Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

Özyeğin Üniversitesine İş Birliği Ziyareti

Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Girişimcilik Merkezi, Sanayi 4.0 Mükemmeliyet ve Dijital Dönüşüm Merkezi, Girişim Fabrikası, Open Fab Kendin Yap Atölyelerine çok yönlü iş birliği amacıyla Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinden (KSBÜ) çalışma ziyareti gerçekleştirildi.  Yapılan toplantı ve çalışma ziyaretlerine KSBÜ Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güven ve Öğr. Gör. Dr. Alper Efe katıldı.

KSBÜ Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güven özellikle girişimcilik ve yenilikçi araştırmalar odaklı ekosistemi kampüs ortamında ve ilgili sektörlerle kurmada kısa sürede fark edilebilir ve başarılı adımlar atmış olan Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Girişimcilik Merkezi, Sanayi 4.0 Mükemmeliyet ve Dijital Dönüşüm Merkezi, Girişim Fabrikası ve Open Fab Kendin Yap Atölyelerine çok yönlü işbirliği amacıyla KSBÜ olarak çalışma ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

ÖzÜ TTO Bilgi, Teknoloji Transferi ve Girişimcilik Direktörü Dr. İsmail Arı, teknolojilerin üniversite ortamından çıkması, iş modelleri ile ekonomiye kazandırılmasında teknoloji transfer mekanizmalarının önemli olduğunu belirtti. Bu anlamda teknoloji transfer ofisleri ve teknoparkların daha önce Silikon Vadisi gibi yerlerde denenmiş ve başarıya ulaşmış yapılar olduğunun altını çizen Dr. Arı, bu ekosistem içerisinde üniversite-sanayi iş birliğinin ve yatırımcıların önemli yer tuttuğunu söyledi. Öğrencilere, ÖzÜ’nün kuruluş felsefelerinde olan araştırmacı girişimcilik ruhunu kazandırmaya çalıştıklarını ifade eden Dr. Arı, yeni fikir ve açılımların genellikle üniversite ortamından doğduğunu belirtti.

Öğr. Gör. Dr. Alper Efe ise sağlık temalı bir üniversite olan KSBÜ ile biyomedikal sensörler ve fizik tedavi rehabilitasyon gibi konularda iş birliği yapmanın önemli bir potansiyel oluşturabileceğini ifade etti. TTO Yöneticisi Dr. İsmail Arı tarafından ofisin birimleri ve modüler organizasyon yapısı hakkında bilgiler verilmesinin ardından KSBÜ heyetine TTO Ofisi, Girişimcilik Merkezi ve ilgili diğer merkezlerin tanıtımı yapıldı.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.