Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

SAKA KUŞLARI

Hep futbol yazacak değiliz ya dostlar,biraz hayvanla özellikle kuşlar takıldı aklıma.Hayvanları severim zaten,atları,koçları,eşşekleri,kedileri köpekleri.Köpek vefalı hayvandır mesela,dün başını okşadığınızda,elinizi yalarsa ertesi günü ısırmaz sizi.Kedilerde öyledir,ayaklarınızın altında mırıl,mırıl dolaştığının ertesi günü sizi tırmalamaya kalkmaz.

Kuşlar mesela onları da severim.Doğa da özgürce dolaşanları da,kafese mahkum yaşayanları da.Kartallar,martılar,güvercinler,kumrular ve kargalar ve saksağanlar mesela.Bilirmisiniz en zekisi kuşların kargalardır.

Kafes kuşları da elbette,bülbüller,sakalar,muhabbet kuşları vs vs.Kafeste bir muhabbet kuşumuz da var adı duman.Tabi bülbüller sakalarda var kafeste.SAKA kuşlarıda güzeldir.Hadi biraz kuşların saka türünden bahsedelim,laf olsun torba dolsun maksat.

SAKA kuşları ispinozgillerdendir,acayip bir bilimsel ismi de var.Cardauleis cardauleis,tumturaklı bir bilimsel isim.Sarı kanatları,kırmızı maskeleri vardır SAKA kuşlarının.İnce ve oynaktır sesleri nağmelidir ötüşleri.Ancak yavru sakaların ötüşleri pek kulağa hoş gelmez.Çit-pat ya da siç-cak diye öterler.Genel olarak 13 santim civarındadır SAKA kuşları,küçüktürler yani.

Benim bilebildiğim kadarı ile on altı türü vardır bu kuşların.Bazılarını da söyleyelim hadi.Bütün ak gerdan,yarım ak gerdan,benli ak gerdan.Tek kenneset,çift kenneset,ensesi kapalı saka,ensesi açık SAKA.Bir de kömürcü sakası var,en bol olan ve en çirkin olan ve en küçük olan SAKA türü bu kömürcü sakalarıymış zaten.

Benim evimin arka tarafında bir ayva ağacı var.Geçtiğimiz günlerde,baktım ayvadan kuş sesi geliyor,merak ettim baktım.SAKA kuşu konmuş,şu en küçük ve en çirkin olan tür.Ciyak ciyak ciyaklıyor,yavru saka kuşları gibi.Çit-pat ve siç-cak,kulaklarını tırmalıyor insanın.Çare ne kovalamak tabi,kovaladım SAKA kuşunu ayva ağacımdan.

Her neyse velhasılı kelam SAKA bir kuştur nihayetinde.Ne derler,kuş kuşluğunu yaparmış.Devamını da yazmayayım ki değerli takipçilerimize kabalık etmiş olmayayım.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.