Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

MEHMET KAHRAMAN’LA SARUHANLAR VE AMATÖR FUTBOLUMUZ

A.MERMER:Başkan,özellikle bu sene hem başkanlığını hem,teknik direktörlüğünü üstlendiğin Saruhanlarspor,benim takip edebildiğim kadarı ile iyi gidiyordu.Sonra birden bire her iki görevinden ayrıldığı haberini aldım. Şu konuyu anlatabilirmisin biraz?

M.KAHRAMAN:Şimdi abi biz Saruhanlarsporu 2016 yılında kurduk.Ben hem kulüp başkanlığını hem teknik direktörlüğü üstlendim.Ve 2016-2017 sezonuna yetişip maçlarımızı da oynadık.O günden bu güne günlerim,gerçekten bir koşuşturmaca içinde geçti.Özellikle de bu sezon her iki görev ağır gelmeye başlayınca en iyisi ayrılmak dedim ve öyle yaptım.

Sonrasında arkadaşlarımızla oturup konuştuk.Çok sevdiğim arkadaşım Hasan Öztürk arkadaşım kulüp başkanlığı görevini üstlendi.Bende sadece teknik sorumlu olarak devam edeceğim.Bir anlamda her şeyi tatlıya bağladık yani.

A.MERMER:Peki Mehmet bey yaklaşık iki yıllık başkanlık dönemi nasıl geçti,diğer kulüplerle ilişkiler nasıldı mesela?

M.KAHRAMAN:Dediğim gibi aslında benim için yorucu geçti.Ama diğer bütün amatör kulüplerimizle,olumlu ve sağlıklı ilişkiler kurduk demem yanlış olmaz.

A.MERMER:Peki başkan bu sezon başına gelelim iyi başladınız ve aslında hala iyi durumdasınız.Ve teknik adam olarak oyun felsefenizden bahsedebilirmisin.

M.KAHRAMAN:Şimdi abi önce şöyle diyeyim ben başkan değilim artık,sadece teknik direktörüm.Açık yüreklilikle şöyle söyleyeyim.Bu sene için şampiyonluk parolası ile yola çıkmamız yanlış oldu,bu konuda hatalı olduğumuzu düşünüyorum.Skor gelmeyince,çocuklar baskı altında oynuyor ve hata yapmaktan korkmaya başlıyor.Bu nedenle de özellikle kendi sahamızda zorlanıyoruz.Tavşanlı’da daha iyi futbol oynuyoruz diyebilirim.Oyun felsefemiz göze hoş gelen,seyir zevki olan bir futbolu ortaya koyabilmek.Şişirme uzun toplar yerine,ayağa kısa paslarla oynamaya çalışıyoruz.Açıkcası bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum.

Ben centilmenliğe uygun futbolun fair play ruhunu uygulamaya çalışıyor,futbolcularıma da bunu aşılamaya çalışıyorum.Bu sene iki malubiyet aldık,Gençlergücü ve Tepecikspordan,iki takımı da maçtan hemen sonra tebrik ettim.Bu hareketimi gören futbolcularım da rakip arkadaşlarını tebrik ediyor bu da beni mutlu ediyor doğrusu.

A.MERMER:Peki hocam diyeyim o zaman şu trübün meselesine gelelim.Maalesef Tavşanlı’da sonuç istenilen gibi olmayınca,neredeyse bütün takımların taraftarları agresifleşiyor,ortalık futbola yakışmayan görüntülerle doluyor.Sen belki pek katılmazsın ama ben Domaniç’den de pek iyi haberler almıyorum.Tribün terörünü şiddeti önlemek için ne yapmak lazım?

M.KAHRAMAN:Ben geçtiğimiz yıl diğer kulüplerimize bir toplantı önerdim ve her başkan bu konuda düşüncesini söylesin,içlerinden uygulanabilir olanları seçip hayata geçirelim dedim.Ben de hazırlık yapmıştım,her kulüp tribün lideri olarak,ikiüç isim belirlesin,bu arkadaşlara seminerler verelim dedim.Onları toparlayıp TUFAD ve ASKF ilgililerinin de destekleri ile organizasyon yapabilirdik.Ama herkes evinin önünü temizlerse mahalle temiz olur diyerek geçiştirdiler.Birlikte bir şeyler yapmaya çalışmalı,bütün kulüpler.

A.MERMER:Peki hocam son olarak sahaların günah keçilerine gelelim.Hakemlerden bahsediyorum,hakemlerden şikayetçi olmayan yok,sen nasıl düşünürsün ve teşekkür ederim bu sohbet için.

M.KAHRAMAN:Bakın ben kaybettiğimiz Tepecikspor maçından sonra hakemleri tebrik ettim.Ve onlar buna çok şaşırdı,siz yenilen takımın hocası değil misiniz dediler.Evet yanıtıma,biz böyle şeylere alışık değiliz,bizde sizi tebrik ederiz yanıtını verdiler.Hakemlere biraz anlayış lütfen diyorum.Onlar da insan ve amatörler,hata yapmaları normal.Bence o kadar da kötü değiller ve oküfürleri hak etmiyorlar.Hakemlere bu kadar küfür edilmese,hakemlik mesleği daha cazip hale gelir ve daha kaliteli hakemler çıkar.Canımız yansa da sakin düşünmekte fayda var.

Ali abi bende bizlere göstermiş olduğun ilgiye teşekkür ederim.

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.