Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

TAVŞANLI’DA AKILLI SU SAYACI DÖNEMİ START ALIYOR

Kütahya’nın Tavşanlı ilcesinde akıllı su sayacı uygulamasına geçiliyor. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile Baylan Akıllı Su Sayaçları Bölge Sorumlusu Mustafa Eker arasında imzalanan protokol sonrasında Tavşanlı’da kayıp-kaçak, borç takibi ve kiracı-ev sahibi anlaşmazlıkları tarihi karışacak. Uygulamaya geçen vatandaşlar suyu %17 indirimli kullanacak.
İleri teknolojiye dayalı elektronik akıllı ve kartlı sayaç uygulamasıyla su yönetiminde dönüşüm hedeflediklerini söyleyen Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, kayıp kaçak su problemleriyle mücadele etmek, su kullanımını daha verimli hale getirmek ve borç takibini kolaylaştırmak amacıyla modern ve teknolojik sistem olan elektronik akıllı su sayacı uygulamasına adım attıklarını söyledi. Bu bağlamda Baylan Akıllı Su Sayaçları markası ile bir protokol imzalayan Tavşanlı Belediyesi, uygulamaya geçen vatandaşlara mevcut su ücretinde %17 indirim taahhüdünde bulundu. Yenilikçi akıllı sayaçların, su kullanımını gerçek zamanlı olarak izlemeye ve tespit edilen su kaçaklarını anında bildirmeye olanak tanıdığına vurgu yapan Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Bu sayede, su kaybının önüne geçilerek suyun daha verimli kullanımı sağlanacak ve su faturalarındaki israfın önüne geçilecektir. Hem çevre dostu bir yaklaşım benimsenmiş olacak hem de vatandaşlarımızın su faturalarındaki maliyetleri azalacaktır” diye konuştu. Tavşanlı Belediyesi’nde imzalanan protokole Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Baylan Su Sayaçları Bölge Sorumlusu Mustafa Eker imza attı.

SU KULLANIMI KONTROL ALTINDA OLACAK
“Akıllı sayaç uygulaması vatandaşların su kullanımını kontrol altında tutmalarına yardımcı olacak bir adım olarak karşımıza çıkıyor” diyen Başkan Güler, bu teknolojik dönüşümün, hem vatandaşların su kullanımını daha bilinçli ve tasarruflu bir şekilde gerçekleştirmesine hem de belediyenin su kaybı ve borç takibi gibi sorunları en aza indirgemesine yardımcı olacağını belirtti. Güler, “Ön ödemeli sistem ile su kullanımı miktarı önceden belirlenen bir kart üzerinden yapılabilecek ve borç takibi sorunu tamamen ortadan kalkacak” dedi.
SİSTEME GEÇENLERE %17 İNDİRİM
Elektronik Akıllı Su Sayacı uygulamasına Belediye Meclisi Kararı ile geçildiğini ve yüklenici firma ile sözleşmelerin imzalandığını duyuran Başkan Mustafa Güler, “Kiracı pozisyonundaki borçlu aboneler ile ev sahipleri arasında zaman zaman anlaşmazlıklar da çıkabiliyordu. Bunun önüne geçilmiş olacak. Ayrıca personelden ve en önemlisi zamandan tasarruf sağlanmış olacak. İlk olarak sisteme geçiş yapan abonelerimiz suyu yüzde yüzde 17 indirimli kullanacaklar. Yeni abonelerde ve mevcut eski su sayacını ön ödemeli akıllı su sayaçlarla değiştiren ve değiştirilmesi gereken abonelerde sayaç – sökme takma ücreti alınmayacak. Bununla birlikte vatandaşlarımız için su tahakkuk ihbarnamesini takip etmek, son ödeme tarihini kaçırdığı için gecikme zammı ödemek, ev sahibi olan vatandaşlarımız için su borçlarını takip etmek, farkında olunmayan kaçaklardan dolayı yüklü miktarda fatura ödemek gibi sorunlar tamamen ortadan kalkmış olacak. Ayrıca sisteme geçiş yapan abonelerimiz yüzde 17 indirim sayesinde sayaç ücretini 1,5-2 yıl gibi kısa bir sürede amorti etmiş olacaklar” şeklinde konuştu.
BÖLGEYE HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYORUZ
Baylan Akıllı Su Sayaçları Bölge Sorumlusu Mustafa Eker ise imzalanan protokolle Kütahya, Afyon ve Uşak bölgesindeki hizmetlerine devam edeceklerini belirterek akıllı sayaçların yararlarını şöyle anlattı:”Daha hassas ve gelişmiş bir cihaz olduğu için daha güvenilir ölçümler yapılacak. Sayaca müdahale riski azaltılmış olup, kaçak su kullanımının önüne geçilecek. İnsan kaynaklı hatalı okuma problemi ortadan kaldırılıp, aboneler sistemdeki tüketim bilgilerini anlık kontrol edebilecek, bununla birlikte abonelerin sisteme duyduğu güven artacak. Bu bilgiler abone kartı vasıtası ile sisteme aktarılır. Sayaca müdahale olması durumunda, sayaç müdahale tarihini kaydedip cezalı durumuna geçer ve otomatik olarak vanasını kapatıp yetkili personelin müdahalesini bekler.” Smöz konusu sistemin abonelere olan avantajlarını da anlatan Mustafa Eker:”Vatandaşların artık faiz ve fatura derdi ortadan kalkıyor. Kuyrukta bekleyerek stres yaşamaları artık tarih olacak. Ev sahibi – kiracı, devre mülk – idare anlaşmazlıkları ortadan kalkıyor. Açık unutulan musluklar ve kaçaklardan dolayı su basmaları ve gereksiz sarfiyat önlenmiş olacak. Aboneler ne kadar su harcaması yaptığını ve daha ne kadar yapabileceğini her an kontrol edebilecek.”dedi.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.