Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Güncel Haberler

PORSELEN VE ZİRKONYUM DİŞLERİN ÜNİVERSİTEMİZ BÜNYESİNDE GERÇEKLEŞMESİNE SANAYİ BAKANLIĞINDAN PROJE DESTEĞİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezinde üç boyutlu cihazla diş porselen/seramik kaplama üretilebilecek.
Üretim T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Zafer Kalkınma Ajansı desteği ve KSBÜ-DPÜ ortaklığı ile 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında yapılacak.
Konuya ilişkin açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu “Hastanelerde porselen ve zirkonyum dişler üniversite dışındaki laboratuvarlarda hatta il dışında yaptırılabiliyordu. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Zafer Kalkınma Ajansı desteği ve KSBÜ-DPÜ ortaklığı ile 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında üç boyutlu cihazla diş porselen/seramik kaplama KSBÜ Ağız Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde üretilebilecek. Ön çalışmaların tamamlandığı proje sonunda KSBÜ Ağız Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi başta olmak üzere tüm çevre ağız diş sağlığı merkezlerinde hastalara porselen diş kaplamaları daha uygun maliyete ve daha hızlı şekilde teslim edilebilecektir. DPÜ’de bulunan 3 boyutlu metal yazıcının KSBÜ’ye protokolle devri de porselen kaplama üretimi için önemli bir mili kaynak oluşturmuştur. KSBÜ, Türkiye’de bu proje ile kendi dijital protez laboratuvarına sahip birkaç üniversiteden biri olacak, milli sermayeye önemli bir katkı sunacak ve hastalara daha hızlı ve konforlu hizmette öne geçmiş olacaktır.” dedi.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.