Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

KUPA 2. TUR MAÇINDA TADIMIZ YOKTU

Ziraat Türkiye kupasına 2. turda Somaspor karşısında aldığımız mağlubiyetle veda ettik.Takipçilerimizin çoğu bilir,T.Linyitsporun kaybettiği maçlardan sonra,hemen klavye başına geçmemeye özen göstermeye çalışırız.Çünkü yenilgi sonrası hem üzüntülü hem sinirli hem kızgın oluruz.Züccaciye dükkanına girmiş fil gibi,ortalığı kırıp dökmektense sakin kafa ile aklımızdan geçenleri yazmaktır niyetimiz.

Şimdi bakınız,maç öncesi kadroları ilk gördüğümüzde bize mantıklı geldi.Bir önceki ilk resmi maçımız olan kupa maçındaki onbirden sadece bir değişiklik vardı.İbrahim Zeytin’in yerine kaptan Kemal Akbaba vardı kadroda.Kazanmış bir on birle maça başlamak her hocanın tercihidir,sayın Sarıuşak’ta böyle yapmıştı.

Ancak özellikle ilk yarıda oynadığımız futbol çok da olumlu gelmedi bize.Elbette bunda Somaspor kaptanı Yasin Hatioğlu’nunda payı var.Bize göre rakip takım kaptanı oldukça etkili bir futbol ortaya koydu.Bunun yanında, Uğur Yalçın ve Hakan Doğan ve Emre Akdağ,beklediğimiz performanstan uzak kaldılar.Böyle olunca ilk yarı rakibe mahkum bir oyun portresi çizmiş olduk.

Bütün bunlara rağmende,ilk yarının 12. dakikasında,kaptan Kemal Akbaba ile bulduğumuz net gol maçın hakemlerince ofsayta kurban edildi.Üstüne üstelik 27. dakikada Muammer Atalay bizim Emre Çölgeçen’den ofsayt pozisyonunda çaldı topu ve devamında golünü de atarak maçın skorunu belirlemiş oldu.

İkinci yarı oyun daha dengeliydi ve özellikle de maçın son bölümlerinde beraberliği ve öne geçebilecek pozisyonları da biz değerlendiremedik. Bizce bunun başlıca nedeni de rakip teknik direktörün ikinci yarının hemen başında oyunun en etkili ismi kaptan Yasin’i oyundan almak olmuştu.

Tabi biz teknik sorumlumuz sayın Erdoğan Sarıuşak’la da konuştuk.Erdoğan hoca genel olarak oyundan memnun,yaptığı değişiklilerinde isabetli ve zamanında olduğu düşüncesinde.Elbette biz sayın Sarıuşak’ın düşüncelerine saygı duyuyoruz.Ancak biz taraftarız,maçlara teknik adam gözü ile değil,taraftar gözü ile bakarız.

Bu nedenle de kupadaki ikinci tur maçımız bizi pek tatmin etmemiştir.Takım olarak lige tam anlamı ile hazır olmadığımız düşüncesine kapılıyoruz.İkinci husus hazırlık maçlarımız da göz önüne alındığında,gol atmakta zorlanmaktayız,hatta bayağı zorlanmaktayız.Sevindirici yönümüz,rakiplerimize çok pozisyon vermemeiz ve kolay gol yemememizdir.Bizce,Sinan Bozkır takımda daha çok süre alabilmeli,Hüseyin Güleç bir şekilde takıma mone edilebilmelidir diyerek,maç faslını bırakalım.

Adaya erken saatlerde geldik diyebiliriz.Halil Aydın arkadaşımızda erkencilerden,yolda yanımızda durup,adaya her halde deyince gülüştük.Maç öncesi Hüseyin Yeğen’le,Erdoğan Sarıuşak ile ayak üstü lafladık tabi.Bir ara Erdoğan hocanın yanında somasporlu bir futbolcu var.Abi kim bu tanıyabilecek misin dedi hoca.Çıkaramadık tabi,hocam yaşlandık falan diye kem küm ettik.Hayri Mert Yomralıoğlu imiş,hani sezon başında bize gelip sonra ben profesyonel oynayacağım diye ayrılan futbolcu.Şöyle bir baktım,şaka ile karışık,bize çalım atanlardan hoşlanmam pek dedim.Gırgır olsun maksadımız bir yerde.

Tribünlerde de keyifliydik doğrusu,kah maç izledik kah futbol özellikle milli takım ve Emre Belözoğlu muhabbeti.Amatör sporumuzda teknik adamlık yapıp bu aralar çalışmayan,Mehmet Erdal,İbrahim Karakaya ve Murat Göçmen.Belezöğlü muhabbetinde Göçmen hoca,aman Ali abi dedi herkese çamur at,Emre’ye laf etme.Muhabbet faslını Karakaya hocam kesti,beyler maç izleyelim.

Tuncay kara,babası Osman Kara sonra ikinci yarı oğlu Osman da gelince Göbel’li karalar tamamlanmış oldu.Feti abi,Halil,Zeki Taş,Şükrü kaygısız arada laf ettiğimiz genç arkadaşlarımız.Şükrü dedim de,o da futbola dönüyormuş,Çukurköysporda oynayacakmış bu sene.

Devre arasında İbrahim Özkan’la lafladık amatör futbolumuzun iyi kalecilerindendir.Sonra geçtiğimiz sezon Tepeciksporda olan Agah Çetinkaya,T.Linyitsporun alt yapısından yetişmedir.Burdar’a tahsil hayatı için gidiyor Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine bu sezonda MAK sporda oynayacakmış.Gene geçtiğimiz sezon Tepeciksporda oynayan takım kaptanı Süleyman ayak üstü lafladıklarımızdan.Kaptan Süleyman futbolu bırakmış yeter gali abi deyince hayırlı olsun dedik elbette.

Neyse hakemlerle bitirelim içimizde ukde kalmasın.Kaybetmemizde onlarında payı var,başta yazdık,golümüzü ofsayt diye yediler.Yediğimiz gol buz gibi ofsaytla başladı.75 de de Hakan Doğan’a yapılan penaltıyı es geçti Ahmet Ecevit.Pozisyonun devamında da orta sahada lehimize faul çaldı alakası yok belki faulle.İbrahim Karakaya,neden böyle yaptı biliyormusun abi deyince,nereden bileyim dedim.Neden olacak,penaltı pozisyonunu unutturmak için dedi.Futbol adamı olmak böyle bir şey işte.

 

Maç bitince dar attık kendimizi stat dışına,oğlumuz Mustafa’yı bile bekleyip haydi gidelim demedik.Yürüdük şehir merkezine,ne derler,yenilmeyi ayı bile sevmezmiş.

Son olarak gündüz sosyal medya hesabında ayrılışını duyurduğumuz İbrahim Zeytin’e Allah gönlüne göre versin diyor,T.Linyitspora verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz.Her iki taraf içinde böylesi daha hayırlı olacaktır diye de düşünüyoruz.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.