Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Eskişehir Haber

Türk Dünyası Halk Dansları Topluluğu gösterileri başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı GENÇ-DES programı kapsamında desteklenen ve Türk Dünyası Vakfı tarafından yürütülen Türk Dünyası Halk Dansları Topluluğu gösterileri, Konya, Ankara ve Eskişehir’de gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı GENÇ-DES programı kapsamında desteklenen ve Türk Dünyası Vakfı tarafından yürütülen Türk Dünyası Halk Dansları Topluluğu gösterileri, Konya, Ankara ve Eskişehir’de gerçekleştirilecek.

Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi’nde öğrenim gören, aralarında Azerbaycan, Kırım, Kırgızistan ve Türkiye’den Türk dünyası öğrencilerinin yer aldığı; seçmelerle belirlenen 12 erkek ve 12 kadın olmak üzere 32 kişilik bir topluluk, uzman eğitmenlerce verilen eğitim sürecinin ardından gösteriye hazır hale geldi. Makedonya, Kırım, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Tataristan, Bulgaristan ve Türkiye halk oyunlarından seçme oyunlar ile repertuar oluşturuldu.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin program detayları ise belirlendi. Gösteri Konya’da ve Ankara’da vatandaşlarla buluşacakken, Eskişehir’de 24 Aralık 2017 Pazar günü saat 17.00’de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Gösteriler tüm halkIn katılımına açık olarak gerçekleştirilecek.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.