Bizi Sosyal Medya'da Takip Edin

" Aramak İstediğiniz Kelimeyi Giriniz "

Tavşanlı Haberci

Spor Haberleri

HÜSEYİN SARICA KULÜP BİNASI İSTİYOR

ALİ MERMER:Hocam merhaba nasıl geçiyor corana ile futbolsuz günler?

HÜSEYİN SARICA:Merhaba Ali Abim futbolsuz hayat bomboş Ben çocukluğumdan bu yana futbolun içinde futbolcu olarak yönetici olarak ve teknik direktör olarak hep mücadele ettim emek verdim.Allahım bir an önce ülkemizi ve bütün ülkeleri bu korona virisünden kurtarsın.İnşallah en kısa zamanda tekrar sağlıklı günlere ekonomisiyle futboluyla sokağa çıkma korkusu olmadan kavuşuruz. Bu musibetten insanlık olarak biraz olsun bazı dersler çıkartırız. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin ailelerne Allah sabırlar versin.

ALİ MERMER:Sarıca hocam epeydir tanışırız ve ben seni Yaylacıksporla özdeşleşmiş görürüm hep.Bu güne kadar sormadım sanırım.Hüseyin Sarıca’nın teknik adamlığı nasıl başladı bu günlere nasıl geldi anlatabilir misin?

HÜSEYİN SARICA:Ali Abim ben 53 yaşıma kadar faal futbol oynadım onun için teknik adamlığa biraz geç başladım Yaylacık sporda Başkanlıkta yaptığım için diğer kulüplerimizden teklifte geldi ama bir geçen sene Dağçeşme spor kulübünde görev aldım.

ALİ MERMER:Peki hocam 2 amatör lig şu salgın nedeniyle 9. haftada yarım kaldı.Yaylacıksporu ve paykasa ligi değerlendirebilir misin?

HÜSEYİN SARICA:Evet Abim 2.amatör korona yüzünden yarıda kaldı Yaylacık spor olarak çok şanssızlık yaşadık. Sezon başı cezalı arkadaşlarımız vardı onlar sırayla geldi. Ama kondisyon sorunu yaşadık aynı zamanda takımın iki as oyuncusu sakatlandı oynama ihtimalleri olmadı. Zaten yerimiz yurdumuz yok seyyar çadır kulübüyüz nedense bizi sisteme almıyorlar hep dışlıyorlar inşallah bizim için her şey daha güzel olur.Diğer takımlardan Göbel gençlik spor lider benim eski takımım inşallah şampiyon olurlar ama çok şansızlar ligler başlamazsa bu sene boşa gider geçen senede olmadı onların yerinde olmak istemem doğrusu ikincilik içinde Derbent spor ile Güzel yurt spor mücadele ederler.

ALİ MERMER:Sarıca hocam aslında benim pek sıcak bakmadığım konu,1. ve 2. amatör lig arasında futbolcu transferleri.1. amatörden 2. amatöre geçişler,gençlerin önüne engel oluyor diye düşünürüm,siz ne düşünürsünüz bu konuda?

HÜSEYİN SARICA:Ali Abim bende hiç istemiyorum bu durum futbolcu yetişmesini engelliyor. Bu durumdan Federasyonlar ve bazı futbolcular gelir elde ediyorlar.Ben bu transferler olmasın diyorum yada ikinci amatör kalksın hepsi birinci amatör olsun iki gurup düşme olmayacağı için her kulüp gençlerine yeteri kadar şans verir gençlerini sorunsuz oynatır.Bir de benin amatör futbolda oyuncu değiştirme sayısı 5 olsun sahaya gelen futbolcu kardeşlerimizin hepsi oynama fırsatı bulsun her hafta oynama şansı bulacağı için gençler küsmeden darılmadan hevesle maçlara gelsinler istiyorum.

ALİ MERMER:)Hocam alt yapı nasıl Tavşanlı’da nasıl olmalı sizce?

HÜSEYİN SARICA:Ali Abi Tavşanlı’da alt yapı üç dört kulüp de var diğer kulüpler A takımını zor çıkarıyor.Bunun çok etkenleri var kulüplerin mali gücü yok tesisleri yok çocuklar yarışmacı bir eğitim içindeler.Alt yapı gören gençlerde 18 yaşından sonra boşta kalıyorlar 18-22 yaş aralığında gençleri ileri taşıyacak bir sistemimiz yok.

ALİ MERMER:Hocam en beğendiğiniz futbolcular ve teknik adamlar kim diler diye sorayım?

HÜSEYİN SARICA:ALİ Abi benim gençliğimde Tavşanlı da süper ligde oynayabilecek futbolcular vardı. Büyük takımlarımız buraya hazırlık maçı yapmaya gelirlerdi. Eskilerden söyleyeyim Ekrem Abi İlhan Abi Veli Sarı Abi Nejat Tülek Abi Murat Abi Refi Abi Ahmet Kaytan İbrahim İyidoğan Kara Mıstık Şerif Abi Ahmet Karacan Mustafa Ünal Hüsnü Ordu Abimiz daha bir çok isim var profesyonel kulüplerde çok rahat oynarlardı. Vefat eden Abilerime Allah rahmet eylesin sağ olanlara Allah uzun ömürler versin.

ALİ MERMER:Hocam bu günlük çok uzatmayayım aklımda olanları başka güne saklayayım.Teşekkürler sohbet için ve eklemek istediklerinizi dinlerim tabi.

HÜSEYİN SARICA:Ali Abim ben çok teşekkür ederim bu fırsatı verdiğin için. Ben futbolu çok seviyorum ve maddi manevi emek sarf ederek gençlerimize faydalı olmak için gençliğimizi doğru yönlendirmek için çalışıyoruz. Ama biz Yaylacık spor olarak ne hikmetse sebebini anlayamadığımız bir ayırımcılığa bir ilgisizliğe bir dışlanmaya maruz kalıyoruz.5 yıl önce yol genişletmek için yıkılan kulüp binası olarak kullandığımız imam evimizin yerine yenisi yapılacak dediler bu güne kadar bir sonuç alamadık.Kulüp binası olmayan tek kulüp Yaylacık spor Tavşanlı’mızda Allah herkese Adalet duygusu Allah korkusu versin de bu ayırımcılık son bulsun.Bu kötü günlerin bir an önce son bulması dileğiyle sevgi ve saygılarımla herkese sağlıklı günler dilerim.

Bu Habere Yorum Yap

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Haberler

Spor Haberleri

Aslında uzun zamandır şu statlarımıza isim konusunu gündeme getirip devamlı da gündemde tutmaya çalışmak istiyorduk.Ancak yok alt yapıların maçları,yok turnuva maçları derken biraz ihmalkar...

Kütahya Haber

Otomobilin motor ve hoparlöründen 120 gram uyuşturucu çıktıKütahya nın Tavşanlı ilçesinde polis ekiplerince durdurulan bir otomobilde 120 gram skunk uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Tavşanlı Haberleri

DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUN 97. YILI VE FESTİVAL… Tavşanlı Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 3 Eylül Leblebi ve Kömür Festivali’nin programı netleşti. Bu sene 20.si düzenlenecek...

Güncel Haberler

Zonguldak’ın Karaman Beldesi’nde belediyede memur olan Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü mezunu 50 yaşındaki Veli Yıldırım, hurda araç parçalarından 2 kişilik otomobil yaptı.