Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Eskişehir Haber

Özel gereksinimli çocuklar çini sanatı ile tanıştı

Çini ustası Sıtkı Olçar’ın izinden giderek birçok başarılı çalışma ve sergilere imza atan sanatçı Nida Olçar, sanatına Tepebaşı’nda özel gereksinimli bireyler eşliğinde devam ediyor.

Çini ustası Sıtkı Olçar’ın izinden giderek birçok başarılı çalışma ve sergilere imza atan sanatçı Nida Olçar, sanatına Tepebaşı’nda özel gereksinimli bireyler eşliğinde devam ediyor.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın sanatçı ile yaptığı görüşmelerin ardından ikili, birlikte çalışma kararına varmalarının ardından Olçar için Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde atölye alanı tahsis edildi. Burada belirlenen projeler çerçevesinde düzenli olarak çini sanatına yer verilmesi kararlaştırılırken Olçar, çini sanatının çocuklar ve özel gereksinimli bireyler tarafından yapılabileceği programlar üzerinde çalışmaya başladı. Proje kapsamında Nida Olçar ve Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafe çalışanı 10 özel gereksinimli birey, çini çalışmalarına başlayarak 500 adet kitap ayracı üretti. Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi’nde ki çalışmaların son aşamasına katılarak seramiklerin metal parçalara montaj işlemlerini inceleyen Başkan Ataç, bireylere yardım etmeyi de ihmal etmedi. Burada bir değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, Sıtkı ustanın çok önemli bir insan ve sanatçı olduğunu ifade ederek, “Türkiye için çok büyük bir sanatçıydı ve Nida Olçar da kendisinin bize mirası. Başladığımız projenin ilk ürünleri, özel çocuklarımız ve Sevgili Nida’nın çabaları ile ortaya çıkıyor. Bugün hep birlikte bu önemli projeyle çok sayıda kitap ayraçlarının montajını yaptık. Bizler Nida Olçar ile birlikte olmaktan çok mutluyuz. Burada yeni bir hareket başladı. Tahmin ediyorum bu hareketten yakın zamanda tüm Türkiye’nin haberi olacak. Nida Olçar’a, sevgili çocuklarımıza, eğitmenlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Her projede olduğu gibi inşallah bu projemizde de yine başarılı olacaklar” dedi.

Çalışmalar hakkında konuşan Nida Olçar ise “Tepebaşı Belediyesi’nin özel çocukları ile birlikte 4 haftalık bir çalışma yürüttük. Çiniden bisküviler ürettik, sonra boyadık ve ardından da fırınlanmasını gerçekleştirdik. Bir spor kulübü için yaptığımız kitap ayraçlarının bugün son aşamasındaydık. Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a verdiği imkanlar ve bizleri bu özel çocuklarımız ile buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum. İnşallah yılbaşı sonrasında farklı projeler ile çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

“Çok mutlu oldular”

Seramik hamurunun yoğurulması, şekil verilmesi, boyanması, fırınlanması ve montajı gibi aşamaları başarıyla tamamlayan özel gereksinimli 10 birey de çalışmalara katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çalışmalara katılan Tugay Çankaya, “Seramik yapmaya başladık, sonra boyadık. Şimdide kitap ayracı olmaları için yapıştırıyoruz. Çok mutlu olduk” diye konuştu. Aylin Demir de seramik ile uğraşmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Ben de çok mutluyum, bugün kitap ayraçlarımız bitti. Seramiklerimizi de yapıştırdık ve çok sevinçliyiz” dedi. Son olarak özel gereksinimli bireylerden Ender Şentürk, “Özenle boyadığımız bu seramikleri yerleştirdik, kitap ayracı yaptık. Böyle bir çalışma yaptığımız için çok mutluyum, devamının gelmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.