Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Güncel Haberler

KSBÜ ÖĞRETİM ÜYELERİ SAĞLIK VE BİLİŞİM SEMPOZYUMUNA KATILDI

Eskişehir 3. Sağlık ve Bilişim Sempozyumu, “Sağlık ve Evren Ötesi” teması ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıya Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinden (KSBÜ) Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güven, Dr. Öğr. Üyesi Vedat Kavalcı, Dr. Öğr. Üyesi Serel Akyol ve Öğr. Gör. Dr. Alper Efe katıldı.
Eskişehir 3. Sağlık ve Bilişim Sempozyumu, “Sağlık ve Evren Ötesi” teması ile ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantı açılış konuşmalarının ardından Sağlıkta Dijital Dönüşüm: Strateji ve İş Birlikleri oturumu ESOGÜ Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yazıcı’nın moderatörlüğünde İSEK İstanbul Sağlık Endüstrisi Küme Koordinatörü Prof. Dr. Cengizhan Öztürk, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ela Tarakcı, S.B. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Entegrasyon Standartları Geliştirme Birim Koordinatörü Dr. Filiz İşleyen’in sunumlarıyla gerçekleşti.
Sağlıkta Dijital Dönüşüm ve Ötesi: Metaverse oturumu ESOGÜ Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kemal Özkan’ın moderasyonunda, Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yakup Genç, İstanbul Medipol Üniversitesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devrim Tarakcı ve diğer değerli konuşmacılarla oturumlar devam etti. ATAP A.Ş. Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken moderasyonunda gerçekleşen son oturumda ise “Sağlık Sektöründe Girişimcilik ve İhtiyaçlar” teması etrafında sağlık bilişiminden beklentiler, ihtiyaçlar, mobil ve uzaktan sağlık uygulamaları ile Sağlık Bakanlığı bilişim projeleri ele alındı.
Sunumlarda İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesinin gelişimi ve akıllı tıbbi cihazlar, tele tıp, tele rehabilitasyon, algoritma ve karar destek süreçleri, sağlık turizminde tanı koyma süreci, sosyal robotlar, sağlık bilgi yönetim sistemi kılavuzları, beyin ve bilinç nakli, holografik konsültasyon hizmetleri, sanat terapisi, oyun terapisi, metaverse yolunda interaktif rehabilitasyon ve uygulamaları gibi başlıklar dikkat çekti.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce geliştirilen verisozlugu.saglik.gov.tr, kayitescil.saglik.gov.tr, skrs.saglik.gov.tr, enabiz.gov.tr, hsys.saglik.gov.tr, vem.saglik.gov.tr gibi portallerin sağlık ve bilişim proje geliştiricileri için önemli kolaylıklar sağladığı vurgulandı. Sempozyum aralarında KSBÜ heyeti tarafından oturum başkanları, sunucu ve katılımcılara KSBÜ tanıtıldı ve bölgesel proje iş birliği potansiyeli aktarıldı.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.