Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Güncel Haberler

KÜTAHYA’DA ULUSAL MADEN KAZASI TATBİKATI

Vali Ali Çelik’in koordinasyonunda yapılan gerçek zamanlı tatbikatta göçük altında kalan 10 madenciden 9’u sağ kurtarılırken, 1 madencinin cansız bedenine ulaşıldı.
Tatbikat esnasında Vali Ali Çelik ile görüntülü görüşen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tatbikat hakkında bilgiler aldı; ekipleri tebrik etti.
7 İLDEN 624 PERSONEL GÖREV ALDI
Vali Ali Çelik’in koordinasyonunda yapılan gerçeğini aratmayan tatbikatta göçük altında kalan 10 maden işçisinin kurtarılması senaryosu uygulandı. Göçük altında kalan 10 madenciden 9’u sağ kurtarılırken, 1 madencinin cansız bedenine ulaşıldı.
Tatbikatta, 12 afet çalışma grubu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, İzmir ve Yalova’dan toplam 624 personel görev aldı.
YATAY SONDAJ YAPILDI, İÇERİYE OKSİJEN VERİLDİ

Tatbikat, saat 06.00’da şiddetli ses ve yoğun toz bulutunun görülmesinin ardından 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbarla başladı. 140 madenciden 10’unun göçük altında tespit edilmesinin ardından mahsur kalan madencilerin durumlarının tespiti için AFAD personeli tarafından sismik ses dinleme cihazıyla ortam dinlemesi yapıldı, yatay sondaj yapılarak göçük arkasına kamera salındı ve madencilerin mahsur kaldığı bölüme oksijen verildi.
KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Saat 08.40’da, Vali Ali Çelik başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplanarak Kütahya Afet Müdahale Planı devreye alındı.
Toplantıya; Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.
VALİ ALİ ÇELİK VE PROTOKOL ÜYELERİ YERALTINA İNDİ

Vali Ali Çelik, kurul toplantısının ardından beraberindeki heyetle birlikte 140 metre yerin altına inerek kurtarma ve sondaj çalışmalarını yerinde inceledi.
İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU EKİPLERİ TEBRİK ETTİ
Vali Çelik, incelemenin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu cep telefonuyla görüntülü arayarak tatbikat hakkında bilgiler verdi, afet çalışma grupları ve maden işçileriyle görüştürdü.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tatbikatların kabiliyet ve farkındalık kazandırdığını belirterek Kütahya’da büyük ölçekli gerçekleştirilen tatbikata katkılarından dolayı Vali Ali Çelik’i ve tüm katılanları tebrik etti.
BAKAN SOYLU: TATBİKATLAR KABİLİYET KAZANDIRIYOR
Türkiye’de bu yıl 54 bin 302 tatbikatın yapılacağını kaydeden Bakan Soylu, “Bu tatbikatların bize kabiliyet kazandırdığını görüyoruz. Tatbikat kabiliyetinden fiili kabiliyete dönebilecek bir anlayış kazandırdığı için de çok önemsiyoruz” dedi.
MADENCİ YAKINLARIYLA GÖRÜŞÜLDÜ

Vali Ali Çelik daha sonra madenci yakınları için oluşturulan bölgeye geçerek senaryo gereği alanda bulunan madenci yakınları ve psikososyal destek ekipleriyle görüştü.
Afet ve acil durumlarda psikososyal destek ekiplerinin önemine dikkat çeken Vali Çelik, sağlıklı iletişim kurularak hızlı ve doğru bilgilendirmenin altını çizdi.
“MADENCİLERİMİZ ÖNGÖRÜLEN ZAMAN DİLİMİNDE KURTARILDI
Ulusal Maden Kazası Tatbikatı’nın başarıyla tamamlandığını kaydeden Vali Çelik şöyle konuştu: “Saat 06.00 itibarıyla 13 metrelik bir göçük ihbarıyla gerçek zamanlı tatbikatımız başladı. Tatbikatın gerçekçi olması açısından göçük ve kurtarma çalışmaları anlık olarak canlandırıldı. 12 afet çalışma grubunun tespit edilmesiyle kriz merkezi oluşturuldu. Senaryo gereği 8 saate yakın bir zaman diliminde göçük altında kalan madencilerin tahliyesi sağlanmalıydı. Yaklaşık 35 metrelik bir yatay sondajla göçükte kalan işçilere ulaşılarak durumları tespit edildi. Göçüğe müdahale ve toprağın tahliyesi de eş zamanlı başlatıldı. Öngörülen zaman diliminde madencilerimiz kurtarıldı. Tüm kurumlarımız buradaydı. Tatbikatla hem koordinasyonu hem müdahale zamanını görmüş olduk ve eş zamanlı olarak bunları ölçümledik. Tatbikatlar bize neyi doğru yaptığımızı, nerede hata yaptığımızı, neyi geliştirmemiz gerektiğini öğreten temel olgular. Bu nedenle çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Özellikle İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun iradesinin de bu yönde olması, kâğıt üzerinde yazılı her türlü senaryonun davranışa dönüşmesi için tatbik edilmesi önemli.

Temennimiz; hiçbir zaman afetle, kazayla karşılaşmamak. Önemli olan bütün tedbirleri alarak kaza olmasını engellemek. Olduktan sonra da ne yapacağını, nasıl yapacağını bilen bir ekiple, koordinasyonla bu işi yapmanın temel unsuru da tatbikatlar. Emeği geçen herkese devletimiz adına şükranlarımı sunuyorum.”
“Tatbikatların koordinasyon ve iş birliğini büyüttüğünü söyleyen Vali Çelik ekiplere teşekkür ederek, “İlk andan itibaren ne yapacağımızı bilmeliyiz. Güç birliğinden başka seçeneğimiz yok” dedi.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.