Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

KSBÜ DE YÜZYÜZE EĞİTİM BAŞLADI

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemizde (KSBÜ) yüz yüze eğitim bugün başladı.
#KSBÜ– KSBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi, Hemşirelik ve Ebelik Bölümü son sınıf ile Diş Hekimliği Fakültesi 3. sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başladı. KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, SBF Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi; yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler ve öğretim elemanları ile bir araya gelerek iyi bir yıl olması temennilerinde bulundular.
Öğrencilere hitaben konuşan ve kurallara yeterince uyulduğu takdirde virüsün bulaşma olasılığının çok daha az olduğunu vurgulayan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Kavuncu, “Sizlerden isteğimiz; üzücü bir tabloyla karşılaşmamak adına azami olarak, bu noktada gerek hastanede gerek hastane dışında önlemlere uymanız. Burada kurallara uyulduğu takdirde bir senedir yoğun bakımın içinde çalışıp bu hastalığı geçirmeyen çok sayıda bizim personelimiz var. Ama yoğun bakımdan çıkıp da bir yerde otururken ya da yemekhanede otururken kurallara uyulmadığı zaman virüsü alan personeller belki çok daha fazla. Yani bundan şunu anlıyoruz, aslında korunma yöntemleri çok etkin ve önemli.” dedi.

SAĞLIK TESİSLERİNDE YAPACAĞINIZ GÖREVLER EĞİTİMİNİZİN BİR PARÇASI”
Çok sayıda öğrencinin gelmek için istek ve taleplerinin kendilerine ulaştığını belirten Rektör Kavuncu şunları söyledi: “İçinizde çok sayıda öğrencimiz bize bu noktadaki gelme taleplerini ve isteklerini ilettiler. Az sayıda öğrencimiz ise endişelerini dile getirdiler. Herkes kendi açısından haklı. Ama biz bunun bir orta yolunu bularak şu anda kayıt dondurma hakkını da verdik. Ama çoğunluğunuzun geldiğini biliyorum. Yüz yüze eğitimler için sizlere önce eğitimler de verilecek hocalarımız tarafından. Koruyucu ekipmanlarınız ile ilgili bilgiler de verilecek. Bir başka gereklilik de şuydu: Özellikle sağlık eğitiminde biliyorsunuz belirli yetenekleri kazanmak, belirli görevleri yapmak zorundasınız. Aksi takdirde mesleğinizde ciddi eksiklik ve sorunlarla karşı karşıya kalacağınızı biz de öngörüyoruz, siz de öngörüyorsunuz. Yani her şey uzaktan eğitimle olmuyor. Çok önemli başka bir şey, sizin şu andaki sağlık tesislerindeki yapacağınız görevi aslında eğitiminizin bir parçası olarak görüyoruz. Çünkü buradan mezun olacaksınız, bir sağlık tesisinde görev alacaksınız ve muhtemel bir pandemi ortamında veya buna benzer ortamlarda çalışmak durumunda kalacaksınız. Dolayısıyla şimdiden böyle bir ortamda çalışmayı öğrenmek, kuralları öğrenmek eğitiminizin aslında bir parçası haline geliyor. Ama tekrar ifade ediyorum. Karşılıklı olarak iletişimimizi çok iyi tutmamız gerekiyor. En ufak bir endişeniz; orda bir eksiklik, aksaklık, bir sorun olursa bunları danışman hocalarınıza, dekanınıza, bizlere bildirmeyi ihmal etmeyin.

SİZLERİ ÖZLEDİK
Bu yılın mesleki becerilerin ve eğitimlerin alındığı, sağlıkla geçirilen bir yıl olması temennilerinde bulunan Rektör Kavuncu, “Sizi güzel bir şekilde mezun ettiğimiz bir yıl olur. Ama hakikaten kampüs sizleri özledi, biz sizleri özledik. Öğrencisiz bir yılı nasıl geçirdik, yani gerçekten kendi kedimize bir sıkıntı içindeydik. Şu anda olabildiğince olumlu koşulları sizler için sağlamaya çalıştık. Başarılı bir dönem olmasını, baharla birlikte güzelliklerin gelmesini hepimiz için temenni ediyorum. Hayırlı olsun, biz de çok sevindik.” ifadelerini kullandı.
KSBÜ SBF Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi de öğrencilerin başarıyla mezun olmasını dileyerek, bahar döneminin herkes için hayırlı olması temennilerinde bulundu.
Konuşma sonunda fakülteye ilk gelen iki öğrenciye çiçek takdim edildi. Öğrenciler çiçekleri diğer arkadaşlarını temsilen aldıklarını ifade ettiler.
Akademik personel ve öğrenciler dışında sevinenler arasında Sağlık Bilimleri Fakültemizin (SBF) sevimli bekçisi Oscar da yer aldı. Mutluluğunu gözleriyle yansıttı.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.