Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

MOYMULSPORDA HEM GENÇ HEM DENEYİMLİ BİR İSİM AYKUT SALTIK

ALİ MERMER:)Aykut merhaba futbolsuz günlerde hepimiz kabuğumuza çekilmiş durumdayız.Nasıl geçiyor corana günleri?

AYKUT SALTIK:Merhaba Ali amca corona sadece ülkemizin değil tüm dünyanın başını derde soktu temennimiz bu virüsü en az hasarla atlatıp tekrar normal hayatımıza dönmek olacak bir yandan da bu virüs bize insanlığımızı hatırlattı bence.Spor anlamında bakarsak ta bence artık holiganlık bir alt safaya düşecek diye umut ediyorum.

ALİ MERMER:Peki Aykut futbola2007 de 3 Eylülsporda filiz lisansla başladın.Sonra 6 sezon Linyitspor,şimdilerde Moymulspor.Sen anlatabilir misin futbol yaşamını?

AYKUT SALTIK:Yaşım genç olmasına rağmen çok şeyler yaşadım ve gördüm. Hedefleri bir bir çıktım ama yaşadığım olaylar beni güçlendireceğine gençliğin verdiği düşüncelerle de biraz erken pes ettirdi. Bunda tabii ki oynadığımın takımında her yıl düşmesiyle de bir bağlantısı var benden çok şey bekleniyordu. Beklentileri karşılasam da karşılığını göremedim 16 yaşında akademi liginde ilk sezonum olmasına rağmen 17 gol atarak ilk sezonumda A2 takımına kadar yükseldim ve sonuda Profesyonelliğe yönelen bir buçuk sezon oldu bu süreçte her şey inanılmaz derecede çok iyi gidiyordu sonra naviküler kemiğimin kırılması nedeniyle 4 ay futbola ara vermek zorunda kaldım.

Takım 2. Ligdeydi ve ilk devreyi maç oynamadan kapatmıştım ikinci devre başladığında çok zor bir süreç beni bekliyordu çalışıp şükür üstesinden gelmiştim ve bu sayede ikinci devre 8 maç oynamıştım iyide bir ikinci devre geçirmiştim. Daha sonra 3. Lige düşen takımda artık banko oynarım tam zamanı demeye başlamışken Eskişehirspor ile pilot takım oldu Linyitspor. Daha zorlu bir süreç bekliyordu benim gibi gençleri. Çünkü oynayamayan futbolcular linyitspora yollanacaktı ve ilk devre sadece 5 maç oynayabilmiştim o dönem hakkında çok konuşacak şeyler var ama susuyorum.

ALİ MERMER:Ben hemen arada kısa sürelerle oynadığın Belediye Kütahyaspor Havran Fatih Belediyespor günlerinide sorayım.Özellikle Belediye Kütahyasporda çok daha iyi olacağını düşünüyordum tutmadı pek sen ne düşünürsün?

AYKUT SALTIK: Ahmet Erdinç’i dinlemeyenler Arap Ahmet’i dinlemeyenler yüzünden takım bir alt lige daha gitmişti o sinirle 2. Devre kendi isteğim üzerine takımla ilişkimi kesip boşta kalmayı göze alıp ayrıldım. İnegölspor ile anlaştım transferin son günlerinde bu piyasa öyle bir piyasa ki doğru söyleyen pek sevilmez. Çok şükür sevenlerimiz de oldu ama sevmeyenler ağır bastı bir anda anlaşmışken lisans çıkacağı zaman son saatlerde anlaşmayı iptal edildiğini öğrendim.

Şok oldum ama yapacak bir şey yoktu döndüm geldim evime ve boşta geçirdim ikinci devreyi sonrasında sağ olsun Şener abi boşta olduğu mu aldırmayıp bana bir kapı açtı ve Kütahyaspor ile anlaştım .Orada da inanılmaz bir kaos ortamı oluştu futbol hariç herşeyi yaşadık diyebilirim. Takımca ve komple ayrıldık takımdan ikinci devre memleketim takımına geri döndüm daha tecrübeli bir şekilde. Takım kötü gidiyordu ve öyle bir ortam vardı ki harika insanlar adam gibi adamlar vardı ilk devreyi 9. Bitiren takım yeni bir ekip ve arkadaşlıkla ikinci devreyi baz alarak oluşan puan durumunda Ligi 4. Bitirdi maddiyatı hiç bir zaman göz önünde tutmadı zorlu süreçleri birlikte arkadaşlıklarla geçirdi ama gel gelelim o güzelim ekibi bir çırpıda sezon sonu silip attılar o ekip kalsaydı hala iddia ediyorum bir sonra ki sezon akıllı takviyelerle şampiyonluğun en büyük adayıydı. Neyse sonraki sezon Sunay hocamın ısrarıyla transferin son günü Havran ile anlaştım. Ama oraya gidene kadar üç tane takım değiştirip gittim Akşehir Şuhut ve Çorlu buralardan da ayrılmamda ki gaye Akşehir’de ortam bana biraz uzak geldi çünkü Linyitspor gerçekten Türkiye’nin en iyi ortamlarından birine sahip tesisi saymıyorum bile. daha sonra Şuhutspor ile anlaştım ve Şuhutspordan ayrılmam kendi inisiyatifimdeydi sebebi ise çorlunun maddi açıdan daha iyi bir durum ortaya.  fakat bir gittim gitmez olaydım dedirtti ne paramı alabildim ne bişey transferin son günleri döndüm geldim eve ve Sunay hoca aradı gittik hatırına Havran Fatihspora hadi gittiğim hafta Sunay hoca ayrılmaz mı yeni bir kaos ortamı peşimi bırakmıyor 1 ay durdum durmadım geri döndüm hayatımın en zor günlerine bir yenisi eklemiştim. Sonra artık komple bırakmıştım derken Moymulspor beni tekrar futbola bağladı bakalım yeni sezonda önümüzü neler çıkacak bilinmez uzun uzun hayatımdan kesitler verdim ama yuttuğum çok şey var Ali amca.

ALİ MERMER:Aykut kaç tane teknik adamla çalıştın bu güne kadar.Futboluna etkili olan isimler kimler diyeyim?

AYKUT SALTIK:Futboluma öncülük eden çalıştığım tüm hocalarımdır.Bbu yaşıma kadar yaklaşık 15-20 hocayla çalıştım ama yerleri her zaman ayrı olan isimler vardır. Bunları yok sayamam başta futbola başlamama vesile olan ilk hocam babam daha sonra Oktay Doğu,Ahmet Erdinç,Gürkan Zora,Hakan Aygören ve son olarak Ali Nail Durmuş hocalarım her zaman yerleri ve bana kattıkları inanılmaz şeyler oldu. Hem futbol kariyerleri üst düzey hocalarla çalıştım.Hemde saydığım isimler saha içerisinde yaklaşımları ile duruşları ile üst düzeyde olduklarını belli ediyorlardı haklarını hiç bir zaman asla ödeyemem.

ALİ MERMER:Moymulspor bu sezon nasıldınız kendini ve takımı değerlendirebilir misin?

AYKUT SALTIK:Moymulspor olarak bu yıl cezadan dolayı hedefsiz bir başlangıç vardı. Fakat başkanımıza da söyledim Moymulspor lige katılıyorsa asla hedefsiz olamaz diye düşünüyordum. Bal ligine katılmamakla bence kötü yapmıştı kulübüm. Ama en azından tekrar aynı lige katılıyorsak tek hedefin şampiyonluk olması gerektiğinden yanaydım. Sağ olsun İbrahim başkanımız ve Engin Başkan asla beni kırmadılar bir dediğimi iki etmediler ve harika bir ortam oluşturmaya çalıştılar. Ve başarılıda olduklarını düşünüyorum. Bu sayede geçte olsa güzel bir ekiple güzel arkadaşlıklarla yine hedef takım olmayı başardık. Bence şanssız goller görmeseydik şuan Yeşilay ile kesinlikle kafa kafaya gideceğimizi düşünüyorum bence fena olmayan bir sezon geçirdik.

ALİ MERMER:Peki Aykut genç yaşına rağmen deneyimli bir futbolcusun bence.T.Linyitspor ve Belediye Kütahyaspor neden isteneni veremiyor sence?

AYKUT SALTIK:Söylediğim gibi Ali amca memleketimin iki takımı başarılı olmak istiyorlarsa, burayı benimseyen insanlarla çalışmak istemeleri gerekiyor. Ben hiç bir zaman parayı sorun etmedim anlaşamadığımız dönem yüksek maddi beklentileri var deyip laf çıkardılar. Asla öyle bir adam olmadım bugün çağırsalar yine elimden gelenin en iyisini vermeye hazırım. Memleketimin takımları için amaçlar bir olmalı hedef tek olmalı ah olmamalı. Her şey maddiyatla olmayacağının benimsenmesi gerekiyor. Bugün Bucak bld. Çok bir meblağ harcamadan şampiyonluk mücadelesi verdi ve şampiyon olmayı başardı. Bunlar arkadaşlıkla ortamla alakalı şeyler. Bence gelin birlikte efsanelerimizle birlikte bir takım kurup beraber sırtlanalım deyip özellikle Tavşanlımızı eski mazilere PTT ligine taşınması gerektiğini düşünüyorum. Sen ben değil biz zihniyeti olması lazım bunların öncüleri de bence Arap abi Hasan abi Besler abi Abdi abi gibi abilerle Burhan zorba Ahmet Erdinç Ali Buçan Hakan Aygören gibi hocalarla olacağını düşünüyorum. Hep beraber taşın altına elimizi koymamız gerek. Hepimiz feda deriz yeter ki göreve bizleri çağırıp bir olmayı herkes istesin ben şahsım adına her zaman hazırım saydığım isimlerinde kesinlikle reddetmeyeceğinden de adım kadar eminim.

ALİ MERMER:Aykut teşekkürler bu kadar olsun şimdilik eklemek istediğin her konuyu dinlerim tabi.

AYKUT SALTIK:Teşekkür ederim Ali amca değerli sohbetin için biraz uzun oldu ama idare et ne zamandır böyle bir konuşma yapmamıştım.Şunları da ekleyerek bitireyim.

Kendi öz evlatlarımıza sahip çıkmalıyız çıkmadığımız gençler şu anda şampiyonluk mücadelesi verip şampiyon oluyorlar liglerde bugün isim isim gidecek olursak çok kaliteli bir alt yapımız vardı mahvolmasına izin verildi verilmeseydi. Kıymet bilinseydi şuan hala takımımız profesyonel liglerdeydi çünkü o alt yapı bugün bir gelir kaynağı olabilirdi isimleri de verecek olursak. Kubilay Yıldırım Orhan Yüksel geçen sezon Akşehir’de şampiyon oldular Mert Daşdöner Osman Buğra Uysal geçen sezon bucak Bld.’de şampiyon oldular Arda Yılmaztürk bu yıl Karacabey’de şampiyon oldu Onurcan Küçük bu yıl Çiğli’nin 5 puan önünde Yalovaspor’da lider durumda. Biraz önem verelim lütfen bu adamlarla biz profesyonel liglerde kalabilirdik. Ne gerek var pilot takımlara yüksek peşinatlara öncelikle kulübe parası var diye yönetici olmadan futbolu bilmeden gelip rahatça kulübe girip torpille adam oynatma defterleri kapansın. Bunların yerine futbolu bilenlerle bu işlerin yürüyeceğini anlayalım. Bütün kaybımız bunlar oldu doğruları söylemek önemli bugün Aykut Saltıkta yanlış yapıyorsa yüzüne yanlışları vurulmalı. Ben memleketimin takımını düşünürüm şahıslar gelip geçicidir. Kulüpleri ilgilendirmez herkesten çok Linyitsporluyum Kütahyasporluyum deniyorsa gelin birlik  olup torpilsiz harika bir ortam hazırlayıp böyle gençleri kaybetmeyip tekrar hak edilen yerlere birlikte getirelim. Sen ben değil biz olalım küslükleri kırgınlıkları bir kenara bırakıp birlik olalım söyleyeceklerim bu kadar Ali amca umarım bende dahil herkes gereken dersleri çıkarır.

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.