Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Güncel Haberler

PORSELEN ZİRKONYUM DİŞLER KSBÜ’DE ÜRETİLECEK

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, (KSBÜ) Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Zafer Kalkınma Ajansı desteği ile “Ağız Sağlığında Di(ş)ital Üretimi Destekliyoruz, İstihdamı ve Sosyal İçermeyi Artırıyoruz” isimli projenin açılışı gerçekleşti.
Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinde gerçekleşen açılış programında; Kütahya Valisi Ali Çelik, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, KSBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ve Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Genel Sekreter Kutlu Önal, akademisyenler, idari personeller ve öğrencilerimiz yer aldı.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Zafer Kalkınma Ajansı desteği ve KSBÜ-DPÜ ortaklığı ile 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında üç boyutlu cihazla diş porselen/seramik kaplama KSBÜ Ağız Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinde üretilebilecek. Bu kapsamda bilgisayar ortamına aktarılan modeller bilgisayarda tasarlanacak ve bu tasarımlar üç boyutlu cihaza aktarılarak üretim yapılacak. Başka bir yerdeki hastadan gelen diş ölçümüne uygun protezler burada basılabilecek.
“PROJENİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Üretilen projelerin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, destekledikleri projeler hakkında bilgi vererek, “Kütahya’da 12 proje destek aldı. 36 milyon TL bu bağlamda yatırıma dönüştü. Her iki üniversitemiz bir araya geldi. Bu projenin sağlık alanında ülkemize kazandırılması için bir gayret sarf ettik. Bu projenin kazandırılmasında emeği olan Sayın Valimiz başta olmak üzere Rektörlerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
Bugün bir mutluluğu daha paylaşmak üzere bir araya geldiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kavuncu ise yaptığı konuşmada Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgiler vererek, “Merkezimizde 71 ünit 55 doktor var. Türkiye’de ilk ruhsatlı merkez oldu. Buradaki idarecilerimizin çok yüksek gayretleri ile 91 gibi çok yüksek bir kalite puanı aldık. Sağlık Turizm Belgesini aldık ve biz bunu Türkiye’de alan 3. üniversiteyiz. Diş ünitelerimizin cihazları yeni ve modern cihazlar.” ifadelerini kullandı.

“KSBÜ’NÜN KURULMUŞ OLMASI KÜTAHYA AÇISINDAN BÜYÜK ŞANS”
Açılışta konuşan Vali Çelik, KSBÜ’nün kurulmuş olmasının Kütahya açısından büyük bir şans olduğunu belirterek, burada yetişen öğrencilerin ülkemizin geleceğine katkı sunmalarının da önemli olduğunu belirtti. Vali Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Hem KSBÜ’nün kurulması hem de yakaladığı ivme adına değerli Rektörümüze, Rektör Yardımcılarımıza, üretici kadro ve akademik kadronun tüm çalışanlarına şükranlarımı arz etmek istiyorum. Bugün de o ivmenin parçasının bir uygulamasının başlangıç safhası için bir araya geldik. Uygulama Araştırma Merkezinin kapasitesinin geliştirilmesi ve ihtiyaç duyulan bazı alanlarda dışa bağımlılığı azaltarak kendi bünyesinde faaliyetlere devam etmesi için bir dijital laboratuvar kurma süreci ve bu sürecin üretime dönüşmesi porselen kaplama ve zirkonyum kaplama ile birlikte bir süreç analizi olarak sonuçlanacak. Burada işin güzelliğinin yanı sıra iş birliğinin güzelliği de çok değerli. H“KÜTAHYA’NIN DİŞ HASTANESİNE İHTİYACI VAR”
DPÜ ile yürütülen söz konusu proje neticesinde bugünlere gelindiğini ifade eden Rektör Kavuncu şunları söyledi: “Kullanılmayan 3D yazıcının kullanılabilir hale gelmesiyle birlikte tasarım ve üretim merkezi şeklinde bir alan oluşturduk. Sayın Valimizin destekleri ile bu proje kabul edildi. Sayın Bakanımız başta olmak üzere Sayın Valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Memleketimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hastamızın dişi ile ilgili aldığımız ölçüye göre gerekli üretimi biz burada yapacağız. Bizim buradaki hayalimiz çok daha büyük. Burası sağlık teknolojileri itibariyle de kurgulandı. Bu sektöre can vermek, ufuk açmak bizim görevimizdir. Artık burası bize yetmemeye başladı. Gelen talepleri karşılayamaz olduk. Kütahya’nın diş hastanesine ihtiyacı var. Kabuğuna sığmayan yetkin ekibimizin de yeni bir diş hastanesi kurulması durumunda burada gereken gayret ve çaba ile çalışacaklarına ben inanıyorum.”
Hem iki ayrı üniversitemizin, içinde Kalkınma Ajansımızın, değişik kurumların, günün sonunda uluslararası anlamda bir sağlık turizmine evirilecek süreci başlatması için bir irade koymuşlar. Bunun uygulanması da muhakkak başarılı olur. Ben bu projenin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bu projenin uygulaması da umarım başarılı olur. Emeği geçen, katkı sunan başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız olmak üzere Rektörümüze, tüm akademisyenlerimize şükranlarımızı arz ediyoruz.” dedi.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.