Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

MEHMET ZENGİN ÖMERBEYSPOR KULÜP BAŞKANI

1 Amatör lig ekiplerimizden Ömerbeyspor kulüp başkanı Mehmet Zengin’inde,yaş kontenjanları ile ilgili düşüncelerini öğrenmek istedik.Bir dokun bin ah işit derler ya,sanırım sayın Zengin’in düşünceleri cuk oturdu bu deyime.

Ali abi büyük yaş grubu için olumlu düşünüyorum amatör futbolda amaç yetiştirmek olmalı bana göre fakat şuanda bana göre amatör futbol bitme noktasında futbol tabiri ile papazlar dediğimiz tecrübeli oyuncu grubu 1. Amatör de var 1. Amatör bitiyor 2. Amatörde yeniden başlıyor ve oynuyorlar peki biz kimi nasıl yetiştireceğiz genç ve alt grupta yer alan oyuncularımız şan bulamıyor yada yeterince değerlendiremiyoruz sebep bana göre 1. Ve 2. Amatörde yer alan kulüplerin tamamının yaptığı uygulama ve hata yarışmacı takım kurabilmek gençlere şans vermek yerine önce tecrübeli (papaz ) futbolcuları toplayıp eksik olan yerlere elindeki gençleri koymak halbuki 2. Amatör takımlarımızın düşeceği bir alt lig yok buna rağmen hala aynı mantıkla sezona giriyor bazı takımlarımız sezonu zar zor çıkarıyor sebep maddi kasasında olmayan parayı sezon başında futbolcuya vaat ediyor bu defa ödeme yapamayınca ahenk ve takım olgusu bitiyor bununla ilgili söyleyecek çok şey var örnekleri çoğaltabiliriz.

14 temmuz zengin bşkn

Yeni çıkan uygulamaya gelince ben öyle biliyorum 5 genç oyuncu mecburiyeti benim bildiğim hiç bir takım alt yapısında 5 genç oyuncu bulunduğunu düşünmüyorum varsada 1 veya iki zaten biraz önce bahsettiğim nedenlerden dolayı gençlere değer verip yetiştiremedik ki.

Zaten kulüplerin bir sürü sıkıntıları var.Gerek alt yapı gerek eğitmen gerek ekipman ve gerek maddi olarak.Ali abi geçen sezon 2 oyuncu yazıyorduk.Onları da maça getirene kadar bir sürü sorunla uğraşıyorduk.Okulundan izin al,tabi derslerinin iyi olması şartı ile o da.Ya da çalışıyorsa işinden izin al.

14 temmuz zengin bşkn kahraman

Bana göre yetiştirmek ve yeni gençlere şans vermek için düşünülmüş bir kural değişikliği diye yorumluyorum.Ama keşke keşke kulüplerin fikri de alınsaydı.Çünkü bu,1. amatör kulüpleri için çok büyük sıkıntı.Ama 2. amatör lig takımları için böyle bir uygulama yapılsa,daha gerçekçi ve doğru olurdu.Nedenine gelince:

Dediğim gibi 2 amatör ligde çok fazla yarışmacı takım yok.İşte,amaç yyarışmak değil de,üretmek olacak.Yani 2. amatör lig 1.amatör lige futbolcu yetiştirebilecekti.Ne olacaktı sonuç olarak?2.amatör kulübü,yaptığı maddi harcamayı 1. amatörden alacağı tecrübeli futbolcu yerine,daha az harcayarak elindeki imkanlar dahilinde gençlere harcayacaktı.

İmkanı olan iddialı olan kulüp ise 1. amatör lig için takım kuracak ve hedefine yürüyecekti.

1.amatör ligi gerek alt yapı gerek ekonomik,vs. vs. sebeblerden hak etmeyen bir sürü takım var.Bunlardan biri de benim takımım,hazır değiliz hyer sene büyük sıkıntı yaşıyoruz.Söyleyecek,konuşacak çok şey var da nereden başlamalı bilemiyorum.

Bende amatör olarak futbol oynadım 90 lı yıllarda.O zamanlar her şey farklı idi.Amatör futbol bitiyor her sene,daha kötüye gidiyor.Her şey paraya döndü.O yüzden ne kural getirirsen getir çözüm odaklı olamayacak gibi görünüyor.

Örneğin ben yeni kurala göre maça gideceğim.5 tane şans vermeyeceğim,genç oyuncuyu kadroya alacağım.Kenarda kulübede hoca ile maçı izleyip geri gelecek.Böyle mi futbolcu yetiştireceğiz,bence zor.

Şu an için aklıma gelenler bu şekilde.Gerek antrenörler ile yöneticiler ile beraber istişare yapılıp bazı kararlar yle alınabilirdi diye düşünüyorum.Kısacası bu uygulama amatör kulüpleri zora sokacak diyebiliriz.

14 temmuz ömerbeyli üç topçu

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.