Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Güncel Haberler

TIP FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesinde mezuniyet coşkusu yaşandı.
KSBÜ Tıp Fakültesi önünde gerçekleşen 2021- 2022 eğitim öğretim yılı mezuniyet programına Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Genel Sekreter Kutlu Önal, KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Erarslan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
HEKİMLİĞİN ÖNEMİ VURGULANDI
Program Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın yaptı. Algın, “Sevgili öğrencilerimiz 6 yıl önce geldikleri fakültemizden, zorlu bir eğitimin sonunda kendilerine güvenen birer hekim olarak mezun oluyorlar; yaşamlarındaki önemli bir aşamayı başarıyla tamamlıyorlar. Onları bütün kalbimizle kutluyoruz. Buradan mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimizin, üniversite hayatında edindikleri bilgi, beceri ve yetkinliklerle, mesleki yaşantılarında başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum. Sevgili öğrenciler; hekimlik meslek olmanın çok ötesinde bir yaşam tarzıdır. Sorumluluğunuz, yaratılmışların en mükemmeli olan insanın sağlığını korumak ve tedavi etmektir. Her biriniz Tolstoy’un ‘Bir insan acı duyarsa canlıdır. Başkasının acısını duyarsa insandır.’ sözünde anlam bulduğu gibi, başkalarının dertleri ile dertlenmeyi ve onlara çare üretmeyi benimseyerek mesleğinizi icra etmelisiniz. Sizleri bu zorlu süreci başarıyla tamamlamanızdan dolayı yürekten kutluyorum. Çok büyük bir iş başardınız. Hekimlik hayatınızda daha büyük ve önemli işlere imza atacağınızı biliyorum.” dedi.

“KSBÜ OLARAK ARKANIZDAYIZ”
Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu ise gerçekleştirdiği konuşmada şunları söyledi:
Günün kahramanı öğrencilerimiz, genç meslektaşlarımız. Bugün hekimliğe ilk adım atma ve sizleri uğurlama günüdür. Tıp eğitimi zor bir eğitimdir. Sizler emeklerinizin sonucunu bugün alıyorsunuz. Bugün öz güveni yüksek doktor olarak başlama günüdür. Hekimlik mesleği şefkatli, merhametli, özverili ve sevgi doludur. İçindeki insan sevgisini de verir. Felsefesinde kötülüğün engellenmesi iyiliğin ön plana çıkarılması kavramları da vardır. Biz sizlerin bu yüksek erdemlerle donandığınıza inanıyoruz. KSBÜ olarak her zaman arkanızdayız. Sizleri ve ailelerinizi tebrik ediyorum.”
Açılış konuşmalarının ardından Hekimlik Andı söylendi. Ardından dönem birincisi Dr. Bengisu Kır tarafından teşekkür konuşması yapıldı. Kar, Atatürk’ün, “Beni Türk hekimlerini emanet ediniz” sözünü vurguladı.

Dönem 6 Temsilcisi Dr. İbrahim Üney, Dönem 5 Temsilcisi Cavit Can Özmal’a bayrak ve flama devrini gerçekleştirdi.
Mezunlara öğretim üyeleri tarafından diplomaları takdim edildi. Programın sonunda büyük bir coşkuyla kepler atıldı
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.