Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

PAZAR KARAKOVA KULAĞIMIZA KAÇIRILAN SORUNLAR

Pazar günümüzün tamamını karakovada amatör futbolumuzun peşinde geçirdik.
Karakovaya gitmek içinde her zamankinden erken davrandık.İzlemeyi düşündüğümüz ilk maç 11.00 da başlayacak Göbel Gençlikspor ile Gürağaçspor maçıydı.Yolun yarısında Tuncay Kara arkadaşımız yakaladı,atla abi diye.Hani sen İstanbul’a gidecektin Tuncay dedim.İstanbul değil,Balıkesir’di Edremit maçına gidecektim olmadı yanıtını aldım.
Belirttiğimiz maç öncesi,biraz Göbel Gençlikspor teknik sorumlusu Ali Sulu ve antrenör Emre Kara ile sohbet ettik.Biraz Gürağaçspor teknik sorumlusu Ercan Kuru ile.Güzel ve temiz,kavgasız gürültüsüz maç oldu diyebilirim.Zaten maçın favorisi olan Göbel Gençliksporda maçı farklı kazandı.
İzlediğimiz ikinci maç Hanımçeşmespor ile Güzelyurtspor arasında oynandı.Her üç sonuca açık bir müsabakaydı ve Güzelyurtspor ilk yarıda penaltı golü ile 1-0 öne geçti.Ve 90 dakika süresince skoru korumayı başardı.Maç öncesinde de Hanımçeşmespor antrenörü R.Tamer Kıran ve Güzelyurtspor antrenörüTalip Pınar ile ayak üstü konuştuk tabi.Bu maçta güzel kavgasız gürültüsüz,hakemler açısından kolay maç oldu.

Ve asıl izlemek istediğimiz maç,Moymulspor Seramikspor 15.00 da başladı.Neden izlemek istedik,öncelikle Moymulsporun kaliteli bir kadroya sahip olduğunu düşünüyoruz.Bire bir tanıdığımız futbolcular çoğunlukta ne yapacaklarını merak ediyorduk.Bir diğer sebeb Seramiksporun ilk üç maçta hiç kaybetmeden lider olarak gelmesiydi.Seramiksporun teknik sorumlusu Erhan Horasanlı’da uzun süredir tanıdıklarımız arasındadır.Maç öncesi biraz sıkıntılı gibiydi,üç önemli eksiğinin olduğundan bahsetti.Ki ikisi stoper bu oyuncuların,bir önceki maçta hakemin yanlış kararları nedeni ile kırmızı kart yemişler.Bir oyuncusu da sakat.Futbol bu biz sahada elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içerisinde olacağız dedi sayın Horasanlı.Moymulsporun teknik sorumlusu Muhittin Başaran ile de kısaca  konuştuk tabi.Sayın Başaran öncelikle centilmenli,ğe vurgu yaptı.Biz takım olarak sahada,taraftarlarımız tribünlerde centilmen olacağız dedi.Doğrusu maçta sayın Başaran’ın dediği gibi temiz ve centilmence geçen müsabaka oldu.
Moymulspor ilk yarıyı Emre Akdağ’ın golü ile 1-0 önde tamamladı.İkinci yarı önce Erman Sert sonra gene Emre Akdağ ile bir gol daha bulup 3-0 ı yakaladılar.Ama 3-0 dan sonra,Moymulspor mu rahatlayıp gevşedi,Seramikspor mu daha bir hırslandı bilinmez.Seramikspor önce İ.Yalçın Toy ile bir gol buldu,devamında ikinci golü de buldular.Beraberliği yakalayabilirdiler de süre yetmedi diyelim.
İşte biz bu maçları izlemeye çalışırken diğer sahada önce Gençlergücüspor ile Yaylacıkspor oynadı.Sonra Ömerbeyspor ile Tavşanlı Gençlikspor oynadı.Biz her iki maçı bölüm bölüm,ara ara izledik.Takip edebildiğimiz kadarı ile de temiz ve centilmence maçlar oldu.Gençlergücüspor Yaylacıksporu 2-1 mağlup etti.Ömerbeyspor Tavşanlı Gençlikspor maçı 1-1 berabere tamamlandı.Ömerbeysporüteknik sorumlu İsmail Aşar yönetiminde bu sezon ilk puanını almış oldu.
Evet gelelim kulağımıza kaçırılan sorunlara.Birincisi ki bizce de çok önemlidirihiç bir müsabakada sağlık görevlisi yoktu.Bu ne demektir,futbolcu sağlığı kimsenin umurunda değil demektir.Peki sağlık görevlileri neden gelmiyor,anladığımız maç başı ücretlerini hem az buluyorlar hem zamanında alamıyorlar.Bizce amatör futbolumuzun bu günlerdeki en önemli sorunudur bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır.Müsabakalardaki saha komiseri arkadaşımızla da uzun zamandır tanışırız.Sağlıkçı olmadan siz ve hakemler maçları nasıl başlatıyorsunuz diye sordum.Talimatlarda,sağlıkçı olmasa da maç oynanabilir diye yazıyor abi yanıtını aldık.

İkinci bir mevzu da bizce önemli,karakovada tesis binalarına girmeden bir kapı var ver ve demir bir bariyer ile kapalı.İlçe Gençlik Merkezi ve Spor Müdürlüğü bu kapıdan içeri araç girmesini sakıncalı buluyor.Ve oradaki görevlilere tesislerin bulunduğu bölüme araç almayacaksınız diyor.Neden çünkü tam sporcuların sahaya giriş ve çıkışlar için kullandığı bölüm.Olumsuz koşullarda bir sürü olumsuz olay meydana gelebilir.Bizde bu kararı doğru buluyor,girilmesi istenmeyen bölüme,hiç bir görevli ya da diğer kişilerin araçla girmek istemesini doğru bulmuyoruz.
Ve özellikle kulüplerimizin şikayetçi olduğu bir konu.Örneğin bu hafta maçları 11.00 ve 13.00 ve 15.00 da başladı.Bir sonraki maçı oynayacak takımların futbolcularının ısınabilecekleri alan yok.Yarım saat önce ısınmaya başlamaları lazım,oynayacakları sahada müsabaka var giremiyorlar.Çözüm ne hizmet binasının güneyinde kalan bölümde ısınmak.Orası da bir,iki karış otla kaplı,bu bölümün mülkiyeti kimdedir bilemiyoruz.Ancak kulüplerimizin dile getirdiği bu soruna da çözüm bulunabilmelidir diye düşüşünüyoruz.

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.