Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

ALT YAPI İÇİN DE UKALALIK EDELİM

Bir iki gündür aklımızda şu alt yapı konusunda ukalalık etmek.Neden ısrarla üzerinde durmak istiyoruz,son  U 11 ve U 12 yaş grupları için Kütahya ASKF ye olumlu yanıt verip,sonrasında daha ilk hafta çizdim oynamam diyen takımlar olduğu için.Aslında saat geç gibi ama,biz keyifliyiz.Gündüz en küçük torunumuz Liva ile zaman geçirdik.Çoktan beri yapmadığımız bir şeyi yapıp,onu evde bırakıp ADA stadına spor okulları açılışına gittik ,iyi de etmişiz.

Keyifliyiz dedik ya,usuldan da müzik dinliyoruz.Klavye elimizin altında ya,bir Banu Kırbağ’dan sevdalardayım,bir Cengiz Özkan’dan ben denizde bir gemi.Arada başlamadan aklımıza belki de bilinen bir fıkra takıldı.Kimselere gönderme değilde,çok isteyen olursa,hakimin yerine kimi koyarlar bilmiyorum ama.Hırsız olarak bizi,avukat olarak da sayın kulüp başkanlarını koyabilirler.Neden böyle diyenler yazımızı okurlarsa anlarlar diye düşünüyorum.

19 haziran ayvalı u 12 tek takım

Fıkra şöyle;Hırsızın biri,dalmış tavuk kümesine.Tavuk,horoz civciv,yumurta ne varsa toplamış.Ve lakin aksilik yakalanmış kümes sahibi tarafından.Arakladıkları ile birlikte doğru hakimin karşısına çıkartılmış.Hakim,anlat bakalım hırsızlık yapmışsın ne diyeceksin?Hırsız yılışık,avukatımı istiyorum diye tutturmuş.Hakim,evlat demiş suç delilleri ile yakayı ele vermişsinAvukatın gelse bile ne söyleyebilir.Bende işte tam onu merak ediyorum demiş hırsız.Bakalım avukatım ne söyleyebilecek.

Biz de merak ettik,şu alt yapıya katılamayacaklarını ve sadece u 11 lerde ilk maça çıkmayacaklarını belirten sayın kulüp başkanlarımızı tek tek aradık.Baştan söyleyelim,sağ olsunlar hepsi yanıt verdiler ve konuyu kendilerince açıkladılar.Neden katılmadınız sorusunu sorup yanıtını aldığımız sayın kulüp başkanlarımız kendilerince makul yanıtları verdiler.T.Gençlikspor başkanı Hasan Ordu,Akıncılarspor kulüp başkanı Murat Gül,Çukurköyspor kulüp başkanı Sinan Çiğdem,Tepecikspor kulüp başkanı Mustafa Yumurtacı,Çardaklıspor kulüp başkanı Serkan Dönmez ve Yaylacıkspor kulüp başkanı Hüseyin Sarıca.

15 HAZİRAN DENİZ VE ARKDAŞLARI

Şimdi T.Gençlikspor ve Akıncılarspor başkanı,lisans vizeleri konusunda son tarih olan 31 Mayıs gününü kaçırdıklarını,katılamayış nedenlerinin bu olduğunu söylediler.Kütahya ASKF ninde lisans vize tarihinde bir esneklik göstermeyince böyle bir durumun  oluştuğunu söylediler.Biz gene de en azından bundan sonrası için bu iki köklü ve lokomotif kulüplerimizden daha duyarlı olmalarını bekliyoruz diyeyim.

Çukurköyspor kulüp başkanı Sinan Çiğdem,ellerinde yeterli sayıda sporcu olmasına rağmen çalıştırıcı ve ilgilenecek görevli konusunda sıkıntı yaşadıklarını bu yüzden müsabakalara katılmadıklarını söyledi.Alt yapı müsabakaları yerine de Çukurköyde bu yaş gerubuna yönelik bir turnuva düzenlemek uğraşındalarmış.

21 haziran beyköylü topçu

Çardaklıspor kulüp başkanı Serkan Dönmez,Tepecikspor kulüp başkanı Mustafa Yumurtacı ve Yaylacıkspor kulüp başkanı Hüseyin Sarıca’nın ise söyledikleri ve sıkıntıları aşağı yukarı aynı.Minik sporcuların nüfus kağıtlarında resim yok,nüfus müdürlüğüne gidilip resim konusunun halledilmesi gerek.Bunun içinde büyük görev sporcu velisine düşüyor.Veliler vurdumduymazlık yapınca da sorun çözümlenemiyor ve lisans işlemleri yatıyor.Neden nüfus kağıdında resim, Kütahya ASKF nüfus cüzdanlarının resimli olmasını şart koşuyormuş.Yasa,genelge,tüzük her neyse işte bunu gerektiriyormuş.

Alt yapı mevzusunda gözlemleyebildiklerimizi ve aklımızdan geçenleri de ifade edebilmeye çalışalım.Biz bu konuda uzman falan da değiliz,elbette işin içinde olan herkes bizden kat kat daha fazla bilgilidir.Ama şu var alt yapı deyince,hadi biz 9 yaştan başlıyor diyelim,19 yaş grubuna kadar alt yapı içinde yorumlanıyor.Peki 9-10-11 yaş grupları ile 16-18-19 yaş gruplarına aynı eğitimi vermek olası mıdır?Bizce pek olası değildir,ama Tavşanlı’da alt yapıda çalışanlar biraz da zorunluluktan her gruba bakıyorlar.

16 haziran hasan akçın

Şimdi biz takip edebildiğimiz kadarı ile görüyoruz,faal olarak amatör futbolcu olan kardeşlerimiz var.Bir taraftan da takımların alt yapılarında görev alıyorlar.Bütün içtenliğimizle söyleyelim hepsine saygı duyuyoruz.Amatör futbolculuklarından gelen deneyimlerini alt yapıya yansıtmaya çalışıyorlar.Peki bu kardeşlerimiz,alt yapı çalıştırıcılığı için her hangi bir eğitim almışlar mı?Örneğin 9-10 yaşında bir çocukla 18-19 yaşlarında bir sporcunun psikolojik yapıları hakkında eğitim almışlar mı?Sanmıyorum böyle bir eğitim aldıklarını.Ama gene de onlar olmazsa Tavşanlı’da alt yapı da iyice çuvallar diye düşünüyorum.

Bir başka konu hem A takımlarını hem alt yapı takımlarını çalıştıran teknik adam arkadaşlarımız.Biz tabi çok büyük çoğunluğunu da tanıyor ve ciddiyetle yaptıkları işlerine saygı duyuyoruz.Ancak şunu da sormak doğru olur diye düşünüyoruz.Hem üst yapı takımını hem alt yapıda değişik yaş gruplarını çalıştırmak,müsabakalara hazırlamak ne kadar doğru oluyor?

Futbolda alt yapı elbette yurdumuz için olduğu kadar Tavşanlı içinde önemli.Alt yapımıza gereken önemi verebildiğimizde,ilçemizden futbolcu yetiştirbileceğiz.İlçemiz derken sadece ilçe merkezini değil tüm köylerimizi de kast ettiğimizi belirtelim.Alt yapıya gereken değeri verip,futbolcu yetiştirbildiğimizde,bir futbol ilçesi olacağız.Beceremediğimizde futbol pazarı olan bir ilçe olacağız.Bastıracağız parayı,artık elimizde ne varsa,alacağız hazır topçuyu.

26 mayıs deniz

Şimdi Tavşanlı’da alt yapıyı ciddi anlmda ön plana çıkarmak istiyorsak,yapacağımız iş bellidir.Öncelikle alt yapı eğiticilerini yetiştirmek için kolları sıvamalıyız.Elbette bu işin uzmanları çözümü bulabilecektir.Öncelikle kısa vadeli eğitim seminerleri ile,alt yapı eğiticilerini ortaya çıkarabiliriz.Sonrasında alt yapı eğitimi veren hangi öğretim kurumu varsa oraya bu işe gönül verecekleri yerleştirebilmeliyiz.Bunu biz görür müyüz,yaşımız itibarı ile pek mümkün görünmüyor.Ancak anlatmaya çalıştığım konu için bir hamle yapabilmeliyiz.

Bunun yolu nereden geçiyor derseniz,büyük küçük bütün kulüplerimizin el ele vermesinden geçiyor derim.Tavşanlı’da futbol bilgisi olan bir sürü akil spor adamımız var.Önemli olan alt yapı konusunda toparlayıcı olup el ele verebilmektir.

Bir tutam hayal,bir tutam mavi biriktirdik.

21 haziran erdem takım iki burhan

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.