Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

RIFAT YILMAZ’LA AMATÖR FUTBOLUMUZ

ALİ MERMER:Rıfat merhaba kısada olsa sohbet edelim.Nasıl geçiyor futbolsuz günler?Ve sağlık görevlisisin Allah yardımcınız olsun yoğunmu sunuz hastahanede?

RIFAT YILMAZ:Merhaba Ali abicim. Seninle sohbet etmek her zaman güzel ve zevkli. Futbolsuz günlerimiz oldukça sıkıcı geçiyor. Oynayamamak bir yana izleyemiyoruz da. Eski maçlarla avutuyoruz kendimizi.

İş yerindeki duruma gelince biz şehir olarak çok şükür ki hafif geçiriyoruz süreci. Benim çalıştığım Özel Anadolu Hastanesinde hiç vaka olmadı. Tabi ki tedbirlerimizi alıyoruz her konuda. İnşallah hem ilimizde hemde güzel ülkemizde bir an önce bu süreç biter ve eski günlerimize geri döneriz.

ALİ MERMER:Son olarak 1922 Dumlupınarda oynadın orada bir kırmızı kart muhabbeti var.Neydi konu anlatabilir misin?

RIFAT YILMAZ:Bu sezon geçtiğimiz aylarda aramızdan ayrılan Fatih Akbaş abimin isteğiyle 1922 Dumlupınarspor’a geldim. Senin vesilenle tekrar Allahtan rahmet diliyorum. Sezona iyi başlamıştık ve lider durumdayken çıktığımız Dumlupınar Zaferspor maçında 1-0 önde olduğumuz sırada hayatımda ilk kez gördüğüm akıllara durgunluk veren bir kararla aleyhimize penaltı verdi. Yoğun şekilde itirazlar oldu haliyle.

Belki inanmayacaksın ama ben takımın büyüklerinden olarak arkadaşlarımız kart görmesin diye herkesi arkama aldım ve hakeme göğsüne dokunarak bana bu kararı izah et neye göre verdin penaltıyı dedim. 1 adım geri çıktı ve direk kırmızı kart verdi.Raporunda da iki elinin tersiyle sertçe göğsüme vurdu yazmış. Yalanı şuradan belli ki hakeme fiili bir müdahalem olsa kurallar gereği maçı tatil etmesi gerekirdi. Maçtan sonra oturmuş şöyle yazayım rapora demiş ve yazmış. Sonuçta 5 maç ceza aldım.

ALİ MERMER:İnanırım kaptan,inanmamam için bir sebep yok.Peki benim bildiğim 2001 de Termiksporda filiz lisansla başlayan futbol yıllarında koca 19 yıl.Seninle de Moymulda oynarken tanışmıştık sanırım.Neyse unutamadığın anı çoktur da bir ikisini anlatabilir misin?

RIFAT YILMAZ: Futbola 1999 da Termiksporda başladım ve 21 yıldır sahalardayım. Elbette çok anı biriktirdim onca yılda. Bunlardan benim için en özel olanını anlatayım.

Bizim evimiz kulüp binasına yakındı ve çoğu zamanımızı Termik halı sahasında veya tesislerde geçirirdim. Minik takımda oynarken abilerimizin maçlarını izlemeye giderdim. Bir gün soğuk bir havada u 19 maçı izlemeye gitmiştim.Yöneticimiz İsmail abi hocamız Murat Şen’e bir dahaki maçta ilk 18 e yazalım dedi benim için. Murat hocada tamam dedi. 13 yaşında u 19 maçında kadroya girmiştim hocamızda maçın durumuna göre son 5 dakika oyuna alacağım seni demişti. Fakat ilk yarı hocamız forvet oynayan abimize inanılmaz sinirlendi uyarmasına rağmen aynı şeyi tekrarlayınca bu oynayacağına sen oyna iyi ısın oyuna giriyorsun dedi devre arası. Topla ilk buluşmamda karşı karşıya kaldım ve golü attım. Stoperimiz Nabi abi beni bir çocuk gibi omuzlarına aldı tribünleri gezdiriyor.sonra 2 gol daha attım ve ilk maçımda hattrick yapmış oldum inanılmaz bir şeydi rüya gibi. Eve gidip babama anlattım inanmadı bana. Ertesi gün iş yerinde arkadaşları senin oğlan 3 gol attı dün demişler o da Rıfat söylemişti de inanmamıştım demiş.Sanırım en unutulmaz anım budur.

ALİ MERMER:)Peki ilimiz genelinde amatör futbolumuz nasıl,gelişiyor muyuz,yerimizde mi sayıyoruz,alttan gelen yeni bir jenerasyon var mı?

RIFAT YILMAZ:. İlimizde futbolun geliştiğini söylemek çok zor. Aksine daha da geriye gidiyoruz diyebilirim. İyi bir jenerasyondan söz edemem ama yetenekli gençlerimiz var fakat önlerinde hedefleri olacak bir profesyonel takımımız yok. Kütahyaspor seneler sonra bir sezon 3.ligde kaldı ve o sezon üç gencimiz profesyonel oldu. Hala bu işten ekmek yiyorlar. İlimizde profesyonel takım olmadan futbolumuzun gelişmesi hatta yerinde sayması bile imkansız.

ALİ MERMER:Takip ettiğim kadarı ile ilgilendiğin için sorayım,ne olacak bu Belediye Kütahyaspor ile Tavşanlı Linyitsporun hali?Bir sıkıntı var ama nerede.Bir türlü sporseverlerin istediklerini gerçekleştiremiyorlar?

RIFAT YILMAZ: İki takımımızda yıllardır iyi bütçelerle iyi takımlar kuruyorlar ama arzu edilen başarılar bir türlü gelmiyor. Belediye Kütahyaspor bu sezona iyi başladı fakat aleyhine öyle büyük hakem hataları yapıldı ki şu an 1 puan farkla 2. sırada.İnşallah kalan maçlarda tekrar liderliği alabiliriz. Futbolun adaleti yok derler ama inşallah bu sezon olur.

Linyitspor’a gelecek olursak orada benim çözemediğim bişeyler var. Nasıl oluyordu bu takım neredeyse her sezon daha ilk devre bitmeden lige havlu atıyor anlamış değilim. Bu sezon Belediye Kütahyaspor’un 2 katı para harcadılar ama sonuç yine aynı. İnşallah yanlışın nerede olduğu bulunur ve bunlar düzeltilir. Süper ligin kapısından dönmüş bir camiaya buralar yakışmıyor.

Şehrimizin iki güzide takımından bahsetmişken şunu söylemek isterim. Futbol rekabettir düşmanlık değil. Atışmalar hatta ufak tefek kavgalar tabi ki olacaktır bu işin doğası bu. Ama iki takım arasında oynanan maçları rakip takım seyircisine yasaklayanları şiddetle kınıyorum. Yasaklar çözüm değildir.

ALİ MERMER:Peki kaptan,amatör futbolumuzda en beğendiğin,teknik adam ve futbolcular kimlerdir?

RIFAT YILMAZ:Bugüne kadar çok iyi hocalarla çalıştım oyuncularla oynadım veya rakip oldum. Şuan aktif futbolcu olanlardan Altan Dizman, Çağatay Acar gibi hala gözümüzün pasını silen abilerimizi izlemek zevk bizim için. Bu sezon çok süre alamasa da Hüseyin Güleç çok özel bir yetenek.

Teknik adamlardan ise Ahmet Bayer, Bülent Ertan ayrıca çok kısa çalışma şansım olsa da Erhan Sarıgöl ve Fatih Akdemir hocalarımı sayabilirim.

ALİ MERMER:Bu kadar olsun bu günlük Rıfat teşekkürler sohbet için.Eklemek istediğin konu varsa hayır demem tabi.

RIFAT YILMAZ: Asıl ben teşekkür ederim abicim baştanda dediğim gibi senle sohbet etmek her zaman güzel.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.