Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

Tavşanlı’ya Pakistan’lı İlaç Firması

TAVŞANLI OSB’YE PAKİSTANLI İLAÇ FİRMASI GELİYOR

Tavşanlı OSB kurulduğu günden bugüne kadar hızla gelişmeye ve değişmeye devam ediyor. Gün geçtikçe ulusal ve uluslararası büyük firmalar bölgemize yatırım yapmak için Ar-Ge çalışmaları yürütüyorlar.
Öncelikli hedefimiz Organize Sanayi Bölgemizde ileri teknolojinin kullanıldığı nitelikli elemanlarla istihdamın arttığı ve sadece yurt içinde değil yurtdışında da kullanılacak olan ihracat ürünlerinin üretildiği bir bölge oluşturmaktır. Geçtiğimiz senelerde davetimiz üzerine ilimize gelerek sahada inceleme ve görüşmeler yapan Pakistanlı ilaç üreticilerine teşvik paketlerimizden yararlanabilecekleri avantajları, her türlü taşıtla ulaşım imkanlarımızı ve hızla büyümekte olan sanayi alt yapımızın faydalarını izah ettik.
İlgili firmanın üretim izni, ilaç ruhsatlama ve lisanlama işlemleri için ilgili bakanlıklarda görüşmeler yapmalarına olanak sağladık, bürokrat görüşmelerine bizzat iştirak ettik. Daha sonra yatırımcı firmanın kendi ülkelerindeki fabrikalarını ve üretim kapasitelerini incelemek üzere bizzat Pakistan’a giderek görüşmelerde bulundum ve firma yetkililerinden bilgi aldım.

Uzun süren araştırma ve değerlendirmelerinden sonra firma yetkilileri yatırım kararını kesinleştirerek kesin imzayı atmak için bugün ilçemize geldiler. Geçen bu süre zarfında Tavşanlı 2.OSB’nin altyapı çalışmaları tamamlandı ve yer tahsislerine başlandı. Daha önceden yer tahsis talebinde bulunan Pakistanlı SEKNEN İlaç Firmasına 26 bin m2 yerin tahsisat imzası atıldı. Firma yetkilileri fabrikanın kurulum ve inşaat çalışmalarına hemen başlayacaklarını ifade ettiler.
Yüksek teknoloji yöntemleri kullanılarak üretecekleri kan ürünleri ve biyolojik ilaçları Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine sevk edecekler. İlk etapta 50 kişiye iş imkanı sağlayacak olan firma ürün çeşitliliği ve kapasitesinin artması ile birlikte istihdam ve yatırım miktarlarını artırmayı hedefliyor. Bu ay sonuna doğru ikinci bir Pakistanlı ilaç firması olan MAC& RAİNS’in de bölgemize gelmesini bekliyoruz. Aynı sektörde farklı üreticilerin bölgemizde üretim yapmaları hem ilimiz hem ülkemiz açısından büyük ekonomik yararlar sağlayacaktır.
Bugün imzasını attığımız bu büyük yatırımın halkımıza iş, aş ve refah getirmesini temenni ediyor, Tavşanlı’mıza, Kütahya’mıza ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Prof. Dr. Vural KAVUNCU

AK Parti Kütahya Milletvekili


03.01.2018 Tavşanlı 11 mayıs 2016 Tavşanlı OSB 12 Mayıs 2016 Ankara (1) 12 Mayıs 2016 Ankara (2) kasım 2016 lahor pakistan (1) kasım 2016 lahor pakistan (2) kasım 2016 lahor pakistan

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.