Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Tavşanlı Haberleri

Kaymakamlıktan Sürücü Belgesi Yenileme Ücret Artışı Hakkında Bilgilendirme

Halk arasında uzun süredir yeni yıl (2019) ile birlikte Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi ve Pasaport yenileme ve başvuru ücretlerinde artış olacağı söylentisi vardı. Tüm Türkiye’deki nüfus idarelerinde olduğu gibi Tavşanlı İlçe Nüfus Müdürlüğünde de bazı asılsız söylentiler neticesinde 2018 yılının son günlerinde TC Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi ve Pasaport başvurularında aşırı artışlar olduğundan dolayı açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Tavşanlı Kaymakamlığı  İlçe Nüfus Müdürlüğü Tarafından Yapılan Açıklama İle,

  • Sürücü Belgesi Yenileme İşlemleri, 2020 yılının sonuna kadar devam etmekte olup, sağlık raporu uygulamasında herhangi bir değişiklik olmaksızın (aile hekimi uygun görürse aile hekiminden, aile hakimi herhangi bir branş doktoruna sevk ederse o doktordan alınan sürücü belgesi raporu ile) ve ücretinde değişiklik olmadan, yani 15,00 TL olarak devam edecektir.
  • T.C.Kimlik Kartı değiştirme işlemleri için belirlenmiş bir son tarih yoktur. Şu anki ücreti 18.50 TL olup, 2019 yılındaki ücretinin yeniden değerleme oranında (%23,73) artacağı tahmin edilmektedir.
  • Pasaport defter bedeli ve harçlarının da 2019 yılında, yeniden değerleme oranında (%23,73) artacağı tahmin edilmektedir.
  • Tavşanlı Nüfus Müdürlüğü 2018 Aralık ayı ortalarından itibaren İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce T.C.Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi ve Pasaport Başvurularında randevulu sisteme geçirilmiş olup, T.C.Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi ve Pasaport Başvuruları için Alo 199 telefon hattından veya nvi.gov.tr internet adresinde randevu alınması gerekmektedir. Randevulu başvurulardan zaman kalırsa randevusuz başvuru alınabilmektedir.

Tüm Halkımıza ilanen duyurulur.

Tavşanlı Nüfus Müdürlüğü

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.