Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

MEHMET KALE İLE AMATÖR FUTBOLUMUZ

ALİ MERMER:Kale hocam merhaba malum corana nasıl geçiyor futbolsuz günler?

MEHMET KALE:Hocam öncelikle teşekkür ediyorum bana pas attığınız için bu salgından dolayı herkese şifalar dilerim korona herkese sağlığın eşinin dostunun yaptıkları uğraşlarının kıymetini hissettirdi ben sporu sporcularımı özledim. Ve ne güzel günlerdi diyorum inşallah bu belayı tez atlatır normal yaşantımıza döneriz.

ALİ MERMER:Peki hocam epeydir tanışırız da gene de siz anlatsanız kendi futbol yaşamınızı.Futbolculuk ve teknik adamlık dönemlerinizi.

MEHMET KALE:Futbol yaşantıma katkı verenlere teşekkür ederek ifade etmek isterim. Moymulspor alt yapısında 11 yaşımda futbol yaşantıma başladım. 1972 yılında sayın kaymakam Erdoğan İzgi bey yaşıyorsa uzun ömür vefat ettiyse rahmet diliyorum. Bir köyler arası turnuva düzenlemesi benim gençlerin önünü açarak düzenli spor yapmamızı sağlayarak katkı vermişti. Yaşımız küçük olmasına rağmen H Hüseyin Demirçeken Bilal Özgenlik hocama bizlere güvenip forma verdikleri için teşekkür ederim.

ALİ MERMER:Sizde Tavşanlı futbolunun duayenlerindensiniz.Futbol federasyonunun profesyonel ligleri ve BAL ligini 12 Haziranda başlatacağı konusunda ne düşünürsünüz?

MEHMET KALE:Tüm maçlar yarım kaldığı için önce sağlık diyorum. Çok detaylı bir olay riske girilir mi bilemiyorum, hayırlısı olsun.

ALİ MERMER:Hocam siz Hanımçeşmesporda hem alt yapı ile ilgileniyorsunuz hem A takımla.Bu nedenle önce alt yapıyı sorayım.Nasıl Tavşanlı kulüplerimizde alt yapı?

MEHMET KALE:Evet bu uğraşıyı tam anlamı ile amatörce yapma şansın olmadığı sürece sıkıntılı günler oluyor. Yani maddi anlamdan bahsediyorum sayın belediye başkanımızın verdiği desteğin dışında bir kaç arkadaşımın iş adamlarından, muhtar Yavuz’un yaptırdığı Yasir Akbunar hocalık sporculuk destekleri ile yapmaya çalışıyoruz, teşekkür etmek istiyorum. İlçemizde gerçekten çok yetenekli gençlerimiz var fakat onları vitrine koyamadığımız sürece bir noktaya varacağımızı sanmıyorum.

ALİ MERMER:Peki Mehmet Kale’nin futbol felsefesi nedir nasıl bakar futbola?Mesela kazanalım da nasıl olursa olsun der misiniz?

MEHMET KALE:Aslında futbolda şampiyonluğun yetiştirdiğin sporcularını profesyonel takımlara gönderebildiğinden geçtiğini belirtmek istiyorum. Alt yapıda oynayıp yeteneklerini geliştirdikten sonra A takımda oynatmak benim için her zaman keyif olmuştur en azından bir hedefim oluyor.

ALİ MERMER:Mehmet Kale özellikle A takım oyuncularından ne ister,saha içinde ve saha dışında?

MEHMET KALE:Çok güzel bir soru hep şunu söylüyorum gençler hep kopyacıdır. Forma ile sigara içimi ni saha içinde dışında da izleyerek davranışları kopya çektiklerini bilmelerini istiyorum. Müsabaka esnasındaki tüm hareketler sadece sporcu arkadaşları bağlamıyor saygı sevgi centilmenlik ilk sıralarda gelmeli.

ALİ MERMER:Peki Tavşanlı amatör futbolu gelişme gösteriyor mu?Amatör futbolumuzda alttan gelen yeni bir jenerasyon var mı?

MEHMET KALE:Her şey paraya dayandı. Dolayısı ile maddi gelir olmadıkça uğraşmak zor olduğundan sekteye uğrayabilir. Ama bu işi ciddi yapan arkadaşlarımız var yetenekli gençlerimiz var daha da çoğalma eğiliminde.

ALİ MERMER:Amatör futbolumuzda 1.amatör ve 2. amatör liginde sürekli transferler var.Böyle olunca özellikle 2. amatörde gençlerin şansı kısıtlanıyor gibi siz ne düşünürsünüz?Ve bir de yaş kontenjanı konusu var onun için neler söyleyebilirsiniz?

MEHMET KALE:Bu konu amatörlüğün kanayan bir yarası. Fakat gençler fırsat bulamıyor bunun önü alınamaz. Benim alt yapı hocam Ali Çiçek ile aynı fikri paylaştığımızdan dolayı ilk fırsatta transfer olayını bitirip alt yapıdan gelen arkadaşlara forma vereceğiz. Bu arada Ali Çiçek hocama da teşekkür ediyorum.

ALİ MERMER:Peki hocam,ilimiz amatör futbolunda beğendiğiniz teknik adamlar ve futbolcular diye de sorayım?

MEHMET KALE:İl konusunda pek fikrim yok ama ilçemizde Güney hoca, Tamer hoca, Oktay hoca gibi arkadaşları ve Dönmez hocamı da sayabilirim.

ALİ MERMER:Uzun süren futbol yaşamı anılarla doludur,aklınızda olan bir kaç tanesi nedir diye de sorayım?

MEHMET KALE:İki tane hırsız ev soymaya karar vermişler. Ancak seçtikleri evin ışığı sönmeyince pencereden bakmışlar iki hakem. Ortada bir top burada muhabbet bitmez başka bir yer soyalım demişler. Domaniç Karaköy spor ile müsabaka yaparken Mehmet Büber arkadaşıma rakip tokat atmıştı. Ama Mehmet cevap vermeyince hakem rakibi atınca şampiyonluğumuzu garantiliyen bir sonuç almıştık anı çok hocam.

ALİ MERMER:Sayın hocam benden bu kadar bu günlük.Teşekkür ederim güzel sohbet için.Ve tabi ilave etmek istediğiniz her konuyu dinlerim.

MEHMET KALE:Hocam bende çok teşekkür ediyorum. İnşallah korana belasından çabuk kurtulup sporlu sağlıklı huzurlu yaşantımıza döneriz. Tüm amatörlüğe hizmet edenlere Ali hocama teşekkür.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.