Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

İBRAHİM ERTAN’LA KEYİFLİ SÖYLEŞİ

Geçtiğimiz Pazartesi günü,Ömerbeysporla oynadıkları maç ile birlikte,amtör futboldaki aktif futbolculuk yaşamını noktalayan,İbrahim Ertan ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

A.MERMER:İbrahim Ertan hocam önce kendini tanıtsan bizlere futbola nasıl başladın meselâ?

İ.ERTAN:1977 yılında Tavşanlı nın 3km güneyinde bulunan şirin bir mahallede, Çardaklı’da doğdum. İlkokulu Çardaklı’da,ortaokul ve liseyi Tavşanlı’da okudum. Üniversiteyi Mersin’de Bilgisayar Mühendisliği alanında okudum. Tavşanlı ve Domaniç ilçelerinde kutsal meslek olan öğretmenlik görevimi zevkle yaptım. 3 yıldır Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bilgi işlem şubesinde bilgisayar mühendisi olarak çalışmaktayım. Futbola ilgim çok küçük yaşlardan beri vardi. İlkokuldayken arkadaşlarla okul çıkışı halk arasında harman yeri denilen Çardaklıspor antreman sahası olarak kullanılan yerde ve mahalledeki boş alanlarda arkadaşlarla her fırsatta maç yapardık. İlk lisansım 15 yaşında Çardaklısporda çıktı. 1994 yılından beri sadece bu takim icin ter döküyorum ve Çardaklı için gençler için dökülen terin de kutsal olduğunu düşünüyorum. İyi ki bu takımın lisanslı futbolcusu olarak sahalara indim. Aktif futbol hayatını bırakırken en büyük gayem şairin dediği gibi “bâki kalan bu kubbede hoş bir sadâ imiş” kalıcı eser sunmak, gençlere güzel örnek olmaktır. 

9 aralık çardaklı kaptan şilt

A.MERMER:Peki hemen şöyle sorayım sanırım sezon başında da aktif futbolu bırakma kararın vardı ama devam ettin.Şimdi n hissediyorsun?

İ.ERTAN:Çardaklı spor geçen yılın şampiyonu olarak lige başladı. Fakat aramızdan ayrılan arkadaşlar oldu. Onların yerlerine mahallemizdeki genç arkadaşlar ve Tavsanlı’dan birkaç futbolcu arkadaşı takıma katarak lige başladık.Ama genç arkadaşlar mücadelesini skora yansıtamayınca üzerimize düşen görevi seve seve yaptık. Çardaklısporun son maçlarında birlik-beraberlik, sevgi-kardeşlik duyguları içinde elimizden geleni yaparak yekvücut olduk ve korkulu rüya görmeden son maça geldik. Son maçta da bana renkli bir jübile organizasyonu yapan yönetimdeki arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. İnsanı hem duygulandıran hem de ziyadesiyle onurlandıran bu tür organizasyonlarIn diğer takımlara da örnek olmasını diliyorum.

9 aralık çardaklı

A.MERMER:Ilk teknik direktörün kimdi ve bugünlere gelmende emeği çok olan hocaların kimlerdir desem?

İ.ERTAN:İlk teknik direktörüm Çardaklısporda uzun yıllar görev yapıp kulübü maddi imkansızlıklara rağmen takıma 3 defa 1.amatörde şampiyonluk kazandıran 4 yıl süper amatörde Çardaklısporu layıkıyla temsil eden Tavşanlı’da Derwall lakabıyla tanınan Hüseyin KAYNAK hocamdır. Kendisine şahsım ve takımım adına teşekkürü borç bilirim. Diğer antrenörüm Tavşanlı linyit spordan Hasan SARI hocamdır. Yine kendisinden takım olarak da istifade ettiğimiz Çardaklıspor antrenörlerinden Ender Öztürk hocamızdır. Ve de şahsıma ve gençlere nice emeği geçen diğer hocam ise Çardaklı mahallesinin profesyonel liglerinde oynayan ilk futbolcusu ve Çardaklıspora yaptırdığı antrenmanlarla ufkunun gelişmesini sağlayan, kendi oynadığı yıllarda taraftarın hayranlıkla izlediği Tavşanlı Belediyesinde çalışan kıymetli Mehmet Yurtçudur. Hepsine yürekten müteşekkirim.

A.MERMER:Hocam yıllardır futbolun içerisindesin Tavşanlı amatör futbolu için neler düşünürsün?Futbolumuz iyilesiyor mu ya da eski kaliteden uzak mı?Yeni nesil gençlerin futbola bakış açısı nasıl sence?

İ.ERTAN:Tavşanlı futbol amatörü geçmişten günümüze kültürümüzün aynasıdır. Gençleri sahada, yaşlısıyla çocuğuyla 7den 70e tribünlerde coşkuyla ağırlayan çok zevkli bir spor dalıdır. Her şey gibi futbol da değişiyor elbette. Bu değişimin gelişim olduğu kanaatindeyim. Sahanın, tribünlerin kalitesinden tutun da günümüzün cezbedici gücüne karşı genç dimağların zararlı alışkanlıklardan kurtulup sporu tercih etmeleri, heyecanlı olmaları umut verici. Yeterli mi derseniz, daha iyisi temennisiyle diyelim.

A.MERMER:Peki Tavşanlı lı sporseverlerin tribünlerdeki davranışları nasıl?Rakip taraftar ve futbolculara kendi futbolcularına hakemlere vs vs.

İ.ERTAN:Bu soruyu sadece Tavşanlı olarak değerlendirmemek lazım. Çünkü milli maçlardan tutun derbi maçlar tüm liglerde ve tabiki amatör ligde de tribün notumuz biraz düşük. Belki sabırsızlık belki yenilgiyi hazmedememek belki anlık agresif davranış ne dersek doğru ve neticede hoşgörü rengi eksik bir manzara var bu tabloda. Farklılıkları ayrılık değil zenginlik kabul ederek, yenilgi karşısında hır gür çıkarmadan rakibin elini sıkıp tebrik ederek centilmenlik örneği sergilememiz bizim bu tablodaki en güzel rengimiz olacaktır.

A.MERMER:İbrahim kaptan futbolu bıraktın tamam bundan sonrası için bir planlaman var mı?Yoksa hele bir bırakalım sonrası Allah kerim diye mi düşündün?

İ.ERTAN:Bence sporcunun emeklisi olmaz. Çünkü spor insana durmamayı her daim zinde kalmayı, antrenmanlı olmayı yani insanı harekete alıştırır.
Ben de uzun vadede durmadan Çardaklıspora ve mahallemizdeki tüm bireylere katkı sağlayacak işlerde olmak istiyorum. Kısacası insanlığa fayda sağlayacak her işte varım diyorum.

9 aralık ben çardaklı kaptan

A.MERMER:Kaptan benden bu kadar senin söylemek belirtmek istediğin her konuyu dinlerim.Teşekkürler keyifli sohbet için.

İ.ERTAN:

Belediyemizin tavşanlı kulüplerine her yıl verdiği maddi destek için teşekkür ederim. Çardaklı mahallesine yapılması planlanan halı saha ve sosyal tesislerimizin bir an önce bitmesini talep ediyoruz. Çünkü bu tesisler, yaşları ve her türlü teknolojik imkanlar gereği delikanlılık çağındaki gençleri taşkınlıklardan, bağımlılığa kadar giden her türlü zararlı alışkanlıklardan, cazibedar tehlikelerden koruduğuna inanmaktayım. Nesil güzel şeylerle meşgul olursa malayani şeylere vakit bile bulamaz. Özelde buna vesile olan futbol spor dalını ve antrenman tesislerinin desteklenmesini isterim.
1.Amatorde şampiyon olan Beyköy spor ve Çukurköy sporu tebrik ediyorum.
1.amator playoff grubunda sampiyonluk mucadelesi verecek Tepecikspor Bozbelenspor Hanimcesmespor ve Ömerbeyspora başarılar dilerim.

Diğer takımlarımıza ligde verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ederim.
Bu sene süper amatordeki Tavşanlı takımlarına ve BAL ligindeki Tavşanlı Linyit spora başarılar dilerim. Atatürk ‘ün dediği gibi: “Spor Bir Milletin Gençlerinin O ülkeyi Ayakta Tutmasını Sağlar.”
Bana verdiğiniz bu keyifli röportaj için sizede teşekkür ederim.

 

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.