Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Kütahya Haber

KSBÜ AKADEMİSYENLERİNİN PROJESİ TÜSEB TARAFINDAN KABUL EDİLDİ

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tavşanlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan (MYO) Doç. Dr. Ayşe Koçak Sezgin’in yürütücüsü olduğu “Şeker Hastalığı Kaynaklı Böbrek Hasarının Tedavisine Yönelik Araştırma Projesi” Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından kabul edildi.
Dr. Öğr. Üyesi Meliha Koldemir Gündüz, Öğr. Gör. Dr. Güllü Kaymak, Öğr. Gör. Elif Aydın, Doç. Dr. Ayşenur Değer, Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Aydın söz konusu projede araştırmacı olarak yer aldı.
Projelerinin amacından bahseden ve diyabet hakkında konuşan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Koçak Sezgin, “TÜSEB A grubu Acil Ar-Ge projelerinin amacı kısa süreli aşı, ilaç, tıbbi cihaz, tanı kiti vb. sağlık bilim ve teknolojileri ile ilgili alanlardaki projelerin desteklenmesidir. Diyabet (şeker hastalığı) böbrek hasarına yol açarak diyabetik nefropati hastalığının gelişmesine neden olabilir. Bu hastalık, takip ve tedavi edilmediği takdirde böbrek yetmezliği, en sonunda da yaşam kaybına yol açabilir. Diyabetik nefropati için etkin bir tedavinin planlanması ve yeni nesil ilaç kombinasyonlarının araştırılması hastanın yaşam kalitesi için mühimdir. Dolayısıyla, gerçekleştirilecek proje kliniğe yeni veri sağlama açısından önemlidir. Projenin tamamı üniversitemiz kapsamında gerçekleştirilecektir.” dedi.
Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.