Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

METİN BOZBEY’LE AMATÖR FUTBOLUMUZ

A.MERMER:Metin Moymulsporlu eski futbolcularımızdansın.Önce kendini tanıtsan benim ve okurlarımız için.

M.BOZBEY:İsmim Metin Bozbey futbola Moymulspor alt yapısından başladım.16 yıl futbol oynadım.1990 _91 yıllarında Tavsanlı’da ilk kez açılan hakem kursuna katıldım.Bölge hakemi olarak amatör maçlarda görev aldım .Daha sonra alt yapıda genç takım hocalığı yaptım.Kulüp yöneticiliği görevlerinde bulundum..Emekliyim su an maçları seyirci olarak takip etmeye çalışıyorum.

2 kasım bozbey kıldıran

A.MERMER:)T.Linyitsporun maçlarını kaçırmıyorsun özellikle,nasıl buluyorsun bu sezon takımı?

M.BOZBEY:)Linyiti ilk maçında Vefa karşısında izledim.Ligin ilk maçı olması nedeniyle takım henüz oturmamış izlenimi verdi.Daha sonraki haftalarda ekip olma yolunda bayağı bir toparlanmışlar.Özellikle Kocaeli Başiskele maçında mükemmele yakın bir oyun sergilediler.en son İzmir Aliağa maçı sonuç olarak kötü oldu ama bu demek değildir takım çok   kötü.Sanırım Linyit bu grupta ilk 3 arasında olabilir.

A.MERMER:Tavşanlı amatör futbolumuz için neler düşünürsün?Örneğin takım sayısı az mı çok mu?Futbol olarak gelişme gösteriyor muyuz?

M.BOZBEY:Tavşanlı amatör olarak takım sayısı yönünden cok zengin.37 federe kulüp var sanırım.Bu sayı çoğu ilde mevcut değil.Yalnız sayının çok olması kaliteyi getirmiyor bence.Nicelik değil nitelik önemli.Birkaç takımımız kaliteli ve geniş kadrosu var.Bu konuda Süper amatörde Moymulsporumuz  her yönden başarılı.Daha sonra Akıncılar ve T.Gençlikspor var.Lokomotif olarak bu  ekibimiz başı çekiyor diyebilirim.

2 kasım bozbey yalçın

A.MERMER:Spor severlerimiz fazla agresif gibi görünüyor.Tribünlerde kötü tezahÜratı önleyebilmek için neler yapılabilir?

M.BOZBEY:Taraftar demeye bazen dilim varmıyor.Gerçek taraftar takımını yürekten destekleyen,galip gelse de mağlup olsa da o camiaya zarar vermeyendir.Bence Tavşanlı’da spor seven değil skor seven seyirci çoğunlukta!!Bu seyirci profili takımlarımıza maddi manevi zarar veriyor.Daha önceki durumları gözden geçirmek  gerekir bence.Sahada küfür ve kötü tezahürata kesinlikle izin verilmemeli,bu konuda caydırıcı tedbirler le beraber tribün liderlerine de brifing verilmeli.Sakin ve sağ duyulu olunmalı.Rakip oyuncu ve yöneticilerine misafir seyircilerine de saygı duyulmalı diyorum.

A.MERMER:Amatör futbolumuzu takip eden bir isim olarak,hakemler hakkında ne düşünüyorsun diye de sorayım?

M.BOZBEY:Hakemler kolay yetişmiyor.Onlarda bizden biri kabul edilmeli ki onlarda en iyisini en güzelini sahada göstermeye çalışıyorlar.Elbette hataları ve kusurları olacaktır.Sonuçta görev yapan kişi mutlaka hata yapacaktır.Onları kaybetmek kolay ama kazanmak zor.Sahamızda oynanan maçlarda özellikle onları kazanmaya çalışmak en güzel davranış olur diye düşünüyorum.

A.MERMER:Teşekkür ederim,şimdilik bu kadar benden,eklemek istediklerin varsa dinleyeyim.

M.BOZBEY:Bana bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim Ali bey.Selamlar saygılar.

3 kasım atatürk 13

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.