilgisi var. Kamu kurumlarımızla da ilişkiliyiz, sivil toplum kuruluşlarımızla da, kendi işlerimizde de. Onun için bu konuları, samimi bir dille ve şehrin yararına olacak şekilde paylaşırsanız biz bundan yararlanacağız” dedi.
“VATANDAŞIMIZ NE DİYORSA BİZ ONU YAPIYORUZ”
Hemşehrilerimizin istek ve taleplerini dikkate aldıklarını ifade eden Başkan Işık, “Vatandaşımız ne diyorsa biz onu yapıyoruz. Cumhuriyet Caddesi’nin sağlı sollu tüm iki tarafındaki esnaflarımızla bir anket çalışması yapacağız. Ne düşünüyorlar? Onların fikirlerini alacağız. Onların fikirleri doğrultusunda belediyemizin resmi internet sitesinden kamuoyuna soracağız. Oradan gelen talepler doğrultusunda ama trafiğe açılacak şekilde ama bu haliyle kalacak denilse bile oranın yenileneceği şekliyle bu şehre yakışan bir caddeyi ortaya çıkaracağız. Bu şehre yakışan bir spor kulübünü bu şehre kazandıracağız. En son iki gün önce judoyu da ekledik. 16 farklı branşta belediyemizin yaklaşık bin 500 sporcusu var. Belediye Kütahyaspour’un da altyapı ve takımına baktığınız zaman yaklaşık 2 bin 2 bin 500 sporcuya bu belediye az ya da çok katkı yapmaya çalışıyor. Artı olarak amatör spor kulüplerimize nakdi yardım yaparak, her geçen yıl artırarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bunun reklamını yapmıyoruz ama inandığımız için yapıyoruz. 2023 yılında 1 milyon lira dedim. 50 lira verip de 10 yerde reklam yapmıyoruz ama bu şehir için harcananın çok kıymetli ve geri dönüşünün çok büyük olacağına inanıyoruz. Spor bütünleştirici bir güç. Eğer bu şehirde bazı alanlarda öne geçeceksek önce sporda birleşmemiz lazım. Sayın hocamın Afyon örneği gibi. Afyon şu anda termalin başkenti olarak geçiyor ama Kütahya, dünya rezervlerine baktığınız zaman, su kalitesine baktığınız zaman eşi benzeri olmayan termal kaynaklara sahip. Nerede nitelikli sayısı? Bir tane beş yıldızlı otelimiz yok, Afyon’da 7-8-10 tane. 30 bine yakın nitelikli yatak kapasitesi var, bizim 2 bin nitelikli yatak kapasitemiz var.
Nasıl yarışacağız? Onun için bir alanda bütünleşirsek başka alanların önünü açacak. Ama biz yapacağız. Ondan da şüpheniz olmasın. Göreceksiniz çok yakında bu şehirde çok şeyler değişecek. Biz insanların fikrine saygı duyarak iş yapıyoruz. Zafer Meydanı’nda çoğunluk ne dediyse onu yaptım. Orijinali korunsun dendi, 1971 tarihli ilk vazoyu yaptım oraya. Bir kuruş da para vermedim değerli hemşehrilerim. Allah katkıda bulunan herkesten razı olsun. Sadece 52 bin lira, eski vazo kütlesinin restorasyonu için, kumlama işi için para verdik. Bu şehri değiştireceğiz. Sporda da değiştireceğiz, hakta, hukukta da değiştireceğiz, doğruda yanlışta da değiştireceğiz, şehrin yararına ve zararına olacak işlerin ayrımında da değiştireceğiz. Yedigöller Rekreasyon Alanı projemize başladık. Gidip görmenizi isterim. Halkın geniş katılımla spor yapacağı alanlar orada. Millet Bahçesi’ni görmenizi istiyorum, yaptığımız parkları lütfen gidin görün. O semtteki vatandaşlarımızın en azından gelip bisiklet kullanabileceği, yürüyüş yapabileceği, basketbol, voleybol oynayabileceği tesisleri tabana yaymak açısından hızla artırmak için uğraşıyoruz. Yedigöller projemizi görünüz, ondan sonra eksik varsa söyleyin, yapalım. Millet Bahçesi projesini görünüz, şu eksik dediğiniz bir nokta varsa söyleyin, ekleyelim. Kanal Kütahya projesini görünüz, orada bir eksiklik varsa spor adına lütfen söyleyin, yapalım ama bu projeleri engellemek için uğraşanların yanında olmayın. Vazo Kule projemiz için üzerine hiç vazife olmayan, hiç Kütahya ile ilgisi olmayanlar dahi, engellemek için elinden geleni yapmaya çalıştılar. Ama her şeye ve herkese rağmen, bu tür insanları kastediyorum, sizleri ve hemşehrilerimizi tenzih ediyorum. Sadece yıllarca nemalanmaya alışmış, dünyası paradan başka bir şey görmeyen, onun için de itibar sahibi olmuş, onu devam ettirmek isteyenler bize engel olamazlar. Her şeyi denediler, olmaları da mümkün değil.

Eğer olabilselerdi, 280 milyonluk bütçe 2.8 milyar lira olmazdı. Yakında Sayıştay raporları açıklanır. Lütfen takip ediniz. Türkiye’de kaç kurum yılını karla kapatmış, bunlar hangileri bir takip ediniz. Tek Kütahya Belediyesi arkadaşlar. Kütahya Belediyesi böyle bir kurum. Şimdi bu kurum, gelin sporu destekleyelim diyorsa, bunu doğru değerlendirelim. Ben akademik kimliğim gereği, düşüncelere, fikirlere ve inançlara saygı duyan ve değer veren birisiyim. Buradan çıkacak her konuyu değerlendireceğiz, hangisine katkı yapabiliriz mutlaka bunu alacağız” dedi.
“ÜNİVERSİTEDEKİ GENÇLERİMİZLE BU ŞEHRİN KABUĞUNU KIRDIK”
Üniversitemizdeki gençlerle bu şehrin kabuğunu kırdık diyen Başkan Işık, “Üniversitemizin şehrimizle kaynaşması konusunda zaman zaman yaşanmış ama son zamanda artık çok fazla rastlamadığımız ilişkiler konusunda da tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum. İkamet Kart projesi, Türkiye’deki bağımsız kuruluşların ödüle layık gördüğü bir proje. Üniversitemizdeki gençlerle bu şehrin kabuğunu kırdık. 10-11 bin öğrenci inanıp da ikametini bu şehirde sayılarak, hem şehrin belediyesinin nüfusunu 250 bin üzerine çıkarıp statü değiştirmesine sebep oldu hem de bu şehirdeki yaş ortalamasını düşürerek yatırımcıların gözbebeği haline getirdi. Üç yıl öncesine kadar neredeydi bu yatırımcılar. Aynı organize sanayiler vardı, aynı Kütahya’ydı. Yatırımcılar bakıyor, sürdürülebilir genç nüfus oranı Kütahya’da ne? Komşu illere göre son derece düşük olunca burada yatırım olmaz diyordu. İşte gençlerin katkısı bu oldu. 18-25 arası yaklaşık 10 bin genç nüfus buraya taşınınca ortalamalar düştü, Uşak’ta, Afyon’da, Eskişehir’de, Bursa’da ortalama neyse Kütahya’da o olmaya başladı. İşte o zaman yatırımcı Kütahya’yı alternatif görmeye başladı.
Anlatamadığımız konu bu. Bu çocuklara el uzatın, bu çocukların burada sayılmasına katkıda bulunalım, fiilen göçü durduramıyorsak da resmi verilere göre durdurduğunuzda Almanya’dan, Amerika’dan, Antep’ten gelecek yatırımcı devletin resmi rakamlarına bakıyor. TÜİK ortalamasını düşürelim dedik, düştü. Onun için her gün yatırımcılar gezmeye başladı. Alternatif projeleri geliştirdiğiniz zaman kamuoyunu meşgul eden birçok gündemi devre dışı bırakırsınız. Yöneticiler olarak, Kütahya’nın sevdalıları olarak, Kütahya’nın spor camiasına ter dökmüş, emek vermiş insanlar olarak kenarda kalırsak çok konuşuruz arkadaşlar. Gencecik madalya alan çocuklar var, her ay meclis toplantımızda onları kamuoyuna tanıtmaya çalışıyoruz, burada sembolik ödül veriyoruz, teşekkür belgesi veriyoruz. O çocukların elinden tutalım. Onun için kurumlar, s,v,l toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar ve vatandaşımız aynı konuda tüm birikimini birleştirirse bu şehrin sinerjisini artırırız. Sporda ben bunu başaracağımıza inanıyorum.
Çok kıymetli katılımcıların olduğunu görüyorum. Öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çalıştayımızın hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen arkadaşlarımı gönülden kutluyorum. Kütahya’mız inanıyorum ve iddia ediyorum ki spor alanında da Türkiye’nin gözde illerinden birisi olacak. Biz bunu yapabilecek güçteyiz. İrade ortaya koymakta varız, mücadelede de varız ama kimseyi zorlayamayız. Sevdası olan her hemşehrimden özel istirhamımdır; her alanda olduğu gibi sporda da şehrimizi ve kurumlarımızı desteklemeye devam edelim. Her kurumumuzun eksiklikleri olabilir ama eksiklikler üzerinden konuyu gündeme taşımak yerine artıları ortaya çıkararak bu şehrin değerlerini tanıtarak spora desteğe çağrımı buradan tekrarlıyorum. Katılımınız için teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kütahya Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün organize ettiği Spor Çalıştayı açılışın ardından, Moderatör Mustafa Demirdağ’ın “Kütahya’da Herkes İçin Spor” ve “Kütahya’da Okul Sporları” konulu konuşmalarla devam etti.
Spor Çalıştayı’na; Kütahya Kent Konseyi Başkanı Ahmet Arabacı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Özdilek, Kütahya Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ertuğrul Cevahir, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Cengiz, Kütahya Belediyesi Daire Müdürleri, akademisyenler, spor kulübü yöneticileri ile sporcular ve çok sayıda kişi katıldı.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.