Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

PAZARIN KARAKOVASI YA DA KARAKOVANIN PAZARI

Pazar günü Tavşanlı Linyitspor deplasmanda olunca,bizde her zaman ki gibi soluğu karakovada aldık.İki süper amatör lig maçı dört 1. amatör lig maçı var.Yolda Ömerbey’li arkadaşımız Kadir Güner durdu yanımızda atladık.Bu sezon oynamıyor ama amatör futbolumuzda kaleci olarak boy gösteren Semih Aydoğdu var yanında.Ne olacak Ömerbeysporun hali dedik?Ben ilgilenmiyorum eskisi gibi dedi de dayanamadı gene.Bir paylaşımın altına kapatın gitsin Ömerbeysporu yazmışsın ya dedi.Tesislere gelmiştik arada ben eyvallah sağolun deyip içeriye yollandım.

İlk iki maç,Çukurköyspor-Ayvalıspor ve Çardaklıspor-Tunçbilek Belediyespor arasında.Aslında itiraf edeyim gün boyu gene,yaklaşık üç yıl önce yaptığımız hatayı yaptık.Bir maça odaklanıp,üç tane 90 dakika izlemek yerine,bütün maçlara bakmaya çalıştık,olmadı tabi,biz de çuvalladık ve bunun farkındayız.15 gün sonra sadece bir maça odaklanarak maç izleyeceğiz.

Neyse Tunçbilek Belediyespor zorlandığı maçı,penaltı golü ile 1-0 kazandı.Dahası ikinci penaltıdan da yararlanamadı.Çukurköysporda ikinci yarıda açıldı ve ilk yarısı 2-2 biten maçı 5-2 kazandı.Çok uzatmayalım,bilinen sonuçları tekrarlayalım ikinci olarak başlayan maçların,T.Gençlikspor E.Ç.Çağlayan Azotspor karşısında 0-7 kaybetti,süper amatör lig maçında.1.amatör lig maçında da Bozbelenlilerspor Hanımçeşmesporu 3-0 mağlup etti.

Son maçların birisi süper amatör lig maçı,Tepecikspor Hacıkebirspor maçı.Tepecikspor ilk kez hemde farklı skorla 5-0 kazandı ve ilk kez gol yemedi.Bir diğer maç 1. amatör ligde Beyköyspor ile Dağçeşmespor arasında oynandı.Onu da lider Beyköyspor 4-0 kazandı.Beyköysporda kayıpsız devam ederek liderliğini sürdürüyor.Bu arada öğrendik ki Dağçeşmespor teknik sorumluluğuna da Hüseyin Sarıca getirilmiş.Hayırlı olsun dedik kendisine de.

İşte biz bu maçların kah öncesinde kah sonrasında keyifli sohbetlerde de bulunduk.Biraz daha muhabbetimiz olanlarla da birbirimize takılıp gülüştük.T.Gençliksporun hocası Yılmaz Yaman’la ve yöneticisi Asım Şevke ile mesela.Asım arkadaşımız,tarafını belli ediyorsun olmuyor abi diye takıldı.Şapkamızdan bahsediyor,Ayvalıspor şapkası var başımızda,içimde de forma var kardeş dedim bak Linyitspor forması gülüştük tabi.

E.Ç Çağlayanspordan Emre Coşkunses’le sohbet ettik kısaca.uzun süredir tanırım kendisini.Saha komiserleri ile onların görevlerinin elverdiği sürece ara ara konuştuk.Bir ara Tamer Kıran ve Mustafa Can’la sohbet ediyoruz,Mustafa’ya maç kaç kaç diye sordum.Sen bilmiyor musun,nasıl habercisin nasıl maç izliyorsun diye atıldı Tamer hoca..Başka tarafa bakıyorduk kardeşim diye alttan almadık tabi.Emniyet görevlisi arkadaşlarla da ara ara sohbet ettik,işleri en zor olan görevliler onlar belki de.Zaman zaman iki arada bir derede kalıyorlar.

İlk maç başladığında tribünlerde önce Hasan Sarı hoca ile hem maç izliyoruz hem laflıyoruz amatör futbol hakkında.Hasan hocam bak ileride başkanımız Sinan Çiğdem var,ona söylemek lazım dedim.Sinan başkanım,Hasan hocaya katılıyorum ne söylüyorsa doğru söylüyordur diyerek noktaladı.Arka taraftaki Tunçbilek Belediye-Çardaklı maçının 15.dakikalarında bir gürültü geldi.Ayrıntıları bir paragraf sonra yazacağız.O gürültüye fırladık tabi de geri dönmedik.Çukurköyspor teknik sorumlusu Mehmet Erdal’ın ağabeyi Erhan Erdalla hem lafladık hem maç izledik.Bizim görebildiğimiz Erhan Erdal,kardeşinin takımının maçlarını kaçırmamaya özen gösteriyor.

TRİBÜN HİKAYELERİ

Şimdi bakınız asıl mevzu bu,dedik ya Çardaklıspor-Tunçbilek Belediyespor maçının 15.dakikasında tribünler gerildi diye.Çardaklısporun o taraftan,birazda zeka özürü olan bir kişi ,küfürü basıp taş da atınca hakeme doğru ortalık karman çorman.Neyse sonunda mesele anlaşılmış da,her iki takım taraftarları arasında gerginlik uzamadı.Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim Tunçbilek Belediyespor taraftarlarına.Kardeşim hiç itirazımız yok bütün maçlarınızı kazanın.Ama vurmadan,ama kırmadan ama parçalamadan kazanın.Bir de ölmeye  falan gelmeyin arkadaşlar,altı üstü amatör maç,futbol izlemenin keyfine varın.

Ve sporseverler biliyor,tesislerdeki binalar ile,tribünler arasında demir parmaklıklar var.Eski binada iç tarafta kalıyor orada da Yalçın Sirke,millete çay veriyor,aç olanların açlığını gideriyor.O demir parmaklıların orada birde kapı var,zaman zaman açık kalıyor genelde görevliler kilitli tutuyor.Aslında doğrusu da bu aksi takdirde herkes içeri girmeye kalkıyor ve bir curcuna oluşuyor.

T.Gençlikspor ile E.Ç Çağlayan Azotspor maçının devre arasında da önce taraftarla başladı bir gerginlik.Sonrasında futbolcu Hidayet ile emniyet görevlileri arasında devam etti.Hidayet’de doğal olarak gerginlik var,ilk yarı 3-0 mağluplar ve gereksiz uzayan tartışma.Severiz Hidayet’i de babasını da tanırız,ama yılların deneyimi olan bir futbolcu,emniyet görevlilerimiz ile bu tartışmaların içine girmemelidir.Bir ara da sağlık görevlileri Niyazi ve Ferhat beylerle sohbet ediyoruz.Sizin asıl göreviniz nedir Allah aşkına diye sordum da,çantaçıyız abi biz diye yanıtladı Niyazi bey,mugallittir ikiside.

Gelelim Tepecikspor maçına,yaklaşık 70. dakikalar oynanıyor.Tepecikspor galip üstelik rakipleri de 10 kişi.Birden Tepecikspor taraftarı,Hacıkebirsporlu Cahit Volkan Öztürk’e galiz küfürler savurmaya başladı.Sonrasında o futbolcu tribünlerin önüne gitti bir tartışma.Arkadaşları Beyhan ve Erkin onu yatıştırmaya çalışıyor.Olmadı bu diye düşündük önce,futbolcu için ne demeye rakip tataftarla didişmeye çalışyorsun,bırak kem söz sahibine ait olsun.Ama Cahit Volkan’ın annesi tribünlerdeymiş,ana işte evlat peşine gelmiş.Sonrasında epey bir devam etti küfür hakaret.

Hemen kale arkasında Hacıkebirspor başkanı ve diğer ilgilileri var.Emniyet görevlilerimize uyarıda bulundular da,onlarda gittiler,hanımefendiyi o kalabalığın arasından alıp geldiler.Kadıncağız üzgün hatta ağlamaklı doğal olarak sinirli.Yanımdakileri uyardığım halde,hala ağıza alamayacağım sözlere devam ediyorlar diye yakınıyordu.Sonrasında Tepecikspor başkanı geldi,rakip takım başkanına dert anlatmaya çalıştı,gerekenlerden özür de diledi.Ama bütün bunlar yapılan ve olan çirkinliği örtmeye yetmiyor tabi.

Yani şimdi bu taraftar iyi mi yaptı,bence iyi yapmadı.Çünkü adım gibi biliyorum ki büyük çoğunluğu deplasman maçına Kütahya’ya gitmeyecekler.Ne olacak peki,kendi futbolcuları,burada yapılandan fazlasını orada görecekler.Bir sürü,hakarete küfüre maruz kalacaklar.Yazık ki biz,özellikle futbolun her alanında,her kategorisinde,Tavşanlı-Kütahya düşmanlığına bir çözüm bulamıyoruz.Daha kendi hemşehrilerimizle dost olamayıp,bir birimizi yedikten sonra,nerede kalır,futbolun dostluğu,barışı ve kardeşliği.Hepsi hikaye bizim gördüğümüz.

HAKEMLER AÇISINDAN PAZAR

Gerçekten izleyebildiğimiz kadarı ile altı maçın hepsi hakemler açısından güzel geçti.Deneyimli hakemlerimiz de vardı maç yöneten,çok genç hakemlerimizde.Bütün maçlar hakemlerimiz açısından temiz geçti.Hiç bir maçta sonucu etkileyecek hakem hatası olmadı diye düşünüyoruz.Bu nednele altı maçta görev alan bütün hakemlerimizi de tebrik ediyoruz.

KÜTAHYA ASKF MAÇ PROGRAMLARI

Şimdi Kütahya ASKF ya önce maç saatleri konusunda seslenelim.Günler kısalıyor,bütün maçları dikkate alarak,maçların birer saat önce başlatılmasını sağlamakta yarar var diye düşünürüz.Ve özellikle süper amatör ligdeki maç planlamaları pek isabetli olmuyor gibi.Bakınız Tavşanlı Linyitspor deplasmanda,Tavşanlı’da iki süper amatör takımızın maçı oynandı.Bu hafta Tavşanlı Linyitspor içeride oynayacak,dört Tavşanlı takımı da iç sahada oynuyor.Sporseverleri ikilemde bırakmak oluyor bu.Tavşanlı Linyitspor içeride Pazar günleri oynadığında,süper amatör takımlarımızın hepsinin maçının içeride ve Pazar günü olması doğru bir planlama değildir.Kütahya ASKF de bu planlamayı yapan yetkililerimizin,durumu ciddiyetle yeniden değerlendirmesi gerekmektedir..

Sanırım bayağı bir uzattık gibi ama size bir şey diyeyim mi,bu dünyayı terk edip gittiğimizde,keşke şu adam olsaydı da iyi kötü gene yazsaydı diyeceksiniz bundan adım gibi eminim.Beyköyspor teknik direktörü Mustafa Büber ile döndük,evimize kadar bıraktı sağ olsun.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.