Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

YABANCI CENNETİ SÜPER LİG

Türkiye spor ligi geçtiğimiz hafta başladı ve bir maç haricinde tamamlandı.Oynanacak tek maç Galatasaray ile Kayserispor arasında.2017-2018 süper liginin ilk deplasman galibiyetini.Alanyasporu 1-3 lük sonuçla geçen Kasımpaşa aldı.Oynanan sekiz maçta atılan gol sayısı 21.Süper ligde en tartışılan konu Beşiktaşın kazandığı penaltı ve Fenerbahçenin ilk golünde ofsayt var mı,yok mu tartışması oldu.

Neyse sevgili dostlar bu yazıyı yazmaktaki asıl amacımız,süper ligimizdeki yabancı bolluğu.Yurdumun futbol ulemalarınında her ortamda dile getirdiği gibi,yabancı cennetiyiz demek çok doğru bir sözdür.Biz üşenmedik,süper ligdeki tüm maçların ilk onbirlerini inceleyip,yerli ve yabancı sayısını tesbit etmeye çalıştık.Sıralamaya çalışalım maç sonuçları ile birlikte,takımlarımızdaki ,yerli ve yabancı futbolcu sayısını.

 

14 ağustos fenerbahce 1114 ağustos trabzon burak

M.Başakşehirsporun,Bursasporu 1-0 yendiği maç.M.Başakşehirsporda 3 yerli,8 yabancı futbolcu var.Bursasporda 4 yerli 7 yabancı futbolcu oynamış.Akhisar Belediye Gençlikspor,Adanademirsporu 1-0 yendiği maçta,6 yerli futbolcu oynatarak,ilk onbirinde en çok yerli futbolcu oynatan takım olmuş.Sivassporda ise 4 yerli ve 7 futbolcu kadroda yer bulmuş.1-1 beraberlikle sonuçlanan Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor maçında her iki tarafda eşit yerli ve yabancı ile oyuna başlamış,4 yerli,7 yabancı futbolcu.

Alanyaspor ve Kasımpaşa arasında 1-3 Kasımpaşanın galibiyeti ile biten maç,en çok yabancının yer olduğu üç maçtan biri olmuş.Alanyasporda 9 Kasımpaşada 8 olmak üzere toplam olarak 17 yabancı futbolcu ilk onbirde maça başlamış.Alanyasporda 2,Kasımpaşada 3 yerli ilk onbirde yer bulabilmiş.En çok yabancı futbolcunun onbirde maçladığı ikinci maç,Göztepe ile Fenerbahçe arasında,işin cılkını çıkaran taraf Göztepe.Tam 10 yabancı futbolcu ile başlamış,sarı kırmızılı ekip.10 yabancının arasındaki tek yerli futbolumuzun emektarlarından Sabri Sarıoğlu.Süper ligin büyüklerinden Fenerbahçede ise 4 yerli ve7 yabancı oyuncuvar.Maçın 2-2 beraberlikle sonuçlandığını herkes biliyor tabi.Evkur Malatyaspor ile Osmanlısporda eşit sayıda yerli ve yabancı ile maça başlayanlar.Her iki tarafda da 4 yerli 7 ybancı var ilk onbirde.Maçı kazanan taraf Evkur Malatyaspor skor 3-1.

 

14 ağustos beşiktaş antalya14 ağustos gençler

Trabzonspor,Akhisar Belediye Gençlikspordan sonra,en çok yerli oyuncuya şans veren ekip.Atiker Konyaspor maçına 5 yerli 6 yabancı oyuncu ile başlamışlar.AtikerKonyasporda ise 4 yerli 7 yabancı oyun var ilk onbirdeTrabzonspor uzatma dakikalarında olsa da 2-1 kazanıp üç puanı cebe attı.Bizim filozof M.Reşit Akçay üzüldü,bizde onun adına üzüldük.İlk onbirde en çok yabancı futbolcunun oynadığı maç,Beşiktaş ile Antalyaspor arasında oynandı.Beşiktaşda 3 yerli 8 yabancı,Antalyasporda 2 yerli 9 yabancı.Antalyasporun yerlilerinden biri bizim Sakıp AYTAÇ,yolu Tavşanlı Linyitspordan geçti ya o yüzden bizimdir sevgili Sakıp.Cüneyt Çakır!ın,Cenk’in düşürüldüğü pozisyona çaldığı pnaltı da haftanın olayı oldu.Milli takım teknik direktörü Lucescu maçı izledi,neden izledi bilinmez,inşallah bizim Sakıp Aytaç gözüne görünmüştür.

Şimdi ilk onbirlerin bu şekilde oluşması TÜRK futbolu için büük handikapdır.Yurdumun gençleri süper ligde yeterli formaşansı bulamazsa,nasıl gelişme sağlayacaklar.Daha daönemlisi böyle bir durumda Milli takımdan başarı bekleme şansımız nedir?

Radikal veya absürd gelebilir bazılarına,sen kimsin be adam zurnanın son deliği bile değilsin diyenlerde olabilir bize.Ancak acil olarak Türk futboluna yabancı futbolcu oynatma sınırlaması getirilmelidir.80 milyon nüfusu olan bir ülkenin en önmli liginde,toplamda 119 yabancı futbolcu ilk onbirde başlıyorsa o işte terslik var demektir.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.