Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

BURHAN ZORBA BİR EFSANE İSİM

ALİ MERMER:Sayın hocam azdan çoktan futbol konuşalım da önce sizi sorayım.Sanıyorum ilimizde futbolda en centilmen oyuncu ödülü alan tek kişisiniz.Anlatabilir misiniz?

BURHAN ZORBA:TFF Profesyonel 3 lig 94 sezonunda 15 Guruptan Bütün maçlarda ve kupa maçlarıda dahil hepsinde 90 dakika oynadığım ve bu maçlarda hiç bir sarı ve kırmızı kart görmediğim için futbol federasyonu ve Milli olimpiyat komitesince Fair Play ödülüne layık görüldüm.

Abi ödül aldığım sene 3 ligde 15 gurup vardı ve bu 15 guruptan tek ben aldım o sene yanlış hatırlamıyorsam hem lig ve kupa maçları da dahil 37 maç oynadım buna rağmen ne sarı ne kırmızı kart gördüm ve 90 dakika hepsinde oynamadım ne sakatlık ne kadro dışı kaldım o sene.

ALİ MERMER::Peki birde doğum günü mevzusu var sizin,onu da dinlemek isterim sizden.

BURHAN ZORBA: Ben 10 Kasım Ankara doğumluyum Babam nüfus kağıdımı çıkarmak için nüfus müdürlüğüne gider memura raporu verir nüfus kağıdımın çıkarmak için memur bakar babama 9 zmu 11 birmi olsun demiş anlamamış kafasını sallamış önce memur tekrar demiş ben 10 kasım yazmam demiş Atatürk’ün öldüğü gün o güne Doğum tarihi yazmam demiş ya dokuz yazıyım ya onbir yazıyım demiş babamda ısrar etmiş 10 yaz diye tabi memur yine yazmam biraz aralarından yaz yazmam konuşması geçmiş babam soruyor niye yazmıyorsun demiş memur ben Atatürk’ü çok seviyorum onun ölüm gününe Doğum günü yazmak bana zor geliyor demiş o zamanlar memurlara da saygı vardı kabul etmiş peki ne istiyorsan yaz demiş ve memur 9 kasım yazmış.

ALİ MERMER:Gelelim BAL konusuna TFF nin kararsız tutumu devam ediyor.Oynanacak mı oynanmayacak mı,oynanacaksa ne zaman başlayacak.Bir futbol adamı olarak siz ne düşünürsünüz?

BURHAN ZORBA:Benim kanımca bal ligi başlar inşallah çünkü çok futbolcu,futbol antrönerleri ve çalışanları var bu haberi bekleyen maddi sıkıntıda olanlar var inşallah Aralık gibi başlar ama konu çok önemli kulüplere maddi ağırlığı olacak buna çözüm bulunması lazım.

ALİ MERMER:Profesyonel futbolumuz,Avrupada başarı yok,tirilyon harcayan kulüplerimiz kayıplarda neler söylersiniz?

BURHAN ZORBA:Ali abim bu trilyonluk kulüpler alt yapılarına önem vermemelerinin sebebi sorununun adı trilyonluk kulüpler ya işte bu kulüpler bütün takımları kendilerinin alt yapısı olarak düşünüyor ondan Alt yapılarına önem vermiyorlar.

Federasyonda bunlara çanak tutuyor şimdi moda milli takımda yabancı devletlerde yetişen futbolculara yöneldi aslında önümüzde örnek var Altınordu spor kulübü birde Türkiye’mizde Alt yapı hocaları yetiştirilmeli onların işi sadece alt yapı olacak ve iyi maaşlar verilmesini sağlayacak futbol federasyonu.

ALİ MERMER:Erdem Gençlikspor,alt yapıya yönelik çalışmalar sürüyor ve bayan futbol ekibiniz üçüncü ligde oynayacak bildiğim.Bu konuyu da dinlemek isterim,takipçilerimiz bilgi sahibi olsunlar.

BURHAN ZORBA: Ali abim biz hala arkasındayız Bayan futbol takımımızı 3 lige katılma yolunda çalışmalarımız var sponsor arayış içindeyiz gelişmeler var bayan takımımız antremanlarına büyük hızıyla devam ediyor biz 3 lige hazırız pandemi yüzünden beklemekteyiz üçüncü ligin başlamasını.

ALİ MERMER::Bir de Güney Erdem öncülüğünde ayak tenisi turnuva organişzasyonununuz var.Bu konu içi,n kısaca bilgi alabilir miyim?

BURHAN ZORBA:Ayak tenisi için kayıtlarımız devam ediyor yeterli sayıya ulaştığımızda bu etkinliğimizin tarihini bildirip yapacağız.

ALİ MERMER:evgili Burhan Zorba hocam benden bu kadar,eklemek istediğiniz her konuyu dinlerim.Teşekkürler güzel sohbet için.

BURHAN ZORBA:Abi öncelikle teşekkür ederim bana böyle bir fırsat verdiğin için ekleyeceğim şeyler var futbol dan hani futbolda büyük takımların futbolcularının adını koyanla aileler var bende bu Şeref’e layık olanlardanım Tavşanlımızda benim adımı koyan taraftarımız olmuş yıllar sonra bir düğünde rastlamıştım bu taraftar arkadaşımla yanında 18 20 yaşlarında genç vardı adını sor bir dedi bana sordum Burhan dedi senin adını koydum dedi o an gözlerim doldu ne diyeceğimi bilemdim çok mutlu olmuştum o gün.

Ve birde geçenlerde meydan çay evinde otururken yanıma birisi geldi hiç görmediğim oturdu yanıma ve bir poşet uzattı bunlar senin Burhan dedi şaşırdım birden aklıma başka şeyler geldi sordum bir şey istiyor musun yok dedi çay söyledim içerken sen futbol oynadığın zamanlar seni çok seyrettim senin oynadığın futbolu ve karakterini seviyordum poşetin içinden el nuru bir şeyler yapmış kendi emeğiyle onları gösterdi çayımı içti biraz sohbet ettik gitti.

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.