Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

KSBÜ REKTÖR YARDIMCISINDAN PANDEMİ AÇIKLAMASI

“HAFTA SONU KISITLAMALARI YAPILMASAYDI BELKİ ÇOK DAHA YÜKSEK RAKAMLARA ULAŞIRDIK”
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders, Olay TV’de yayınlanan Erhan Yılmaz ile 23. Saat programına katılarak, Covid-19 ve son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Perçin Renders, “Hafta sonu kısıtlamaları yapılmasaydı belki çok daha yüksek rakamlara ulaşırdık.” dedi.
#KSBÜ– Covid-19 tablosundaki yükseliş seyrinin yavaşlamasının 15 günden önce beklenmediğini ifade eden Prof. Dr. Perçin Renders, “Kısa kısıtlamalar her zaman öneriliyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından da kısa süreli kısıtlamalar öneriliyor ama vaka sayısının bu kadar arttığı bir dönemde kısıtlama bile yeterli değil. Hele de kış ortamında çok kolay değil, vaka sayıları çok yüksek çünkü. Ancak biz hastanedeki doluluk oranlarını düşürmeye çalışıyoruz. Vaka sayılarının böyle kalması bile aslında çok büyük anlam ifade ediyor. Eğer hafta sonu kısıtlamaları yapılmasaydı belki çok daha yüksek rakamlara ulaşırdık.” açıklamalarında bulundu.
RAKAMLARI BU SEVİYEDE BİLE BİR SÜRE TUTABİLİRSEK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞEY”
Vakaların, virüsün ilk çıktığı dönemlerde düşünüldüğü gibi, “Binli-yüzlü rakamlara düşürürsek rahat ederiz.” gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Perçin Renders, “Çok güzel bir ifade var bununla ilgili ‘Su seviyesi artık çok yüksek, biz sadece dalgayı önlemeye çalışıyoruz.’ Yapacağımız tek şey bu. Rakamları bu seviyede bile bir süre tutabilirsek bizim için önemli bir şey.” dedi.
“ESKİ RAKAMLAR İLE GİDİYOR OLSAYDIK YOĞUN BAKIMLAR ÇOKTAN DOLMUŞ OLURDU”
Test rakamlarında çok büyük bir değişiklik olmadığını dile getiren Perçin Renders şöyle devam etti: “En azından kendi laboratuvarımız için söyleyebilirim. Bizim laboratuvarımızda pozitiflik oranları yavaş yavaş gerilemeye başladı. Bu bizim için çok sevindirici. Bundan iki hafta önce neredeyse yaptığımız testlerin yarısının pozitif olduğu dönemlerden bugün çok daha düşük rakamlara geriledik. Daha iyi olacağını umuyoruz. Ama hastane doluluk oranları devam ediyor. Siz de görüyorsunuz, erişkin yoğun bakım doluluk oranları yüzde 71 civarlarında. Bu da yeni yoğun bakımlar eklenmesine rağmen. Yani eski rakamlarımız ile gidiyor olsaydık şimdiye çoktan dolmuş olacaktı.”
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.