Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

VALİ ALİ ÇELİK LGS TÜRKİYE 1.İBRAHİM METİN DÖNMEZ’İ KONUK ETTİ

Vali Ali Çelik, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan sınavda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi İbrahim Metin Dönmez, ailesi ve öğretmenleriyle bir araya geldi.
“GURUR DUYDUK”
Vali Ali Çelik, Türkiye birincisi olarak Kütahya’ya gurur yaşatan İbrahim Metin Dönmez ile ailesini ve öğretmenlerini tebrik etti.
1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı sınavda 36 ilden 97 öğrencinin 500 tam puan aldığını belirten Vali Çelik “İlimizde 6 bin 400 civarında öğrencimiz sınava girdi. İbrahim Metin, Kütahya’mızdan Türkiye birincisi olan tek öğrencimiz. Başarısındaki en büyük etken çalışkanlığı. LGS’de de zekiliğini, çalışkanlığını ve emeğini tescil ettirmiş oldu” dedi.
“DÜZENLİ ÇALIŞTIM”
İstanbul Kabataş Erkek Lisesi ya da Galatasaray Lisesinde okumak istediğini belirten Dönmez, başarısının sırlarını anlattı. Düzenli çalışmanın başarısındaki rolüne dikkat çeken Dönmez, “Bir günde bin 500 soru çözmek yerine bir haftaya eşit yaydım. Soru çözerken yanlışlarımın doğrularını öğrendim. 5. sınıftan beri kitap okumaya önem veriyorum. Yeni nesil soru sistemimizde amaç öğrencinin okuduğunu anlamasını sağlamak. Mantık ve muhakeme yeteneğini geliştirmeniz gerekiyor” diye konuştu.

Gece yatarken McMaster Üniversitesinin matematik kitabını okuduğunu söyleyen Dönmez, çalışma saatlerinin dışında ise babasıyla satranç oynayarak motive olduğunu söyledi.
İbrahim Dönmez’e başarılar dileyerek hediyesini veren Vali Çelik, “Matematik en zor bölüm. İbrahim Metin soruları yanlışsız cevaplamış. Bunun altındaki neden de yatmadan önce dinlenmek amacıyla McMaster Üniversitesinin matematik kitabını okuyarak uykuya dalıyor. Rabbim, gönlün ne için çarpıyorsa onu nasip etsin” dedi.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.