Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

TAVŞANLI MÜFTÜLÜĞÜ FUTBOL TURNUVASI

Geçtiğimiz Pazartesi günüydü,torun Deniz Berk’in antrenmanı var diye Akıncılarspor tesislerine yollandık.Tam tesislerin girişine geldik baktım Deniz Berk arkadaşı ile dönüyor.Hayırdır olum deyince antrenman yokmuş dedi.Yarın maçım var dede Osmanlı sahasında gel dedi Deniz Berk.Cami maçı diye de ekledi.Torunun peşindeyiz genelde ilk anda kavrayamayıp,Akıncılarsporun hazırlık maçı diye düşünmüştük.Ertesi günü gittiğimizde vakıf olduk ki Tavşanlı Müftülüğüñün organize ettiği bir turnuva.
FB_IMG_1532033920983

İlk gün izlediğimiz maç Beyköy Yeni Cami ile Kamerettin cami çocukları arasındaydı.Deniz Berk Kamerettin cami çocukları ile birlikte orada kursta çünkü.Dünürümüz Ayhan Balkan da misafirimiz birlikte izledik.İlk gün en hoşumuza giden durum Beyköyspor kulüp başkanı sayın Harun Büber ve teknik direktörü sayın Mustafa Büber’in maçı izlemeye gelmeleriydi.Ki köylerinin cami takımlarına yakın ilgiyi gösterdiler.Dahası sayın Harun Büber çocuklar için yeni formalar yaptırmış.Harun Büber başkanı tebrik ediyoruz,bizim görebildiğimiz kadarı ile amatör futbolumuz için oldukça çaba gösterenlerden.

FB_IMG_1532033951102

İlk gün yetindik bu maçla.Ertesi günü tekrar gittik amacımız maçları izleyip ortamı gözleyebilmek.İlk maç Yunus Emre cami ile Çardaklı cami arasında.Yunus Emre camide tanıdık bir isim var.T.Gençliksporun yaş grubundaki belkide en iyi futbolcusu Arda.İkinci maç Mevlana cami ile Kavaklı cami arasında.Biraz izleyip ayrıldık,iki günlük izlemede gerekli fikirleri edindik.
Turnuva için bazı ayrıntıları öğrenmek niyeti ile Tavşanlı Müftülüğünü ziyaret ettik.Görevli sayın Halit Turan beyden bazı ayrıntıları öğrendik.Sohbetimize bölüm bölüm İsmail Ak bey de katıldı.

FB_IMG_1532033932187
Tavşanlı müftülüğü ilk kez bu yıl böyle bir organizasyon gerçekleştiriyor.Katılımcı takım sayısı 26.Turnuvaya katılacak minik sporcuların kuran kurslarına katılması en önemli şart.Çocuklar iki yaş grubuna ayrılmış.2003-2004-2005 doğumlu olanlar bir grupta yer almış.2006-2007-2008-2009 doğumlular ikinci grupta yer almış.16.07.20018 tarihinde başlayan turnuva 26.07.2018 günü sona erecek.
Grup birincilerine birer kupa verilecek.Kaymakamımız sayın Yüksel Kara tarafından.Her gün üç maç yapılıyor ve maçlar 20 şer dakika.Takımların başlarında sorumlu olarak cami hocaları çıkıyor.Hakemlerde müftülükde görevli hocalardan oluşuyor.Turnuva için küçük bilgiler de bu şekilde.

19 TEMMUZ MÜFTÜLÜK ARDA
Şimdi biz açık yüreklilikle düşüncelerimizi yazalım,kimselerde konuyu farklı yere çekmesin konu sadece amatör futbolumuz için.Öncelikle şunu söyleyelim turnuvaya alt yapı eğitimi almış çocuklar hiç eğitim almamış çocuklarla beraber oynuyor bize pek uygun gelmiyor bu durum.İkincisi gruplarda yaş gruplarının birlestirilmesi de uygun değil gibi benim bilebildiğim en fazla iki ayrı yaş grubu bir araya getirilebilir.
Tabi takımların başında sorumlu olan cami görevlilerin futbol bilgisi de ayrı bir soru işareti.Bunun yanında maçları yöneten hakemlerin bilgiside bir başka konu.Eğer alt yapılarda oynayan çocuklar olmasa bütün bunlar belki göz ardı edilebilir diye de söyleyebilirim.
Tabi bir de sağlık görevlisi konusu var.Biz alt yapı maçlarını da izliyoruz bu tür maçların hepsinde sağlık görevlisi bulunuyor.Sayın Halit Turan bey görüşmüş bu konuyuda konu ambülans mevzusuna dönmüş sanırım.Herhangi bir durumda 112 ile irtibat kurduğunuzda yeterli zaman içinde çözüm bulunur yanıtını almış.
Tavşanlı Müftülüğü iyi niyetle ve biraz da sanırım kuran kurslarına ilgiyi dahada çoğaltabilmek için böyle bir organizasyona girmiş.Önümüzdeki yıllar için Kütahya ASKF den ve Tavşanlı amatör spor kulüplerinden bu konularda destek istemesinde yarar var diye düşünürüz.
Tavşanlı da alt yapıya önem veren kulüplerimizin bu turnuvaya ilgi göstermeleri de gerekir.Yetenekli gördükleri sporcuları da yer alıyor organizasyonda.Önemli olan bu turnuva o çocuklara katkı sağlıyor mu sağlamıyor mu.bizim bakış açımızda budur.
Bir başka önerimiz var.önümüzdeki yıllarda örneğin Voleybol turnuvası düzenlesin Tavşanlı Müftülüğü.Neden voleybol derseniz,sporcular saha içerisinde karşı karşıya gelmiyor,fiziki temas yok yani.Ya da ne bileyim satranç turnuvası mesela veya halk oyunları..

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.