Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

MUSTAFA BÜBER’LE AMATÖR FUTBOLUMUZ

ALİ MERMER:Hocam artık klasik haline geldi bende.Nasıl gidiyor coronalı futbolsuz günler?

MUSTAFA BÜBER: Merhaba Ali abi. İlk başlarda çok canımız sıkılsa da şimdi vakitler yetmez oldu. Hiç izlemediğimiz kadar film izliyoruz. Akşamları Survivor’un müptelası olduk, güzel geçiyor yani.

ALİ MERMER:Peki hocam epeydir tanışırız.Teknik adamlık yaşamınızı anlatabilir misiniz?

MUSTAFA BÜBER:Antrenörlüğe Beyköyspor’da başladım. İki senesi geçtiğimiz son iki sezon olmak kaydıyla belli aralıklarla 4,5 yıl Beyköyspor’da, 5 yıl da Akıncılarspor alt yapısında çalıştım.

ALİ MERMER:Aslında sürekli aklımı kurcalayan son konuyu sorayım.Beyköysporda ilk yılınızda play-of oynama başarısını gösterdiniz.Ancak play of grubundan çekildiniz.Neden öyle oldu?

MUSTAFA BÜBER:Geçen sezon da Play Off oynadık abi. Bu sezonki çekilmeye gelince, 3. Maçlardan sonra matematiksel olarak şansımız devam etse ve biz istemesek de yönetim böyle bir karar aldı.

ALİ MERMER:Hocam sizin oğullarla yaptığım röportajlarda baba ile çalışmak nasıl diye sormuştum.Size de sorayım iki oğulla aynı zamanda teknik direktörlük yapmak nasıl bir duygu?

MUSTAFA BÜBER:Farklı, güzel duygular. Eşofmanları giydiğimiz zaman oğul olmaktan çıkıp diğer sporculardan farkı olmayan futbolcular oluyorlar. Benim için bir antrenörün en önemli özelliği adaletli olmasıdır. İnşallah oğulların diğer sporculardan farklı olmadıklarını diğer futbolcularıma da hissettirmişizdir.

ALİ MERMER:Peki Büber hocam futbolcularından ne ister hem saha içinde hem saha dışında?

MUSTAFA BÜBER:Sporcularımdan en çok sorumluluk almaktan çekinmemelerini istemişimdir. Bunun yanında saygı, sevgi zaten olmazsa olmaz. Bir de gelişime açık olmalarını . Saha dışında ise spor ahlakı ve disiplinini yaşantılarına da yansıtmalarını isterim.

ALİ MERMER:Hocam siz Akıncılardporda uzun süre alt yapıda çalıştınız.Tavşanlı’da alt yapı için neler söylersiniz?

MUSTAFA BÜBER: Alt yapı çok meşakkatli bir iş. Geri dönüşü çok uzun sürüyor. Sabırlı bir şekilde bu işi devam ettirmek gerekiyor. Tabi bu, maddi konularla da çok alakalı. Bu işi yapacak kulüp sayısı da maalesef çok az. Bir de Linyitsporumuzun profesyonel olması gerekiyor ki çocuklarımız için bir hedef olsun. Bir başka konu da altyapı olayında kulüplerimizin illa A takıma futbolcu yetiştirmek ya da daha iyi takımlara sporcu göndermekten başka, topluma iyi birey, iyi vatandaş yetiştirmek gibi görevlerinin olduğunu düşünüyorum.

ALİ MERMER:Amatör futbolumuz gelişme gösteriyor mu yerinde mi sayıyor?Gelişmiyorsa neden gelişmiyor sizce?

MUSTAFA BÜBER:Yerinde sayıyor, hatta geri gidiyor. Nedeni; yetersiz altyapı, eğitim sistemimizden dolayı çocuklarımızın yeteri kadar spor yapamamaları, amatör futboldaki yanlış transfer sistemi ve Federasyonca yapılan altyapı organizasyonlarının gerekli ciddiyette olmamasıdır.

ALİ MERMER:Hocam her teknik adama sorduğum soru şu.1.amatör ile 2.amatör arasında transfer mevzuu.Ben pek sıcak bakmıyorum biliyorsunuz.Siz ne düşünürsünüz?

MUSTAFA BÜBER:Kesinlikle yanlış. Bir alt lige transfer yasaklanmalı. 2.transfer hakkı olacaksa sporcunun bir üst lige transfer olmasına izin verilmeli. 2. Amatörde yeni yüzler görmeliyiz. Bir de sorunuzun dışında ama 2-3 yıldır 1. Amatörde oynanan iki grup meselesinden vazgeçilmelidir. 8-9 maçla sezon bitiyor. Daha önceleri 17-18 hafta sürüyor, çok da zevkli geçiyordu.

ALİ MERMER: Büber hocam futbol dışında ne işler yapar hobileri var mıdır varsa nelerdir?

MUSTAFA BÜBER:Futbol dışında işimize gidip geliyoruz. Hobimiz futbol. Bunun dışında ailemle vakit geçirmeyi ve gezi yapmayı ve yeni yerler görmeyi severim.

ALİ MERMER:Büber hocam bugünlük bu kadar benden.Her zaman ki gibi eklemek istediklerinizi tabi dinlerim.Teşekkürler sohbet için.

MUSTAFA BÜBER: Zor zamanlar geçirdiğimiz şu günlerden bir an önce kurtulup, geçirdiğimiz mübarek ramazan ayının herkes için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.