Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

KSBÜ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ OFİSİ AÇILDI

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) bünyesinde uluslararası öğrencilere akademik, idari ve sosyal süreçlerde danışmanlık hizmeti vererek üniversitemizin uluslararası gelişimine ve uluslararası alandaki hedefine katkı sağlayacak olan “Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörlüğü” kuruldu.
 Üniversitemizde eğitim almaya devam eden yabancı uyruklu öğrenciler ile eğitim almak üzere üniversitemize başvuru yapmayı planlayan yabancı uyruklu öğrencilere rehberlik etmek ve yardımcı olmak amacında olan ofis, KSBÜ Rektörlüğüne bağlı bir koordinatörlük olarak faaliyet gösterecek.
Üniversitemiz bünyesinde kurulan Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörlüğünün misyonundan bahseden Ofis Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Gülekçi, “KSBÜ’ye yerleşen uluslararası öğrencilerin öncelikli olarak eğitim- öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde yardımcı olarak duyusal, bilişsel ve pratik becerilerini arttırıcı etkinlikleri onlara sürekli gelişen bilgi ve teknolojileri kullanarak tam ve zamanında vermek misyonundayız.” ifadelerini kullandı.
HEDEF ULUSLARARASI DÜZEYDE BİR BİRİM OLMAK

Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Gülekçi, ofisin vizyonunu da şu şekilde açıkladı: “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına bağlı üniversitemizin Uluslararası Öğrenci Özlük ve Akademik İşlevlerini, Kamu İç Kontrol Sistemi çerçevesinde standartlara uygun olarak, etkin bir biçimde gerçekleştirerek, en kısa süre ve en iyi hizmet ilkelerini hedef alan yeni kamu yönetimi anlayışını benimseyip sistemin sürekli iyileştirilmesini sağlayarak ulusal ve uluslararası düzeyde bir birim olmak.”
Uluslararası Öğrenci Sınavları hakkında da açıklama yapan Gülekçi, “Üniversitemiz, uluslararası düzeyde kabul gören ve kabul yönergemizde belirlediğimiz sınavlar dışında; Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Bursa Uludağ Üniversitesinin 2021 Yılında yapacak oldukları Yurt Dışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına giren ve sınav sonuç belgelerinde doğrulama linki veya QR kodu bulunan aday öğrencilerin başvurularını kabul edecektir.” dedi.
Uluslararası Öğrenci Ofisine ilişkin tüm sorulara ve ayrıntılı bilgiye iso@ksbu.edu.trmail adresinden ulaşabilirsiniz.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.