Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

T.LİNYİTSPOR KONGRE MEVZUU VE TEKNİK ADAM ENFLASYONU

Tavşanlı Linyitspor hepimizin bildiği gibi olağanüstü kongre kararı almıştı.07.05.2018 tarihinde yapılacaktı kongre.Ve her zaman ki gibi ilk toplantıda çoğunluk sağlaamadı ve 14.05.2018 tarihinde bu kez çoğunluğa bakılmadan yeni yönetim oluşturulacak.

Aklımıza takılan konulardan biri şudur.Kongre olağanüstü,yani zamanından önce yapılıyor.Demek ki bir aciliyet var yapılması gereken önemli işler var.O zaman ilk toplantıda neden yönetim oluşturma yoluna gidilmiyor?Yani arada geçen bir haftalık sürenin hiç mi kıymeti harbiyesi yok?

Tabi bu olağan üstü kongrenin neden yapıldığı da çok önemlidir.Açıkca söyleyelim,T.Linyitspor uzun yıllardır öylesine,laf olsun diye yönetilmektedir.Plan,proje,sistem,geleceğe ait ciddi öngörüler maalesef göz önünde tutulmamıştır.Örneğin 2013-2014 sezonundan başlamak üzere takımımızda teknik adam enflasyonu yaşamıştır.İrdeleyip yazacağız az sonra.Yani bu kongre,sayı Nizamettin Düzgün’ün başkanlığı yeter,biraz da bir başkası başkan olsun diye yapılacaksa.Yani bu kongre,sayın Ali Ataş bir yıl genel kaptanlık yaptı,bir yılda bir başkası olsun diye yapılacaksa.Şu ya da bu yönetici biraz dinlensin,biraz da başka arkadaşlarımız yönetici olsun diye yapılacaksa.Kısacası yönetimdeki isimler değişip,zihniyet aynı kalacaksa,kongre yapsan ne olur,yapmasan ne olur?

14 NİSAN KAPTAN BESLER

Şimdi gelin hep birlikte 2013-2014 yılından başlayarak T.linyitspor teknik direktörlerine bir göz atalım.Bu tarih ve bu sezonun asıl önemi PTT 1.ligden düştüğümüz sezon olmasıdır.Ümit Erol Tok ile başlamışız sezona.Yardımcısı Salih Yorulmaz da işi kotaramamış.Ali Nail Durmuş gelmiş ve elvada PTT 1.lig.Ali Nail hocanın şu sözüde hala aklımda.Ben takımı düşüren değil,kurtaramayan hocayım.Eee ne derler kabahat samur kürk olmuş kimse giymemiş.

2.lige gene Ali Nail Durmuş  ile başlamışız.4-0 lık Aydınspor hezimeti deplasmanda.Ali Nail hoca istifa eder,yardımcısı Metin Akbunar kalır takımın başında.Onunda ömrü iki maçtır.İçimizden biri İzzet Köktaş gelir,iki lig bir kupa maçı,ııhh olmadı,güle güle Köktaş.Yerine kariyerli bir teknik adam Ümit Turmuş.Onunda ömrü ilk yarı sonuna kadar.Sayın Turmuş bilgili  yetenekli ve geleceği öngörebilen bir teknik adam.Kurtuluş reçetesini koyar yönetimin önüne.Cık,olmaz,eyvallah o zaman der sayın Turmuş.O zamanlar konuştuğumuzda kendisiyle,darılma ama bu işler böyle yürümez,bu  takımın gidişi kötü,korkarım BAL yakındır sizler için demişti.Haklı çıktı sayın hoca,hala BAL da debeleniyoruz.Sorası ise evlere şenlik bir kararla tekrar Ali Nail Durmuş ve ben geldim 3. lig.

7 nisan baran

3.lige benim ve benim gibi düşünenlerin bütün yırtınmasına rağmen Ali Haldun Girginer’le başladık.Ve de hesapta Eskişehirsporun pilot takımı olduk.Hesap yanlıştı tabi ki ve gitti Girginer,iki mi desem üç mü tam aklımda değil,yardımcısı Sunay Güneş’le devam.Olmadı elbette ve gene olmayacağı belli bir teknik adam Fethi Çokkeser.Deplasmadaki Gölcük maçına kadar dayandı Çokkeser hoca da,gitti gidiyor söylentileri arasında.Gittiğinde BAL a düşmek kesin gibiydi.Nolacak gel bakalım sayın Ali Buçan sende bizim evladımızsın,kurtar bizi alnından öpelim seni.Ama balık kavağa çıkmıştı bile,kurtaramadı Buçan hoca işte BAL dayız,kulakların çınlasın sayın Turmuş.

BAL da ilk sezon teknik direktör Ahmet Erdinç,genel kaptan Murat Eran.İkisi de Tavşanlı Linyitsporun has evlatları.Murat Eran sabırlı olmak lazım diyordu,gruptaki diğer takımlar oldukça güçlüydü.Estek oldu,köstek oldu düşme korkusu yaşamadık ama şampiyon da olamadık.So üç yıla göre dikkati çeke ayrıntı,başladığımız tekik adamla bitirmemizdi.Hoş bir ara sayın Erdinç bırakmaya niyetlenmişdi de,bizde olmaz bırakmamalısın demiştik.

2017-2018 BAL da ikici yılımız ve aslında şampiyonluk istedik camia olarak.Ancak gene ben ve benim gibi düşünenlerin duru yapmayın etmeyin demesine rağmen,Hasan Şengün geldi teknik direktör olarak.Bu sezon taraftarın da beklentisi gerçekleşmiş Ali Ataş’da genel kaptan olmuştu.Biz sayın Şengün’e 5-6 hafta ömür biçmiştik.Sevgili Ali ATAŞ’da yapma abi olmuyor böyle demişti.Ancak iki hafta dayandı sayın Şengün,deplasmanda Kütahyaspor yenilgisi ve tamam.Sonrasında 3.ligden düştüğümüz yıl iyi görüntü veren sayın Ali Buçan.Hesap gene tutmadı krıtik durumda kötü sonuçlar ve devre arasında sayın Nihat Baran geldi.Zor dönemde gelmişti Baran,ama hadi zoru başardı diyelim,BAL da kaldık gene.

31 mart sarıgöl

Anlatmak istediğimiz şu takımımızda istikrarlı ve başarılı teknik adama sahip olamadık.Sürekli günü kurtarmaya çalıştık,halen BAL da olduğumuza göre günü kurtarmak tada başarılı olduğumuz söylenemez.Teknik adamlarımızda enflasyon var da kulüp başkanlarımızda yok mu?Şu anlattığımız 5 sezonda dört başkan.Kısa süre başkanlık yapan kulüp doktoru Oktay Semih Koçyiğit’ten başkanlığı devir alan Osman Turan.Sonrasında sırasıyla,Akın Şirin,Hayrettin Yüksel ve Nizamettin Düzgün.Genel kaptanları tam olarak anımsamak da da zorlanıyorum açıkcası.

Gene uzattın ha demeyin de so zamanlarda,bir futbolcu kardeşimle konuşmamızdan bir bölümle noktalayalım.Abi ne konuşuluyor Tavşanlı Linyitsporda?Ne konuşulsun,işte lig bitti kongre var yeni yönetim falan filan.Tamam abi bende tam onu demek istiyorum,futbol konuşulmuyor yani,yönetimde şu olacak bu olacak o konuşuluyor.Futbol konuşulmuyorsa abi Tavşanlı Linyitsporda,bu iş bu sene de zordur.

 

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.