Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

VALİLİKTEN MUHTARLARA FARKINDALIK EĞİTİMİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2021 yılını Afet Eğitim Yılı ilan etmesinin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında Kütahya’nın merkez mahalle muhtarlarına temel afet ve farkındalık eğitimi verildi. Eğitim programında konuşan Vali Ali Çelik, “Temel afet ve farkındalık eğitimleriyle 2021 yılında 300 bin vatandaşımıza ulaşacağız” dedi.
Afetlere hazır bir Kütahya için çalışmalar sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından ilan edilen 2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından muhtarlara yönelik “temel afet ve farkındalık eğitimi” düzenlendi.
Vahit Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi konferans salonunda düzenlenen eğitim programına; Kütahya Valisi Ali Çelik, Vali Yardımcısı Aydın Börü, AFAD Kütahya Müdürü Ahmet Ali Artun ile merkeze bağlı 66 mahallenin muhtarları katıldı.
“HEDEFİMİZ 300 BİN VATANDAŞIMIZA AFET EĞİTİMİNİ ULAŞTIRABİLMEK”

2021 yılında Türkiye genelinde 51 milyon kişiye temel afet ve farkındalık eğitimi verileceğini belirten Vali Ali Çelik, “İlimizde hedefimiz 300 bin vatandaşımıza ulaşmak. Üniversitemizden öğretmenlerimize, öğrencilerimizden STK’lara kadar temel afet ve farkındalık eğitimi süreci yıl boyunca yoğun şekilde devam edecek” dedi.
“YAPMAMIZ GEREKENLERİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMELİYİZ”
Afet öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler ile afet esnasında nasıl davranılması gerektiği konusunun hayati önem taşıdığına dikkat çeken Vali Çelik, “Deprem olduğu anda camdan atlayan, merdivene koşan, asansöre binen çok sayıda insanla karşı karşıya kalıyoruz. Deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenleri herkes bilmeli, davranış değişikliği oluşmalı ve alışkanlık haline getirmeliyiz” diye konuştu.
“BİLDİKLERİMİZİ UYGULAMAK HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

Vali Çelik’in altını çizdiği bir diğer nokta da afet anında kesintisiz iletişim sağlanması oldu. Olası bir afet anında acil durumlar dışında telefon kullanılmaması gerektiğini kaydeden Vali Çelik, “Temennimiz hiçbir afetle karşı karşıya kalmamak ancak bir afetle karşılaştığınızda bildiklerinizi o anda uygulamanız hayati önem taşıyor” dedi.
“EN ÖNEMLİ PAYDAŞLARIMIZDAN BİRİ MUHTARLARIMIZ”
2021 yılının temel afet ve farkındalık konularında yoğun bir eğitim programıyla geçeceğini ifade eden Vali Çelik, “Afet bilincinin geliştirilmesi ve davranış değişikliği oluşturabilmek için eğitimleri yaygınlaştıracağız. Bu anlamda mahallelerimiz çok önemli. Eğitimlerin yaygınlaştırılmasında en büyük paydaşlarımızdan biri muhtarlarımız. Sizlerin bu anlamda büyük katkı sunacağından şüphemiz yok” şeklinde konuştu.
İki oturumda yapılan eğitim programının ilk bölümünde AFAD Kütahya Müdürü Ahmet Ali Artun; AFAD görev, yetki, sorumlulukları ve teşkilat yapısı, sivil savunma ve seferberlik bilgisi, afet sonrası hak sahipliği ve borçlandırma, afet sonrası insani yardım, AFAD gönüllülüğü, Afet Müdahale Planı, afetlerde psikososyal destek hizmetleri konularında muhtarlara bilgi verdi.
Muhtarlara afet farkındalık eğitimi verilmesiyle devam eden ikinci oturumda mahallelerde verilecek afet farkındalık eğitimleri ile ilgili iş birliği görüşüldü.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.