Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Güncel Haberler

YÖK BAŞKANI ÖZVAR REKTÖR KAVUNCU’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) koordinatörlüğünde düzenlenen ADIM Üniversiteleri Toplantısı’nda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar konuşma gerçekleştirdi. Özvar, böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptığından dolayı Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya teşekkür etti.
KSBÜ Rektörlük fuaye alanı ve bir özel otelin konferans salonunda gerçekleşen toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Kütahya Valisi Ali Çelik, üniversite rektörleri, diğer protokol üyeleri, Kütahya Porselen Kurucu Başkanı Nafi Güral ve davetliler katıldı.
“ANADOLU’DA YAPILAN ÜNİVERSİTELER BÖLGEYİ AYDINLATIYOR”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Kavuncu, ADIM Üniversitelerinin öneminden bahsederek teşriflerinden dolayı YÖK Başkanı Özvar’a teşekkür etti. Rektör Kavuncu, “Ülkemizin büyük hedefleri var ve üniversiteler bu hedefleri gerçekleştirmek için önemli enstrümanları. Çünkü her şey bilgiye dayanıyor. Günümüz koşulları çok değişti ve devletimiz bunun farkında. Devletimiz yükseköğretime büyük katkılar sağlıyor. Anadolu’da yapılan üniversiteleri bölgeleri aydınlatıyor, büyük katkılar sağlıyor. Gelişim hedeflerinde birer tuğla olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. KSBÜ olarak hem bilgi üretiyor hem topluma katkı sağlıyoruz.” dedi.
VALİ ÇELİK ADIM ÜNİVERSİTELERİNİN ÖNEMİNDEN BAHSETTİ
Kütahya Valisi Ali Çelik ise yaptığı konuşmada YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile birlikte ADIM Üniversitelerini Kütahya’da ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti. Vali Çelik ayrıca ADIM Üniversitelerin bölge için önemini vurguladı.
BÖLGESEL KALKINMA KONULARINDA FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULACAK

YÖK Başkanı Özvar organizasyondan dolayı KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya teşekkür ederek, “ADIM Üniversiteleri Birliği, bugün 19 üniversitemiz ile eğitim-öğretim, Ar-Ge, teknik hizmetler ve sosyal- kültürel hizmetler alanlarında üniversiteler arası iş birliğini geliştirmekte ve ortak girişimlerde bulunmaktadır. Bu vesileyle YÖK olarak gündemimizde olan bazı hususlarda siz değerli paydaşlarımızla görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Üniversitelerimizin içinde bulunduğu durumu yakından takip etmek amacıyla üniversitelerimize belirli aralıklarla ziyaretler gerçekleştiriyor, üniversitelerimizin yönetimi, çok kıymetli senato ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşüyor, öğrencilerimizle bir araya gelerek Türkiye’de yükseköğretimin geleceği hakkında istişarelerde bulunuyoruz. Ülkemizin dört bir yanındaki üniversitelerimizin rektörleriyle birlikte bölgesel kalkınma konularında fikir alışverişinde bulunuyoruz.” diye konuştu.
YÖK Başkanı Özvar ayrıca KSBÜ anı defterine yazdı.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.