Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

PAZAR İKİ MAÇ AKLIMIZA TAKILANLAR

Geçtiğimiz Pazar gününü de gene karakovada geçirdik.Açıkcası güzel ve keyifli bir gün oldu bizim için.Amatör futbolumuza gönül verenlerle,kısa kısa da olsa yaptığımız sohbetler,bizim açımızdan güzel ve keyifli oluyor doğrusu.Günün ilk maçı Erdem Gençlikspor ile Hanımçeşmespor U15 takımı arasındaydı.Yeterli sürede izledik.Bir diğer maç,T.Linyitspor ile T.Gençlikspor arasında olacaktı.T.Gençlikspor u 15 maçlarına çıkmama kararı almış.Oynanmadı maç,T.Gençlikspor neden böyle bir karar aldı onuda bilemiyoruz.

2.amatör ligimiz Tavşanlı grubunda bizce en önemli maç,Derbentspor ile Güzelyurtspor arasındaydı.İzlemeyi tercih ettiğimiz maç oldu.Güzel maç oldu doğrusu,kaybeden olursa zirve iddiasından kopardı bize göre.Ne şiş yandı ne kebap 2-2 bitti maç.Tabi Güzelyurtspor 2-0 öne geçtiği maçı berabere bitirince elindeki avantajı kaçıran taraf oldu diye düşünüyoruz.İlk yarıda Güzelyurtspor İsmail Doğu ile bir penaltıdan yaralanamadı.Daha doğrusu Derbentspor kalecisi Orhun Kepenek,soluna gelen topu iyi çıkardı.Derbentsporlu Ömer Bozbey’de iki farklı geriye düştükleri maçta,iki gol atarak,maçı çeviren futbolcu oldu diyebiliriz.

Moymulspor ile Dumlupınar Üniversitesispor arasındaki maç ta süper amatör ligimizde haftanın en önemli maçıydı.Dumlupınar Üniversitesispor eksik kadro ile sahadaydı diye düşünülebilir.Moymulspor hızlı ve golle başladı maça ve Soykan Gezmez’le öne geçti.Üniversite çabuk toparlayıp Ömer Faruk Dağlar ile buldu beraberliği.Maçın ikinci yarısı da gene golle başladı Moymulspor Muhsin Özçiğdem ile 2-1 öne geçti ve başka gol olmayınca Moymulspor 2-1 galip ayrıldı sahadan.

Dedik ya keyifliydik diye Güzelyurtspor teknik sorumlusu Mustafa Aktepe ile başladık sohbetlere diyebilirim.Maça önce gelen taraftı Güzelyurtspor.Sonrasında Derbentspor geldi,Derbentspor da ilişkilerimizin biraz sıkı olduğu takımlarımızdan.Ahmet Bal hoca ile Engin Altıntaş ve Hikmet Efe ile lafladık ayak üstü.Engin Altıntaş’ın kızı Esra Derbentsporun sıkı taraftarıdır kaçırmaz hiç bir maçı.Maçın devre arasında canınız sağ olsun Esra demiştim,1-0 mağlup girmişlerdi içeri.Alacağız,kazanacağız bu maçı diye yanıtlamıştı.Engin beyin babası da Derbentspora 20 yıl başkanlık yapmış.

Üniversitenin yöneticisi Hasan Akar ve teknik sorumlusu Yağmur Akkoyunlu ve antrenör sevgili Mehmet Besler ile lafladık maç önü.Besler tanıdığım futbol adamları içerisinde en beyefendi kişilerdendir.Bir gün Tavşanlı Linyitsporun başında teknik adam olarak görmek de benim hayalimdir.Moymulspor teknik sorumlusu Ahmet Çelik ve başkan İbrahim Sarızeybek ve Engin Kayacık,önemli maçta takımı yalnız bırakmayanlar.

Tabi Moymulsporda tanıdığımız ve takip etmeye çalıştığımız futbolcu daha çok.Epeyce de lafladık,önce kaptan Sami Serdar’la.Sahalarımızın deneyimli futbolcularından Sami Serdar kaptan.Maçta da iyi göründü doğrusu.Aykut Saltık erkenciydi,epey bir sohbet ettik.Açık ve net konuşur her zaman bize gene öyle oldu.Muhsin Özçiğdem keza üstelik takımına üç puan getiren isim oldu.

Maçlar devam ederken kenarda Mehmet Kolay ve Şükrü Kaygısız ile de futbol konuşmak keyifliydi.Bahtiyar Yatar ile lafladık bir ara.Tunçbilek Belediyespor başkanı Mustafa Soyarslan,çiçeği burnunda teknik direktörleri Mehmet Erdal ile oralardaydı.Mustafa Büber hoca ile hem futbol hem memleket meselelerini konuştuk da çözümü biz bilemiyoruz tabi.Sonra sevgili Hüseyin Topuz,Moymulsporun maçları kaçırmaz,siyaseten de aynı düşünceye sahibiz,her zaman da keyifli olmuştur konuşmalarımız.Beraber de ayrıldık,evimize kadar da bıraktı sağ olsun.Seni buralarda bırakacak halimiz yok ya diye de takıldı.

Her iki maçın hakemlerinde de bizce problem yoktu.Ancak kırıp dökmeden söylemeye çalışalım,Moymulspor taraftarı,hakemlerle fazla uğraştı.Önceki maçlara takılıp kalmışlar ve neredeyse maç boyu olumsuz tezahurat.Vallahi ben hakem olsam,tribünler bana salladıkça,inadına ters karar veririm.Hakemlerimizde art niyet aramamalıyız hep birlikte.

Moymulspor maçı devam ederken Kütahya ASKF başkanı Murat Cengiz ve başkan yardımcısı Celalettin Altay geldiler.T.Linyitspor maçı bitince karakovaya gelmişler.Maç önemli çünkü ve samimiyetle söylüyorum,ikisinin de tel örgülerin dibine çöküp maç izlemeleri hoşumuza gitti.Vay biz şuyuz vay biz buyuz havalarında değiller.Orada söylemek aklımıza gelmedi de buradan yazalım.Amatör maçlarımızın hepsini Pazar gününe sıkıştırmayalım.Karakovada üç tane saha var tamam da,bazı maçları Cumartesi günlerinde oynatmak,sporseverlerin maç izleyebilmesi adına yararlı olacaktır.

Son olarak da şu tribünlerin temizliği mevzusuna değinelim.Birincisi spor severlerimiz tribünleri temiz kullanmaya özen göstermiyorlar.Ortalık çekirdek kabuğundan,su şişelerinden geçilmiyor.İlçe gençlik ve spor müdürlüğümüz de konuya pek eğilmiyor.Tamam yeterli personel yoktur,zaten görevlilerde eline süpürge alıp tribünleri süpürmeye kalkmakla temizliği sağlayamaz.Aslında yapılacak iş çok basit,ilçe spor müdürlüğümüz Tavşanlı belediyesi ile kontak kuracak,15-20 günde bir bütün tribünleri yıkattıracak.Yetkililerin kulaklarına kar suyu kaçırmışızdır umarım.

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.