Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

Muratdağı Kayak Sezonunu Açtı

Gediz ilçesi Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde 2018 yılı kayak sezonunun açıldığı bildirildi.

Kaymakam Muhammet Önder ve Kayak Federasyonu temsilcileri Muhammed Keskin ve Ayhan Keskin bölgenin en önemli turizm merkezi olan Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde incelemelerde bulunarak 2018 yılının ilk gününde kayak etkinliği gerçekleştirdiler.

Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde yeni kayak sezonunun açıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, “Termal turizm ile kayak turizmini birleştiren Muratdağı Termal Kayak Merkezi, 2018 yılının ilk günlerinde yağan kar ile sezona başladı. Kısa zamanda konuklarımız kayak için kayak merkezimize gelmeye başlayacaklardır. Murat Dağı Termal Turizm Merkezini diğer kayak merkezlerinden ayıran çok önemli bir husus var. Vatandaşımız buraya geldiğinde orman havası, kayak merkezi ve termal suyu aynı anda kullanabilme imkânına sahip oluyorlar. Her mevsim farklı renkleriyle ziyaretçilerini büyüleyen Muratdağı Termal Kayak Merkezi, kış turizminde bölgemiz için büyük bir öneme sahiptir” dedi.

Murat Dağı’nın, Türkiye’nin 22. kayak merkezi olduğunu belirten Başkan Saraoğlu, “Murat Dağı’ndaki kar kalitesi Türkiye ortalamasının üzerinde ve iddialı. Bölgesel anlamda büyük bir gelişme potansiyeline sahibiz. Çam ağaçları arasında çok güzel bir kayak merkezi. İsteyen kayak yapıyor, isteyen doğa gezisi. Havası, manzarası ve sunduğu kayak seçenekleri ile dünya da eşi benzeri bulunmayan elimizdeki bu değeri hem turizme hem de ekonomiye kazandırılabilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Kayak severlerin ortak toplanma noktası Muratdağı Termal Kayak Merkezi olacaktır” diye konuştu.(EFE)

murat-dagi-nda-kampcilik-egitimi-4367265_o

Ege Bölgesinin en yüksek dağı olan Murat Dağı 23.12 m. Yükseklikte,400 hektarlık zengin bir orman alandır.Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından 2003 yılı Mayıs ayında önemli bir bitki ve kuş alanı olduğu ilan edildi.1987 yılında da Bakanlar Kurulu kararı ile Termal Turizm Merkezi ilan edildi.Şifalı sıcak suları ve soğuk su kaynakları açısından nadir yerler arasında olan Murat Dağı, Frigler zamanında Ana Tanrıça KYBLEE’ye tapınılan ortamların en güzel yerinden biriydi.
Günümüzü kavak,çınar,çam,kiraz,ceviz ağaçları ve birbirinden güzel çiçekler arasında geçirebilirsiniz.Çuha çiçekleri,orkideleri hele Ağlayan Gelin’i (ters lale) görmek ayrı bir mutluluk olacaktır.Öğle yemeğinde taze bir alabalık ziyafeti çekebilecek,sonra karacam ormanları içinden geçerek zirveye doğru yol alırken ulu çınarların arasından gürül gürül akan Gediz size eşlik edecek.Gediz ve Porsuk’un doğduğu KESİKSÖĞÜT mevkii’ni unutamayacaksınız.Bu kaynaktan doğan su ikiye ayrılır,Gediz Ege Denizine doğru akarken,Porsuk Sakarya’ya karışıp Karadeniz’e dökülüyor.Akşam Murat Dağı’nda Gediz Belediyesinin Tesislerinde konaklayacaksınız.Güler yüzlü aydınlık konuk sever personel sizleri ağırlayacaklar.Bölgemizin kebapları da çok özeldir.Eniz ki tadına bakacak, dağ kekiklerini ellerinizle bolca toparlayacaksınız.Yaşamayı, doğayı, insanları seviyorsanız, Murat Dağı sizi kucaklayacaktır…
Sağlık problemleriniz için 45 derece sıcaklıkta, banyo ve içme kürleri için elverişli şifalı sular sizleri bekliyor.Romatizma, deri, kadın hastalıkları, sinir ve kas yoğunluğu, sinir hastalıkları, eklem ve kireçlenme rahatsızlıklarına iyi geldiği belirlenen 2100 mg. eriik mineral değerindeki şifalı sıcak sular doğal tedavi için bulunmaz fırsattır.
Murat Dağında geceler serin olur, yanınıza ceket, hırka gibi giyecekler almayı, kaplıca veya hamamların keyfini çıkarmak için uygun kıyafetlerinizi, muhteşem doğayı görüntülemek için fotoğraf makinenizi ve yedek pilleriniz almayı unutmayın.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.