Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

İSİM MEVZU SON KEZ ÖNERECEĞİMİZ İKİ İSİM

Şu karakova tesislerine isim verme mevzusuna gene giriyoruz.Bu gün son olarak iki isim önereceğiz.Son olarak dememizi kimse yanlış anlamasın.İsim önermeyi son kez yapacağız.Yoksa şu karakova tesislerine ve hatta ada stadına layık olabilecek isim verilmesini gündemde tutmaya çalışacağız.Papağan gibi tekrarlayacağız,ya da temcit pilavı gibi ısıtıp,ısıtıp ortaya atacağız.

Bu kez Tavşanlı’mızın iki en üst yöneticimizin adını dile getireceğiz.Kaymakamımız,sayın Yüksel Kara ve belediye başkanımız sayın Mustafa Güler.He,he sendemi yalakalığa başladın diyenler çıkacaktır mutlaka.Tavşanlı’lıyız,kırk kişiyiz,kırkımızda birbirimizi biliriz.Kırkbirinci kişi de vallaha giremez ha aramıza.

4 temmuz kaymakam karakova

Neyse bakınız karakovanın mezbelelik olduğu dönemlerde,üst mevkilerde gerçekten gereken çabayı gösteren,tesislerin Tavşanlı’ya yapılması için emek harcayan iki isimdir.Tabi bu iki isimin yanında kendilerine destek olan isimlerde vardır.Hemen aklıma gelen isimlerin başına eski milletvekilimiz sayın Vural Kavuncu ve Kütahya Askf başkanı sayın Murat Cengiz’inde katkıları vardır.Ve ilçe spor müdürümüz sayın Mehmet Demiralp ve gene Kütahya askf başkan yardımcısı sayın Celalettin Altay’ın isimlerinide zikretmek isterim.

Her neyse konunun özüne dönelim.Neden kaymakamımız sayın Yüksel Kara’nın ismini de öne attık açıklamaya çalışalım.Bakınız sayın Kara benim görebildiğim kadarı ile Tavşanlı halkı ile iç içe olabilen bir isimdir.Uzaktan uzağa takip etmeye çalışıyoruz,hep halkımızın içindedir.Dahası mütevazi bir insan,hiç bir vatandaşımıza tepeden bakmaz.Yanına her gidenin derdine derman olmaya çalışır.Hadi espirisini de katalım,Tavşanlı’da düzenlenen son turnuvada üstüne formayı geçirip ada stadında futbol da oynadı.

Şimdi kaymakamlığımız web sitesinden aldığımız kısa öz geçmişi ile noktalayalım.

24/10/1976 tarihinde Elazığ İli, Baskil İlçesi Sarıtaş köyünde doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini aynı ilçede tamamladıktan sonra, 1995 yılında Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü kazanarak 1999 yılında mezun oldu. Ardından aynı yıl kaymakamlık sınavını kazandı. İngilitere’nin başkenti Londra’da dil eğitimini aldı. Milli Güvenlik Akademisini tamamladı.

Sivas İli Ulaş İlçesi ve Rize İli Hemşin İlçelerinde kaymakam vekilliği görevini yürüttü. 2003 yılında Karaman İli Kazım Karabekir İlçesine kaymakam olarak atandı. Sırasıyla Diyarbakır İli Kulp İlçesi, Malatya İli Akçadağ İlçesi ve Kastamonu İli Cide İlçelerinde kaymakamlık yaptı. 29/09/2014 tarihinde göreve başladığı Kütahya Vali Yardımcısı görevini yürütmekte iken, İçişleri Bakanlığı’nın 01/12/2016 tarih ve 29904 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Tavşanlı Kaymakamlığına atanarak 15/12/2016 tarihinde görevine başladı.

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel KARA, evli olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
4 temmuz belediye bşkn karakova
Sayın belediye başkanımız Mustafa Güler’e gelelim.Aslında kendisini uzun uzun anlatmaya gerek yok.Bütün hemşehrilerimiz bizden de iyi tanır.Biz burada işe siyaseten bakmıyoruz.Yiğidi öldür hakkını ver derler,onu yapmaya çalışıyoruz.Sayın başkanın kendisi de bilir,biz siyaseten aynı görüşü paylaşmıyoruz.Ama bu kendisinin ismin bu tesislere verilmesini önermemize engel değil.Şimdi belediye başkanımız sayın Mustafa Güler’in kısa öz geçmişini de yazalım.Tabi bunu da belediyemiz web sitesinden aldık.
Belediye Başkanımız Mustafa Güler, 1966 Tavşanlı Doğumludur. İlkokulu Derecik Köyü’nde, orta ve lise eğitimini Tavşanlı İmam Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünü 1988 yılında bitirdikten sonra 1990 yılı Ocak ayında Tavşanlı’da serbest Şehir Plancısı olarak çalışmaya başlamıştır. 18 yıllık meslek hayatında 350’ye yakın Belediyenin imar planını hazırlamış, 57 civarında Belediyeye danışmanlık hizmeti vermiştir.Siyasete lise döneminde adım atan ve 2009 Yerel Seçimlerinde Tavşanlı Belediye Başkanlığı görevine seçilen Belediye Başkanımız Mustafa Güler, başkanlığı döneminde 5 kez Yılın Belediye Başkanı ünvanına layık görülmüştür.  Evli ve 2 çocuk babasıdır.

4 temmuz karakova demiralp akın vs vs

İlk başta belirttiğimiz gibi bu tesislere isim verilene kadar konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz.Çünkü biliyoruz ki,ismi verilebilecek yeteri kadar değer vardır Tavşanlı’mızda.Ve tabi bu değerler mutlaka sporun içinde olmak zorunda da değildir.Mesela Tavşanlı’da ilk maden mühendisi olan kimdir?Ya da ne bileyim örneğin ilk kitabı kim yazmıştır?Yurt çapında ün yapmış ses sanatçımız var mıdır mesela?

Tabi abarttın kardeşim hadi ada dahil topu topu dört tesis var diyebilirsiniz.Buna karşı alternatif seçeneklerde aklımızdadır.Başka yazılarımızda onları da dile getirmeye çalışacağız.

29 haziran kaymakam acet saltuk

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.