Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Güncel Haberler

VEYSEL NİJAT HOCAMIZ TEKRAR GÖREVDE; KÜTAHYA’DA DİYABETLİ ÇOCUKLAR MAHZUN KALMADI

Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Veysel Nijat Baş, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında (AD) tekrar göreve başladı. Baş, başta diyabetli çocuklar olmak üzere Kütahya’da hormon ve metabolizma hastalığı olan çocukların bakım ve tedavileri açısından önemli çalışmalara imza atmıştı. KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Nijat Hocamız tekrar görevde; Kütahya’da diyabetli çocuklar mahzun kalmadı.” dedi.
Bir dönem Ankara’da görev alan Prof. Dr. Baş, tekrar Kütahya’da hizmet vermenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Baş, T.C. Sağlık Bakanlığı KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet vermeye başladı.
REKTÖR KAVUNCU: KÜTAHYA’DA ÇOCUK ENDOKRİNOLOJİ KLİNİĞİNİ KURACAĞIZ

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu konuyla ilgili şunları söyledi:
“Veysel Nijat Hocamız, başta diyabetli çocuklar olmak üzere ilimizde hormon ve metabolizma hastalığı olan çocukların bakım ve tedavileri açısından önemli çalışmalar yapmıştı. Diyabetli çocukların aileleriyle birlikte kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü Kütahya Tip 1 Diyabetliler Derneği, Vali Ali Çelik’in himayelerinde iğnesiz kan şekeri takibi cihazı temini kampanyası yapmıştı. Tip 1 diyabet hastası 83 çocuğa sensörlü şeker ölçüm cihazı verilerek önemli bir toplumsal katkı yapılmıştı. Bir süre önce Ankara’da özel bir hastanede çalışmak üzere Üniversitemizden ve ilimizden ayrılması üzüntü ile karşılanmıştı. Veysel Nijat Hocamızın tekrar Üniversitemize geri dönmesi ile bu çalışmaları kaldığı yerden devam edecek. Kendisini yeni hocalarımız da destekleyecek, ilimizde bu alanda artık kalıcı yan dal kliniğini kurmuş olacağız. Kendisini bu kararı nedeniyle kutluyor ve tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Kütahya’da diyabetli çocuklar mahzun kalmadı.”
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.