Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Genel Haberler

OP DR.ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ CHP KÜTAHYA İL BAŞKANI

22.05.2020 tarihinde Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği mülkiyetindeki otopark alanı (193 sayılı karar) ve METEM tesisleri olarak bilinen sosyal ve idari tesis alanı kullanımlı alanın (194 sayılı karar) fonksiyon değişikliği ile ilgili Belediye Meclis kararlarının iptali ile ilgili önergemizi Belediye Meclis Başkanlığına sunduk.
Tüm Türkiye’nin sokağa çıkma yasağı uygulanan pandemi baskısı altında olduğu Mayıs 2020 tarihinde olağanüstü Belediye Meclis toplantısı yapılarak, eksik ve yanlış bilgilendirmenin etkisi altında karar alınmıştır.
Bu kararın ileride telafisi mümkün olmayacak kamu zararına neden olacağı muhakkaktır. Kamu yararı denilerek geçirilen bu kararla kamu yararı ile alakası olmayan, alanın yap sata, ranta açılması söz konusudur.

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 26/1-2-3 maddelerine ve 26/1-2-5 maddelerine aykırı olduğu müfettiş sorgulamasında tarafımızca da saptanmıştır. İlgili mevzuata aykırı kararların iptal edilerek, hukuka aykırılığın oluşabilecek kamusal zararın önlenmesi amacıyla bugün Belediye Meclis gündemine alınmasını Cumhuriyet Halk Partisi olarak talep ediyoruz.

Yasal kovuşturma süreci tamamlanmadan ve gerekli ruhsatlar alınmamışken hiçbir işlemin söz konusu olmadığı bu süreçte yangından kaçırır gibi asırlık ağaçların kesilmesi kamuoyu vicdanını yaralamıştır.
Burada yapılmak istenen proje kamu yararına olabilecek sosyal ve kültürel bir tesis değil bir rant projesidir. İkinci bir bal tutanlar projesi mi yapılmak istenmektedir?
Verdiğimiz önergenin gündeme alınması ve alanların plan tadilatının iptal edilerek önceki haline getirilmesini Belediye Meclisinden talep ediyoruz. Komisyonda karara onay verip mecliste çekimser oy kullanan AKP gurubu ve onay veren MHP gurubunun samimiyetlerini bugünkü Belediye Meclis toplantısında ortaya koymalarını bekliyoruz.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.