Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

KÜTAHYA ASKF BASIN AÇIKLAMASI

2017-2018 Sezonu kısa bir süre sonra başlayacak, takımlarımız sezon öncesi çalışmalarına başladı, peki tesislerimiz ne durumda. Federasyon yönetimimiz tesislerimizin son durumunu inceleyerek takımlarımızın ve sporcularımızın hem hazırlıklarını hem de müsabakalarını daha sağlıklı ortamlarda yapması için gereken müracaatları yapmıştır. Özellikle ve öncelikle 2006 yılında sentetik zemine kavuşan 30 ağustos sahasının zemininin ve 2007 yılında sentetik zemine kavuşan M. Asım ALKIŞ sahasının zemininin değiştirilmeleri gerektiğini, bu tesislerde yılda yaklaşık tesis başına 2000 resmi antrenman 700 resmi müsabaka yapıldığını tüm bakımları zamanında yapılsa bile ekonomik ömrünün en fazla 7-8 yıl olmasına rağmen 11 yıldır hizmet veren bu tesislerin zeminlerinin artık değişmesi gerektiğini belirttik. Bu müracaatlarımız sonucu Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından bakım yaptırılmak istenmiş, M. Asım ALKIŞ sahasının zemini taranarak granül ilavesi yapılmış, kısmen iyileştirilmiştir. Ancak 30 ağustos sahası bakım için gelen ekip tarafından tamamen betonlaştığı ve bakım yapmanın bir şey değiştirmeyeceği ve zeminin mutlaka değiştirilmesi gerektiği ifade edilerek olduğu gibi kalmıştır.
Özellikle gelişme çağındaki sporcularımızın yaz spor okullarındaki çocuklarımızın bu sahalarda çalıştığını düşündüğümüzde sert zemine bağlı diz ve diğer eklemlerinde kıkırdak ezilmesine bağlı kalıcı ve spor hayatlarını tehlikeye atacak sakatlıklara yol açacak bu zeminler spor sakatlıkları uzmanları tarafından hem eklemlerimiz hem de kaslarımız için birer MAYIN TARLASI olarak nitelendirilmektedir. Dolayısıyla eski ismi BEDEN TERBİYESİ olan bu teşkilatımızın tesisleri artık BEDEN TEHLİKESİ halini almıştır.
Zor kış şartları içerisinde oynanacak 2017 2018 sezonu başlamadan bu sahalarımızla ilgili gerekli önlemler alınarak sporcularımızın yaşaması muhtemel mağduriyetlerin mutlaka önlenmesi gerekmektedir.
Kamu oyuna saygılarımızla

KÜTAHYA AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU YÖNETİM KURULU

19 ağustos askf

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.