Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

ÜÇ HAZIRLIK MAÇI

1 Eylül Pazar günü,1.amatör lig ekiplerimiz karakovada hazırlık maçları ile,başlama süresi kısalan lige hazırlıklarına devam ettiler.Biz ikisini biliyorduk,Beyköyspor-Hanımçeşmespor ve Ayvalıspor-Ömerbeyspor maçlarını.Çardaklıspor ilede Gürağaçspor maçı da varmış o maçıda es geçmedik tabi.

Temel amacımız maçları öyle,spor otoritesi edası ile izlemek değil,zaten otoritelik kim biz kim.Maçlara bakabildiğimiz kadar bakıp,sporseverlere iyi kötü bilgi vermek derdimiz.

İşte bu maçlardan ilki erken başlayacak,Beyköyspor-Hanımçeşmespor maçı,saat 16.30 diyebiliyoruz.Saat 16.00 da T.Gençliksporun antrenmanı var,oraya da kısa sürede uğrarız deyip,erken davranmaya çalıştık.Tamer hocam durdu yanımda,o da Beyköyspor maçına gidecek,alt yapı koordinatörü malum.Önce T.Gençlikspor antrenmanına göz atalım dedim,seni mi kıracağız dedi öyle de yaptık.

Neyse esas amacımız hazırlık maçlarını yazmak,şimdinin eski sentetik sahasında Beyköyspor-Hanımçeşmespor maçı.Sanırım 5-10 dakikada erken başlamış.Çıktık tribünlere epeyce uzun süre izledik diyebilirim.Maç 1-1 berabere gitti,ahkam kesmeyeceğiz ama şunu söylemeden geçemeyeceğim.Beyköyspor kaptanı Ahmet Büber’in özgüveni yüksek,bu da zaman zaman kritik yerlerde hatalar yapmasına yol açıyor.Severiz kaptanı şimdiden dikkatini çekmiş olalım.Hanımçeşmesporun teknik sorumlusu Mehmet Kale’de yoktu,özel işleri nedeniyle Mudanya’daymış onu da Tamer hocadan öğrendik.

Tribünlerde Çardaklısporlular ve Ayvalısporlular gözüme daha çok çarptı da onlar erken ayaklandılar tabi.Ayvalısporlu Hasan Korkmaz’a nerede sizin maç diye sordum en son sahada dedi.Sahalara isim verilmeyince böyle oluyor tabi.Yok eski sentetik saha yok ortadaki yok sondaki.

Maç bitmeden diğer tarafa doğru yollandık,ilk sahada Çardaklıspor ile Gürağaçspor müsabakası var.Maç başlamadan biraz önce girdik de içeri taka telefonumuzla resim almaya çalıştık her zamanki gibi.Çardaklı spor yöneticisi Mesut Ertan’a takıldık sağlık çantanız da yok diye.Var var bizim sağlık çantamız yanıtını aldık.Gürağaçspor bu sezon kendi gençleri ile oynayacak,Emin Kavak öyle dedi.

Dedik ya asıl maksadımız,sporseverlere küçük de olsa haber ulaştırabilmek.Geçtik diğer tarafa yani en sondaki,Kuruçay tarafındaki isimsiz sahaya.Ömerbeyspor ve Ayvalıspor futbolcuları maç hazırlıklarını yapıyor.Biraz ilerilerinde de süper amatör lig takımlarımızdan Demirbilekspor antrenman yapıyor.Maç olunca,Demirbileksporlular gitti,en baştaki sahaya.

Ömerbeysporda bir futbolcu var,her futbolcuyu olduğu gibi onu da severiz üstelik gerçekten efendi futbolculardandır.Döndün mü sahalara dur bir resmini alayım dedim.Abi dur çekme sadece kendimi deneyeceğim kesin bir şey yok deyince ısrarcı olmadık tabi.Oynarsa şayet Ömerbeysporun zor zamanlarında takıma katkısı olur diye düşünürüz.

Ayvalıspordan,Hasan,İsmail ve Hüseyin’le ayak üstü lafladık.Ayvalısporun başkanı da hala futboldan tam anlamı ile kopamamış,formayı geçirmiş sırtına.Mustafa Kaderli yok oynamayacağım abi,gençler var artık dedi.Kaderli başkan ligden umutlu iyi takım yaptıklarına inanıyor.Ömerbeyspor başkanı Mehmet Zengin’e bir dokun bin ah işit.Sıkıntıları büyük,zor şartlar altında lige katıldıklarını her ortamda dile getiriyor.

Bizim aklımıza takılan ve önemsediğimiz iki konu var bu hazırlık maçlarında.Maçlar tek hakemle oynanıyor yan hakemler yok ve,amatör liglerimizde görev alan hakemler değil hiç biri.Hesapta lig için ciddi anlamda hazırlık maçı yapıyorsun ama hakem hakem değil.Nedeni ne il hakem kurulundan hakem getirsen,ücreti var,maddi külfet yani.Yanlış ve eksik bizce ve hatta il hakem kurulunun da bu konuda kulüplerimize yardımcı olması gerekir diye düşünürüz.Ne bileyim mesela hakem ücretinin yarısı alınabilir,veya yol masrafı çekilir vs vs.Yani amatör futbolumuzun daha doğrusu futbolumuzun vaz geçilmezleri hakemlerimizde zaman zaman öz verili davranabilmeliler diye düşünürüz.

Bir başka konu futbolcu sağlığı açısından önem arz ediyor gene bize göre tabi.Sağlıkçı yok hiç bir maçta,olamayacak tabi ucunda para var.Peki kulüplerimizin,sağlık için donanımları yeterli mi,gözlemlediğimiz kadarı ile o da yeterli değil gibi.Saldım çayıra mevlam gayıra derler ya o hesap futbolcu sağlığı.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.