Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

MEHMET KALE İLE AMATÖR FUTBOLUMUZ

ALİ MERMER:Kale hocam epeydir tanışıyoruz da gene de sen bana ve takipçilerimize kendini iyice bir anlat desem.Özellikle de teknik adamlık yaşamınızı merak eden de çok bildiğim kadarı ile.

MEHMET KALE:Öncelikle teşekkür ederim böyle bir sohbet fırsatı verdiğin için. Teknik adamlık maceram amatör olarak Moymulsporda başladı sonra kurucu üyeliğini yaptığım Beyköysporda faal futbol hayatımı noktaladıktan sonra 1989 yılında antrenör kursunu bitirip teknik adamlık maceram başladı amacım gençlere sporu sevdirmek spor yapmalarını sağlamak oldu her zaman tabi bu kolay olmuyor artık günümüzde amatörce mücadele etme şansı iyice azaldı zira bu bizlerde bir tutku halini almış inşallah gençlerimize faydalı oluruz.

21 haziran kale akdaş

ALİ MERMER:Şu anda alt yapı maçları devam ediyor siz Hanımçeşmespor alt yapısında çocukların başındasınız.Hanımçeşmesporun alt yapısı için bilgi verebilir misiniz.Mesela kaç yaş grubuna eğitim veriyorsunuz?

MEHMET KALE:Hanımçeşmesporda u 11 u 12 u 13 lerde başladık 3 sezon sonrasında u 12 13 14 oldu halen u 12 lerde devam ediyoruz 85 binlik bir ilçede Tavşanlı’nın en büyük mahallesinden biri olan Hanımçeşmede gençlerimizi toplayacağımız bir yerimizin olmaması çok üzücü bizi ziyaret edip halimizi görmenizi isterim.

21 haziran ben kale ayakta

ALİ MERMER:Sayın hocam Tavşanlı amatör futbolunda genel olarak alt yapı çalışmaları hakkında siz neler düşünürsünüz?

MEHMET KALE:Tavşanlı’da alt yapı çalışmaları biraz ranta döndü hem alt yapıda mücadele yapılması zorunlu kılınıyor peki enleri 3 4 tane takım toparlarsa biz nereden bulacağız gençleri. Bu konuya değinmek lazım 60 70 tane sporcusu olan bir kulüp 11 kişilik kadro da nasıl şans verip oynatacak bunlar önemli konular.

ALİ MERMER:Peki Mehmet hocam hem alt yapı yaş gruplarını hem üst yapıda A takımı çalıştırıyorsunuz.Kolay olmuyordur nasıl kalkıyorsunuz altından.?

21 haziran kale tugay

MEHMET KALE:Hani bir elin nesi var iki elin sesi var derler ya hocam benim Yasir Akpunar ile birlikteliğimiz var güzel bir diyalog ile devam edip yükümüzü hafifletiyoruz son zamanlarda Tugay Memiş diye bir arkadaşımız bize katıldı inşallah dahada iyi olacak.

ALİ MERMER:Hocam sporda şiddet hem saha içinde hem tribünlerde yazık ki TAVŞANLI’da da yaşanmakta,nasıl önleriz sporseverleri ve taraftarları nasıl bilinçlendiririz?

MEHMET KALE:Sporda şiddeti önlemek çok zor bir olay değil. Kendimizi iyi geliştirmemiz gerek, takımlarımızın başında mutlaka antrenör olmalı ve özen göstermeli. müsabaka sonrasındaki skora baştan alışmalıyız bunun bir spor olduğunu anlatmak bu sayede dostlukların kurulduğunu dostluk köprüsü olduğunu izah edip bu yönde telkinlerde bulunmak gerek. U 12 lerde bile sporcular saldırgan yapabiliyorsa yukarıda anlattıklarım daha çok anlam kazanıyor. Sahalarımız çok güzel emeği geçen herkese TEŞEKKÜR ediyor sahalarımızın gençlerimiz güzel taraftarlarımızın katılımı ile dostlukların kurulduğu şiddetin olmadığı bir ortam doğacağına inanıyorum.

21 haziran hakem ve topçular

ALİ MERMKER:Hakemler konusuna pek girmek istememde size sorayım gene de.İl bazında hakemlerimiz için düşünceleriniz nedir,hatta alt yapıda görev alanlar ile üst yapı hakemlerini de ayrı ayrı değerlendirebilirsiniz.

MEHMET KALE:Hakemler konusunda camiada futbol oynamış arkadaşlar hakemliği pek tercih etmiyor onun için başlarda sıkıntı olabiliyor ama zamanla tecrübe kazanıp hizmetlerini sürdürüyorlar.

ALİ MERMER:Sayın Kale hocam ben teşekkür ederim keyifli oldu konuşmak sizle.Eklemek istediklerinizi dinlerim tabi.

MEHMET KALE:Aslında amatörlüğü Tavşanlı’mız adına ele almalıyız Tavşanlı halkı bu konuda bilinçlendirilmeli bizlerin gençlerin dadısı olduğumuzu bilmeliler hangi şartlarda bu işler yapılıyor bunlar konuşulmalı. hocam bizi maçtan önce ziyaret edersen sevinirim TEŞEKKÜR eder saygılarımı sunar hayırlı günler dilerim.

ALİ MERMER:Geleceğim Kale hocam inşallah.Başarılar maçta ve tabi bütün takımlarımıza.

21 haziran hanımçeşme takım

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.