Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

MURAT GÖÇMEN’LE DOBRA DOBRA

ALİ MERMER:)Hocam hem corana salgını var hem de siz biraz ara verdiniz gibi teknik direktörlük yaşamına,nasıl geçiyor coranalı futbolsuz günler?

MURAT GÖÇMEN: İlk önce tüm Tavşanlı halkımızın ramazanı mübarek olsun. Corona salgını inşallah.çok şeyin kıymetini anlamamıza vesile olmuştur. Rabbim devletimize milletimize askerimize sağlık çalışmalarımıza zeval vermesin.Rabbim şu zor durumda olan herkesin yardımcısı olsun.İşlerimin yoğunluğu nedeniyle bu sene futbol sahalarından uzak kaldım. Bu sene antrenörlük yapmak nasip olmadı diyelim.

ALİ MERMER:Peki hocam hısımızda bir taraftan ama senin futbolculuk döneminde ben pek yoktum memleket de.Anlatabilir misin Murat Göçmeni,hem futbolculuk hem teknik adamlık olarak iki bölüm halinde?

MURAT GÖÇMEN:Futbolculuk dönemimde ve antrenörlük dönemimde işini seven isteyen hırslı saha içinde bambaşka ama dışarıda uysal işini en iyi şekilde yapmaya çalışan biriyim. Biz futbolu seviyoruz.

ALİ MERMER:Hemen güncel konu için düşüncelerinizi sorayım.Futbol federasyonu profesyonel ligle beraber BAL ligininde 12 haziranda başlatma niyetinde olduğunu açıkladı.Sağlık bakanımız sorumluluk federasyonundur dedi,siz ne düşünürsünüz?

MURAT GÖÇMEN:Bu bence siyasi bir soru ben bu soruyu cevaplamak istemiyorum.

ALİ MERMER:Murat hocam ilimiz amatör ligini de iyi takip ediyorsunuz.Futbolumuzun kalitesi nasıl,bütün kategorileri kast ediyorum,süper amatör,1. amatör ve 2. amatör?

MURAT GÖÇMEN:Türkiye liglerinin kalitesi düşük bence. Tavşanlıya gelesiye kadar. Kalite eğitimle başlar, altyapılarda başlar. Önce kalite istiyorsak futbolun başındakiler bu işi ne kadar biliyor antrenörlerimiz ne kadar araştırıyor uygulatıyor futbolcuları kimler alıyor neye göre alıyorlar? Daha yazarım ama kısaca işi bilenlerin sorumluluğu yok iş bilmeyenlerin yetkisi çok!Ondan sonra kalite hadi oradan derim …

ALİ MERMER:Kalite demişken özellikle Tavşanlı amatör futbolunu sorayım,gelişiyor muyuz yerimizde mi sayıyoruz?Bunu bütün teknik adam arkadaşlarıma da soruyorum,kendim de bir fikir edinebilmek için.

MURAT GÖÇMEN:Tavşanlı amatör futbolunda kalite? Yukarıda söylediğim sözler Tavşanlı’mız içinde geçerli. Hadi ordan derim kaliteye ne olarak bakıyoruz ne istiyoruz ne veriyoruz?

Ali abim uzunca yazmam gerek. Herkese saygı duyuyorum ammaaaa parayı basan hoca olursa kalite hep uzaklarda kalır. Futbol sanattır iş iş bilenlerin elinde olmalı sabır ve devamlılık olmalı ki kalite artsın.Dip not:Belki tepki alacağım antrenör, arkadaşlarımdan herkese saygı duyuyorum bu böyle biline.

ALİ MERMER:Peki hocam alt yapıyı da konuşalım.Ne alemde Tavşanlı takımlarında alt yapı?

MURAT GÖÇMEN:Alt yapılarda hić çalışmadım ama futbol diyorsak eğitim altyapıda başlar altyapı çok zor bir kategori Burda çalışan hocalarımıza kalite istiyorsak kulüplerimiz güzel bir bütçe ayırmalı altyapılarına sabırlı olmalı ektiklerimiz sulamadan meyve vermez.

ALİ MERMER:Benim içime pek sinmeyen konu 1. amatör ve 2. amatör arasında futbolcu transferleri,siz ne düşünürsünüz ve bağlı olarak yaş kontenjan konusu var,siz neler düşünürsünüz?

MURAT GÖÇMEN:Kimse kırılmasın ama çok yanlış tercihler bence. Futbolcu yetişmiyor yetişmez. Kalite yok olmaz bütçesi olmayan belediyeden aldığı parayla çarkı döndürmeye çalışıyor, yanlış bence. Kaliteyi artırmak istiyorsak kulüp sayısını azaltmalıyız. Gençleri kazanmak istiyorsak futbol oynamalılar. Babalarını izlememeliler Dip not:Yine tepki alacağım kısa yazmaya devam ediyorum.

ALİ MERMER:Murat hocam sizin futbol felsefeniz nedir nasıl bakarsınız futbola.Murat Göçmen futbolcularından ne ister saha içinde ve saha dışında?

MURAT GÖÇMEN:Futbolda ukalalık yapmak istemem yanlış anlamasınlar beni ben varsam lider benimdir istişare yapmayı çok severim doğru ve yanlışı ayırt ederim son sözü yine ben söylerim Ben futbolda en önemli sorunun futbolcu antrenör ilişkisi olduğuna inanırım. Futbolcuma saygı duyarım yeri gelir babaları yeri gelir ağbileri yeri gelir hocaları olurum. Disiplinsiz ve saygısız topçuyu harcarım. Harcadığım futbolcu sezon boyunca benim futbolcularımla konuşmamalı selam bile vermemeli. Ahengi bozanın takımdaki diğer arkadaşları bozmasına müsaade etmem. Ama her zaman futbolcularımın yanında olmuşumdur.

ALİ MERMER:Peki yeni bir nesil geliyor mu yoksa öyle aman aman izlenebilir diyebileceğimiz bir futbolcu grubu yok mu?

MURAT GÖÇMEN:Akıncılarspor da bir grup var içlerinde senin torununda var. Altayspor okulunda hocalıklarını yaptım onlardan beklentim çok inşallah iyi yerlere gelirler.

ALİ MERMER:Hocam şimdi özellikle süper amatör ligimizde,olacak dediğimiz ama bir türlü beklenen sıçramayı gösteremeyen futbolcularımız var.İsim vermeyelim de sanki bu çocuklara gereken değeri veremiyor gibiyiz.Neden böyle oluyor?

MURAT GÖÇMEN:Tam olacak diyoruz üniversiteye gidiyorlar dershane hayatları başlıyor. Ergenlik çağına giriyorlar ve çabuk şımarıyorlar.

ALİ MERMER:Hocam T.Linyitspor ile Belediye Kütahyasporu da sormasam olmaz sana.Bir türlü beklenen başarıyı yakalayamıyorlar neden sizce?

MURAT GÖÇMEN:Yanlış anlamasınlar iç işlerine karışmak istemem ama projenin olmadığı sistemin olmadığı başarı gelirse hemen gelsin (asansör takım olursun)Alınan futbolcular neye göre neden alınıyor Bugüne kadar altyapı yapıp bütün kulüplerin en iyi yeteneklerini topladınız. Bunların içinden hiç mi çıkmadı neden oynatılmadı. Bizim burada  verdiğimiz (tüm kulüplerimiz) silahlarla bizi vurmak için mi aldınız. Başarı isteniyorsa iş iş bilenlerin eline geçmeli. Menfaati için kürek sallayanlar önce içlerindeki birlik beraberliği sağlamalı, ekip kurulmalı. Uzun be Ali abim ALLAH yardımcıları olsun. Linyitspor inşallah istediği yere gelir.

ALİ MERMER:Sizde anı da çoktur,unutamadıklarınızdan bir kaçını dinleyebilir miyim?

MURAT GÖÇMEN:linyitsporda oynuyorum henüz 17 yaşındayım banko oynuyorum o zamanki hocam(ALLAH rahmet eylesinNihat fırat hocam ankesörlü telefon var tabiki de) telefonda İlhan Cavcav seninle konuşmak istiyor dedi. Kısaca beni misafir etmek istediğini gelir misin dedi (o zaman bizi yönlendiren kimse yok babam kamyon şöförü hiç maçımı izlemedi Adam ekmek parası derdinde)Bendeki cevap ben denenecek futbolcu değilim istiyorsan kulübümle görüş dedim. Genciz tabi kide Nihat hocamda çok kızmıştı bana öyle kaldı bende. Bizde babam ne derse o olurdu ailemde devlet işine gir ok derlerdi devlet işini rabbim nasip etti. Bu halime de bin şükür bunun gibi çok anılarım var.

Ama büyük başkanla görüşmek bir başkaydı. Erken evlenmiştim babam dışarıdan gelen teklifleri hiç istemedi. Bende Tavşanlı futboluna kendi yaptığım hataları gençlerimiz yapmasın diye uğraşıyorum.

ALİ MERMER:Murat hocam uzattım gibi teşekkür ederim keyifli sohbet için.Eklemek istediğiniz her konuyu dinlerim tabi.

MURAT GÖÇMEN:Ali ağbim çok soru sormuşsun her şey için teşeķkür ederim. Bu soru cevap kısmında istemeyerek kırdığımız üzdüğümüz kimseler olursa özür dilerim haklarını helal etsinler. Futbol ve Tavşanlım bir sevdadır. Hayırlı sahurlar Tavşanlım rabbim herkesin gönlüne göre versin.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.